Gość: nędzarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:57 Zdecydowanie ten zespolik co się odważył dokonac profanacji It's My Life Talk Talk. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Michał Re: Najgorsze covery... IP: *.chello.pl 03.02.07, 00:08 Mad House - Like a prayer Madonny Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Najgorsze covery... 03.02.07, 00:58 Mad House w ogóle swego czasu specjalizował sie w coverach Madonny Równie obciachowe były covery The Police w wykonaniu Puff Dadiego (czy jak to sie tam pisze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 16:39 Według mnie lepszy cover Puff Daddyego niż oryginał the police. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najgorsze covery... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:26 To tylko pogratulować gustu..........a raczej jego braku Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 21:51 Gość portalu: ja napisał(a): > To tylko pogratulować gustu..........a raczej jego braku myślę, że to nie kwestia gustu tylko młodego wieku pewne rzeczy przychodzą z wiekiem szkoda, że nie zawsze u wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja też Przesada. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:04 Numer Puff Daddyego (obecnie P. Diddy) był bardzo przyzwoity. www.youtube.com/watch?v=jpWwxgyfffs To, za to, był koszmar: www.youtube.com/watch?v=htPuAwgeZNc Pani, która wypiszczała ten utwór, powinna dostać dożywotni zakaz śpiewania. Inna sprawa, że w obu numerach był głównie użyty riff z Every Breath You Take i cięzko je nazwać 100% coverami. Odpowiedz Link Zgłoś
jemmo Re: Przesada. 05.02.07, 22:19 to co ona spiewa to cover czego innego - 'dub be good to me' beats international (potem aka fatboy slim), swietna rzecz i duzy przeboj w pieknym roku 1990 (w polsce tez), spiewala tam lindy layton. (to z kolei tez bylo w czesci przerobka czegos-tam, ale swietna) takze tu sa polaczone i spaprane 2 rzeczy, czyli chyba palma pierwszenstwa w tym watku. jezu, co za shite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I ja też Faktycznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:58 www.youtube.com/watch?v=HmOHOrgw_HQ Ale ogólnie masakra. Ciekawe, że ta pani potrafi tez zaśpiewać (może to za duże słowo) nie piszcząc. www.youtube.com/watch?v=KD8LNtiJ6-0 Biedna Suzanne Vega. jemmo napisał: > to co ona spiewa to cover czego innego - 'dub be good to me' beats > international (potem aka fatboy slim), swietna rzecz i duzy przeboj w pieknym > roku 1990 (w polsce tez), spiewala tam lindy layton. (to z kolei tez bylo w > czesci przerobka czegos-tam, ale swietna) > > takze tu sa polaczone i spaprane 2 rzeczy, czyli chyba palma pierwszenstwa w > tym watku. jezu, co za shite Odpowiedz Link Zgłoś
jemmo Re: Faktycznie. 06.02.07, 00:37 no kurde czy to nie jest powalajace, przy okazji: to jest remix, w glownej wersji, jeszcze lepszej, cook zapodaje bas z 'guns of brixton' the clash www.youtube.com/watch?v=ubxz0CK8XLA&mode=related&search= o rany to byly czasy. zreszta slyszac to nie tylko sie wariuje ale i chce sie (przy tym wokalu) sluchac tekstu a jest niezly: people always talk about reputation i don't care about your other girls... just be good to me no kto by nie chcial miec takiej panny... suzanne vega tez z ok. 1990, tak w ogole - nie przepadam za nia ale porownanie tamtych i obecnych wykonan tych 2 numerow mowi wlasciwie wszystko o muzyce pop z tego czasu a dzisiaj, przepasc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitz Re: Faktycznie. IP: *.net.autocom.pl 06.02.07, 12:08 Co ciekawe linia basu i "bit" jest podobny do www.youtube.com/watch?v=gaxp-13uy9Y Odpowiedz Link Zgłoś
jemmo Re: Faktycznie. 06.02.07, 12:21 tak! tez o tym myslalem. tzn odwrotnie - to jest podobne do... (zapozyczone u...) jeszcze jeden dowod ze the clash = pop geniuses Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 23:03 Czy to nie ten numer, gdzie ten cały Didi czy Tidi gaworzy sobie tylko, do dźwięków Police w tle? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Najgorsze covery...Królowa mandaryna IP: *.piekary.net 06.02.07, 07:48 za to mandaryna popełniła "po mistrzowsku" Here we go again Whitesnake!powinno się ją ścigać z urzędu za permanentne beztalencie i deportować najlepiej na Spitsbergen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Najgorsze covery... IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.02.07, 01:37 Wszystkie, które biorą na warsztat murzyńscy "tfurcy" - raperzy i lalunie, które myślą, że im więcej pozawodzą, tym bardziej udowodnią, że są lepsze od oryginalnego wykonawcy. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
samobcy Re: Najgorsze covery... 03.02.07, 09:56 Czarna muzyka spiewana przez bialych, którzy myślą, że im więcej pozawodzą, tym bardziej udowodnią, że są lepsi od oryginalnego wykonawcy. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Najgorsze covery... 03.02.07, 10:32 profanacja: Electric Six - Radio GaGa / Queen żenada: Hey Ya! - Hunter / Outkast Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka801 Re: Najgorsze covery... 03.02.07, 11:25 theagata napisała: > żenada: Hey Ya! - Hunter / Outkast > O tak, słyszałam to cudo w antyrtadiu i za cholerę nie mogłam zrozumieć jak taki szajs można wyprodukować. Jeszcze jak dla mnie Johny Cash - Personal Jesus ( org. Depeche Mode), już bardziej tego utworu nie mógł zmasakrować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Najgorsze covery... IP: *.sdl.vectranet.pl 03.02.07, 16:04 > Jeszcze jak dla mnie Johny Cash - Personal Jesus ( org. Depeche Mode), już > bardziej tego utworu nie mógł zmasakrować a ja nie słyszałem lepszego coveru Personal Jesus od tego J. Casha, jak dla mnie jest świetny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:11 ja 100%-owo, w pełni i całkowicie zgadzam się z przedmówcą, o wiele lepiej brzmi personal jesus Cash'a niż ma(n)sona!! tak w ramach tytułu jeszcze: nie trawię nie znoszę i nie cierpię "Another brick in the wall" w techniawkowej "interpretacji(!!)" to jest dopiero profanacja!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM A ja się nie zgadzam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:14 Manson ma niesamowity wykop www.youtube.com/watch?v=HldhnHQ7AqY Cash tez zreszta jest świetny. www.youtube.com/watch?v=4bY_nq_PQLg (tylko muza) Ale nie ma to jak oryginał www.youtube.com/watch?v=gzeKxqeO5dc I do tego tłumaczenie: Twój osobisty Jezus Ktoś, kto wysłucha twoich modlitw Ktoś, kto się zatroszczy Twój osobisty Jezus Ktoś, kto wysłucha twoich modlitw Ktoś, kto jest tam Czujesz się nieznany I całkiem samotny Z krwi i kości Przy telefonie Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Najgorsze covery... 07.02.07, 00:13 > ma(n)sona!! W nawiązaniu do tego artysty (?!?!?!): Sweet Dreams. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komando Re: Najgorsze covery... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:45 A ja dziwnie lubię ten cover electric six. A najgorsza to ta przerobka puffa duffa papiego oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Najgorsze covery... IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.02.07, 00:45 Ale my tu o coverach, a nie podrabiaczach czarnych raperów i zawodzących laluń, chłopcze Odpowiedz Link Zgłoś
uhu_an Re: Najgorsze covery... 03.02.07, 12:54 nieznosze "one" - u2 z mary j.blige choc samo u2 tez wzielow tym udzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: Najgorsze covery... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 18:50 We will rock You wykonywany przez boysband Five.Tym bardziej przykre , że wzięli w tym udział May i Taylor.Dla mnie kompletne nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a'tomek Re: Najgorsze covery... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.07, 20:25 uhu_an napisała: > nieznosze "one" - u2 z mary j.blige choc samo u2 tez wzielow tym udzial. A ja ten numer uwielbiam, a szczególnie wersję w której Bono się nie udziela. Moja kumpela, wielka zwolenniczka U2, stwierdziła nieśmiało że jednak Mary zaśpiewała to genialnie i bardziej jej się podoba ta wersja od oryginału... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferry Re: Najgorsze covery... IP: *.e-wro.net.pl 05.02.07, 17:01 "nieznosze "one" - u2 z mary j.blige choc samo u2 tez wzielow tym udzial." a zatem nie jest to cover Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: Najgorsze covery... IP: *.acn.waw.pl 04.02.07, 00:12 > Zdecydowanie ten zespolik co się odważył dokonac profanacji It's My Life Talk > Talk. Koszmar. A slyszales "Such A Shame" w wykonaniu Sandry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nędzarz Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 09:07 Nie słyszałem... Ale mnie zastrzeliłeś! Szukam i odniosę się jak znajdę..... Booooooże mój! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nędzarz Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 10:27 Rece i nogi się uginają....Chwała Bogu, że nie "młócili" tego tak jak It's my life. Za Sandrą przemawia fakt ,że ta przynajmniej wie na co sie porywa, gdyż tworzyła mniej więcej w tym samym czasie co Talk Talk, a ta cała reszta to podejrzewam, że zna pierwszego wykonawcę od tygodnia. Ale czy to jest pocieszenie? Koszmarrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nank Re: Najgorsze covery... IP: *.chello.pl 04.02.07, 13:02 ja pamietam cover "where the streets have no name" pet shop boys. no smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prowokator A może ten numer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 22:19 Bono i Everlasting Love niejakiej Sandry Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A może ten numer 05.02.07, 23:09 "Everlasting Love" to świetny numer, który oryginalnie wykonywała grupa Love Affair w l. 60', więc Sandra popełniła również cover. :o) www.youtube.com/watch?v=tol7IywT8YA Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: Najgorsze covery... 04.02.07, 16:35 Na pewno historie w rodzaju rapowych coverów „Roxanne”, „Every Breath You Take” czy „Kashimr” są fatalne. Ale palma ogoństwa wg mnie należy się według mnie dwu coverom: „Lord of Ages” Blood Axis w wykonaniu Absurd i wersji „Losing My Religion” Graveworm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KeRmitOZ Re: Najgorsze covery... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:55 Nie słyszałem HH coveru Kashmiru. I dobrze, zdrowszy będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzych Re: Najgorsze covery... IP: 193.24.202.* 06.02.07, 20:24 Była to piosenka do filmu o Godzilli w wykonaniu Puffa Diddigo (czy jak mu tam) i... Page'a. Nie jest to jednak cover, raczej Diddi tylko wykorzystał riff gitary. W końcu nie jest to najgorsze, a gdybym nie znał Kashmiru, powiedziałbym, że przyzwoite. Przynajmniej Diddi stara się śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Najgorsze covery... 04.02.07, 18:08 Mandaryna - You give love a bad name (w oryginale Bon Jovi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Najgorsze covery... IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.02.07, 00:50 Ostanio widziałam na sziterskiej Vivie cover jakiejś Cascady pięknego oryginału Every Time We Touch Maggie Reilly. Masakra w stylu prymitywnego dance'u, a panienka w teledysku (blondie o mordzie średnio rozgarniętej świni) "rozkręca" nudne niby towarzystwo w bibliotece... tak, widać, że laska progu biblioteki nie przekroczyła w swoim plastikowym, różowym życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 19:09 no to to dość stare jest, teraz Cascada wzięła na warsztat "Truly Madly Deeply" - Savage Garden. tego sobie posłuchaj Odpowiedz Link Zgłoś
perry.o.parsons Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 13:43 Paradise Lost - Xavier (oryg. Dead Can Dance) Najgorsze, że lubię PL i nie pojmuje, jak mogli tak kompletnie położyć ten utwór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackforever Re: Najgorsze covery... IP: *.chello.pl 05.02.07, 16:17 I Love Rock,n roll Joan Jett i satisfaction Stonesów w wykonaniu Britney Spears. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Najgorsze covery... IP: *.man.polbox.pl 05.02.07, 16:46 cała "twórczość" A*Teens zespolu spiewajacego chyba TYLKO kawalki Abby, nie wiem NIC? sami nie nagrali? tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Najgorsze covery... IP: *.plock.mm.pl 05.02.07, 16:53 "Poison" Alice'a Coopera w wykonaniu Groove Coverige (nie wiem czy tak to się pisze). Ten zespolik jest w ogóle totalną pomyłką i swoje kawałki ma równie żałosne, ale taka profanacja!? Odpowiedz Link Zgłoś
rkdeey Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 18:43 Groove Coverage? To kolejny "zespół", który bazuje na coverach... Bad Religion i ich 21st Century Digital Boy też przerobili i to był kolejny koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: Najgorsze covery... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.07, 21:08 Oj, właśnie to miałam napisać!!! Za coś takiego powinni wykluczać z zawodu. PROFANACJA - tak, nie ma lepszego określenia Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Najgorsze covery... 06.02.07, 00:58 Czy ktoś wie, a propos, czyjego autorstwa (po prostu nazwiska) jest utworek tegoż Groove Coverage "God Is A Girl"? Bo wiem, że utwór o tym tytule grała totalnie zapomniana kapela psychodeliczna z przełomu lat 60. i 70., Cold Sun. Ale jakoś ich nie chcę posądzać o autorstwo tak w sumie banalnej piosenki... No i trudno mi przypuszczać, żeby GC skądś znali tak mało znany zespół... Do kompletu - w wersji GC - "urocza" okładka z samozaspokajającą się panienką, jeżeli dobrze pamiętam... Profanacje: "Somebody To Love" Jefferson Airplane w wykonaniu nie wiem czyim, ale tragicznym i niestety nieraz puszczanym w radio. Poniekąd "Somebody To Love" nie należy do moich ulubionych piosenek Jeffersonów, jest względnie zwyczajne (wolę choćby płytę "After Bathing At Baxter's")... ale jednak żeby coś takiego zrobić z ładnie i naturalnie brzmiącej piosenki, to ręce i nogi opadają. "Don,t don't don't (i tak kilka razy w kółko, wszystko tonem bardzo mechanicznym) don't you want somebody to love"... Założyć bym się mogła, że refren nagrany raz w tym sensie, że w całym utworze jedno nagranie... po co się męczyć, jak można raz zaśpiewać i dalej miksować... "Somebody To Love" jest w zupełnie innym stylu niż wyżej wymienione "Every Time We Touch" Maggie Reilly, ale obie przeróbki opierają się na tym samym myśleniu: no jaki sens ma jakiś rockowy kawałek, albo liryczna, powolna piosenka... jedyny akceptowalny styl to umfa umfa. Odpowiedz Link Zgłoś
el_che Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 16:49 Dwie najgorsze jak dla mnie profanacje to "Under the bridge" RHCP w wykonaniu chyba All Saints (zero melodii) no i oczywiscie "San Francisco" w wersji Global Deejays (piekna piesn z hipisowskim przeslaniem splycona do wykrzykiwania nazw miast). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amigo Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 16:53 podróba Eye of the tiger z RockyIV,ale nie wiem kto tak zawodzi w tym coverze Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 19:13 Gość portalu: amigo napisał(a): > podróba Eye of the tiger z RockyIV,ale nie wiem kto tak zawodzi w tym coverz > e Crew 7 z tego co kojarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najgorsze covery... IP: *.toya.net.pl 05.02.07, 16:55 "Polacy nie gesi..." , tylko barany...." covery " ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to byl mega wypas Dziwny jest ten świat by Darek Kordek (n/txt) IP: *.spray.net.pl 05.02.07, 17:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka_333 Re: Najgorsze covery... IP: *.aster.pl 05.02.07, 17:38 "I love rock'n'roll"-Britney Spears Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Re: Najgorsze covery... IP: *.dialog.net.pl 05.02.07, 17:38 - here I go again mandaryna/whitesnake. Ale może ktoś sięgnie do whitesnake przez to - chociarz słuchacze mandaryny raczej nie. - hello I love you the doorsów - ostatnio męczony jest jakiś remix w trójce. Odpowiedz Link Zgłoś
akashha Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 20:49 Wg. trójkowej listy online to jest: HELLO, I LOVE YOU (ADAM FREELAND REMIX) - The Doors vs. Adam Freeland Słyszałam tylko kawałek, ale i tak wolę oryginał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:57 akashha napisała: > Wg. trójkowej listy online to jest: HELLO, I LOVE YOU (ADAM FREELAND REMIX) - > The Doors vs. Adam Freeland > skoro remix to nie cover.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth in the getto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:55 in the getto cranberries'ow w wykonaniu nawet neiwiem kogo.... ale ktos to ostatnio lansował... nie slyszalem prawde mowiac dobrego coveru The Cranberries Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: in the getto 05.02.07, 18:03 Akurat ta piosenka Cranberries jest już sama w sobie coverem, oryginalny wykonawca to Elvis Presley Fajny wątek, moim zdaniem Britney Spears i "Satisfaction" to wzór na profanację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth Re: in the getto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:09 o nawet nie weidzialem :] nie sluchalem nigdy elvisa nie przypadł mi specjalnie do gustu ale dorbze wiedziec :] c nei zmienia faktu ze ten ostatni kower tego kawalka jest do d... :p zdravim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:59 A może teraz najlepsze W ostatnim czasie świetne Self control - Infernal (nawet dla mnie, osoby która takiego rodzaju muzyki raczej nie cłucha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najgorsze covery... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:04 Mnie ostatnio szlag trafia jak słyszę "Proper Education"- Erica jakiegośtam...(cover "Another Brick In The Wall") Odpowiedz Link Zgłoś
misiak38 Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 19:15 Eric Prydz, ten od Call on me 300 razy powtórzone w jednym kawałku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riiba Re: Najgorsze covery... IP: *.rybnet.pl 05.02.07, 18:14 IMO za to co In-Grid zrobiła z Milordem (Edith Piaf) powinno się ją skazać na ciężkie roboty. Za to niemogę dojść do tego czyje wykonanie Roxanne było pierwsze- Stinga czy Toma Waitsa - jesli Stinga to spaprał sprawę, jeśli T. Waitsa to cover sie poprstu udał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riiba Re: Najgorsze covery... IP: *.rybnet.pl 05.02.07, 18:18 zapomniałam: Poison - Groove Coverage powinna spotkać taka sama kara, jak i In-Grid i cos co obecnie jest lansowane w radio z Tainted Love ( org. The Cure, wersja Mansona była jeszcze całkiem wporządku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaffay Re: Najgorsze covery... IP: *.aster.pl 05.02.07, 18:36 Tainted Love to piosenka Soft Cell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geigo Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 17:14 Gość portalu: jaffay napisał(a): > Tainted Love to piosenka Soft Cell ...którzy też zresztą ją skowerowali en.wikipedia.org/wiki/Tainted_Love Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudywilk Re: Najgorsze covery... IP: *.cable.ubr05.hari.blueyonder.co.uk 06.02.07, 03:03 > Za to niemogę dojść do tego czyje wykonanie Roxanne było pierwsze- Stinga czy > Toma Waitsa - jesli Stinga to spaprał sprawę, jeśli T. Waitsa to cover sie > poprstu udał. Roxanne to kawalek The Police, czyli Sting, a Tom Waits tego nie spiewal nigdy, chyba, ze przy goleniu. Ta wersja, ktora duzo ludzi uwaza za wersje Waitsa pochodzi z filmu Moulin Rouge, a spiewa ja Polak, pan Jacek Koman. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłosz Re: Najgorsze covery... IP: 213.199.198.* 05.02.07, 18:47 ZDECYDOWANIE- Another brick in the wall, wydym*ne w odbyt przez je*anego pe*ała Denzela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłosz Re: Najgorsze covery... IP: 213.199.198.* 05.02.07, 18:52 albe eryka pryca, nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tmd Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:18 Święta prawda. To największa profanacja Floydów jaką kiedykolwiek słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Najgorsze covery... IP: *.sdl.vectranet.pl 05.02.07, 22:17 > Święta prawda. To największa profanacja Floydów jaką kiedykolwiek słyszałem. a od kiedy to Pink Floyd to jakas swietosc? Odpowiedz Link Zgłoś
jemmo Re: Najgorsze covery... 06.02.07, 12:03 > a od kiedy to Pink Floyd to jakas swietosc? no wlasnie. w jakiejs wspolczesnej wersji 'ferdydurke' zamiast o slowackim moglaby byc mowa np o pink floyd jak latwo kontrkultura staje sie establishmentem ktory ma niby wszystkich 'zachwycac'. jest takich nadetych balonow jeszcze pare, i dobrze je czasem przekluc Odpowiedz Link Zgłoś
patman W wykonaniu Korna po prostu powala 06.02.07, 05:49 Nieco ostrzejsze brzmienie nadaje kawałkowi "Another brick in the wall" świetny klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
godisblack Re: Najgorsze covery... 05.02.07, 19:06 "Foxy Lady" w wykonaniu The Cure z 1978 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Najgorsze covery... IP: *.ghnet.pl 05.02.07, 19:34 O tak... to co Eryk Prydz zrobił z Another Brick In The Wall Part 3 to największa porażka muzyczna jaką kiedykolwiek słyszałam. Ale ma jeden maluteńki plus... zostawony jest orginalny wokal czego nie można powiedzieć o takich wykonaniach jak Eye of the tiger, She's like the wind i innych wyjących kastratów... A najgorsze jest to że właśnie takie odświeżone wersjie słychać ciągle w radiu. Nic tylko zmienić stacje. Ale są też piaosenki które podobają mi sie w "nowej" wersji Tainted Love Mansona czy Sen o Dolinie Budki Suflera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieczysław Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 00:18 Owszem, ale z tym: www.youtube.com/watch?v=cBoNN_icCDk teledyskiem przeszedł do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Najgorsze covery... IP: *.pronet.lublin.pl 05.02.07, 19:41 Codziennie w radio można ich słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:54 to co Natalia Kukulska zrobiła z piosenką matki "Tyle słońca..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klempacz Re: Najgorsze covery... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 20:04 cover piosenki springsteena 'sad eyes' w wykonaniu Enrique Iglesiasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Najgorsze covery... IP: *.dyn.optonline.net 05.02.07, 20:50 Co za Nedzarz slowny!!!!! co to KJM sa covery???!!!! to tak nam polszczyzna zbiedniala ze nie mozna juz uzyc slowa okladka, obwoluta czy cos podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myth Re: Najgorsze covery... IP: *.aster.pl 05.02.07, 21:18 Według mnie może nie najgorszą, ale całkiem szokującą jest obwolutą (LOL o_O) jest "Oops I did it again" B.Spears w wykonaniu metalowego bandu Children of Bodom. Choć pomysł iście zdrowo grzmotnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C79 Re: Najgorsze covery... IP: *.chello.pl 05.02.07, 21:18 "Sen o dolinie" Budki Suflera, jeszcze ze zmienionym tytułem, coby gawiedź dała się nabrać, że to niby chłopaki z Budki takie riffy tworzą. Nędzne, marne silenie się na dorównanie oryginałowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhack na pewno saragossa band.. IP: *.77.classcom.pl 05.02.07, 22:38 wszystkie ich covery (a zrobili mnóstwo) były najgorsze w historii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profes79 Re: Najgorsze covery... IP: *.cable.ubr01.sutt.blueyonder.co.uk 06.02.07, 06:29 Gregorians - Winds of Change. Niektore ich covery sa calkiem fajne, ale ten...profanacja! Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Najgorsze covery... 06.02.07, 09:12 ze wszystkich coverów ja jestem najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś