Gość: Joanna IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.12, 09:26 Był ktoś?proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilma-w2 Re: Hotel Dolphin Marina /Św.Konstantyn/ 18.04.12, 09:01 nie byliśmy ale jedziemy w tym roku 13.07-25.07.2012(2+2). Opinie różne ale my rezykujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: Hotel Dolphin Marina /Św.Konstantyn/ 19.04.12, 16:08 ja też bardzo się waham z wyborem tego hotelu właśnie. opinie naprawdę zniechęcają feedback Klientów w biurach podróży napawa optymizmem. co robić ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Hotel Dolphin Marina /Św.Konstantyn/ IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 13:54 Nikt nie był w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
a-na Re: Hotel Dolphin Marina /Św.Konstantyn/ 03.06.12, 08:18 Właśnie w nim teraz spędzam urlop. Dolphin/ Roubin oraz Grand Hotel to jeden ośrodek. Miałam mieszkać w Roubinie ale przenieśli mnie do Dolphin Marina.Ja z mężem i 3 dzieci.Mamy rodzinny pokój tzn. 2 pokoje 2 os połączone ze sobą drzwiami. Pokoje bardzo ładne, duże z balkonami (bez mebli). W łazience wanna, suszarka . Codziennie sprzątają pokój (pobieżnie) i zmieniają ręczniki. Ręczniki na plażę dają jeden na tydzień na osobę więc radzę wziąć swoje. Jedzenie naprawdę marne. Co prawda głodni nie chodzimy (owoce są do każdego posiłku) ale wybór/jakość jedzenia pozostawia wiele do życzenia. Można na obiady i kolacje chodzić do restauracji, które znajdują się przy hotelu Grand (to jeden kompleks), należy tylko na kolacje zrobić rezerwację. Na przeciwko hotelu (wszystkie okna tam wychodzą) jest wymurowane nadbrzeże, gdzie cumują statki, oraz basen. Do plaży trzeba dojść ok. 200m (blisko). My chodzimy na basen do Grand hotelu gdzie są fajne łóżka plażowe oraz basen dla dzieci. Otoczenie to śliczny starodrzew. Lody wydawane sa w Grand hotelu 14-16. Większość gości to Rosjanie/ Ukraincy oraz Rumuni. Mało miejsc do parkowania samochodu. Pozdrawiam, pędzę na śniadanie - potem internet chodzi jak mół więc może jutro rano znowu coś dopiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Hotel Dolphin Marina /Św.Konstantyn/ IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 17:13 Ale czy ten Dolphin Marina to jakiś koszmarny hotel ?bo takie ma opinie.Czy to znaczy że można korzystać z infrastruktury wszystkich hoteli?a co jest z tym jedzeniem że takie koszmarne?A jakieś zjeżdżalnie są dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakop Re: Hotel Dolphin Marina /Św.Konstantyn/ 03.06.12, 20:23 A napoje/alkohole? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: do a-na IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.12, 20:28 Dzięki za wszelakie info.Jak to balkon jest bez krzesełek i stolika?siedzi się na podłodze?a jaką teraz ma Pani pogodę?jest Pani tam z jakiegoś biura podróży? Odpowiedz Link Zgłoś
a-na Re: do a-na 04.06.12, 06:50 Biuro Neckermann. Pogoda od 3 dni przepiękna :) Właśnie jedziemy do aquaparku - tylko 40 min drogi. Nie napisałam, że hotel jest koszmarny. Wręcz przeciwnie - pokoje bardzo duże, komfortowo urządzone. Tylko jedzenie słabe, ale to nie znaczy, że będziecie głodni. Każdy pewnie coś dla siebie znajdzie ale na pewno nie będzie zachwycony. Za to restauracje ala carte są o.k Alkohole /drinki jak wszędzie. Wino, piwo, gin, whisky, wermut, kremy. Bar na piętrze, przy basenie i przy plaży 3. Z basenów można korzystać też innych hoteli - ja polecam Grand. Wielkie łóżka plażowe, fajny basen dla dzieci (ale tam nie obsługują nas w barze) . Nasz basen jest bardzo zapiaszczony (bo jest bezpośrednio na plaży i nie ma gdzie uciec od słońca (w Grandzie jest masę drzew). Mini club dla dzieci - wieeelki dmuchany zamek, drugi mniejszy , sala zabaw. Więcej chętnie napiszę w kolejny poranek (od 10 -24 transfer bardzo słaby, poniżej 1 MB).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: do a-na IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 08:02 Ale jak to kupiła Pani hotel Rubin który jest drogi i Pani tak bez sprzeciwu przeniosła się do tańszej Dolphiny?!!!pytam bo co roku wyjeżdżam z Neckermannem i nic takiego mi się nie przydarzyło .Ja rezerwowałam Dolphin Marina w grudniu.Jadę z 2 dzieci -czy może Pani mi coś napisać o atrakcjach w hotelu dla nich?jakieś zjeżdżalnie są?plac zabaw?a czy teraz jest ciepło?a wycieczka się udała?ja wybieram się tam 2.07.12 Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi no i proszę o więcej!życzę spokojnego wypoczynku i pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
wilma-w2 Re: do a-na 04.06.12, 10:08 Witam, bardzo dziękuję za informację o hotelu. Mam prośbę do Pani proszę napisać o cenach w Bułgarii (chodzi głównie o bary w innych hotelach - alkohol) oraz ceny na mieście , czy jest tam szansa w pobliżu na zakupy - koszulki, spodenki a może jakiś targ?.Jedziemy autokatem do Delphina od 13 lipca. Czy mamy zabierać ręczniki do pokoju czy tylko na basen? Prosimy o wskazówki i dziękujemy. Życzymy udanych wczasów. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
a-na Re: do a-na 04.06.12, 17:18 Nikt nas nie pytał o to czy chcemy zmienić hotel, po prostu Roubin był jeszcze zamknięty. Otworzył się dopiero 2.06 a my przyjechaliśmy 27.05. Ostatnią rzeczą na jaką miałam ochotę po 2-dniowej podróży było sprawdzanie ile kosztują. Pokoje były o.k więc zostaliśmy. Mieliśmy za to inne (moim zdaniem poważniejsze) zastrzeżenia, które niezwłocznie zgłosiliśmy do rezydentki. To super miła i pomocna Pani Alicja. Wszystko załatwiła jak należy. Wyjechałam 6 raz z Neckermanna i za każdym razem mam poczucie, że swoich gości traktują indywidualnie a nie jak Itaka, na którą musiałam pisać skargę. Zjeżdżalnia dla dzieci oraz brodzik jest pod balkonami (tak, tak są BEZ mebli ale z suszarką :)) Co do zakupów to między naszym hotelem a końcem miejscowości jest coś a'la deptak we Władysławowie/ Stadion Dziesięciolecia. Można kupić koszulki, ręczniki i wszystko inne. Do Warny jeżdżą autobusy gdzie są 2 duże centra handlowe. Nie wiem ile kosztują drinki w innych hotelach bo nie mam czas z trójką dzieci bywać. Woda w markecie 1,5 lewa, piwo 1,6. Dzisiaj byliśmy w aqua parku i za tą cenę nie polecam. Dorośli 33 lewa , dziecko poniżej 120 cm 16, dodatkowo płatny jest KAŻDY leżak 5 lewa. Na basenie pizza 11 lewa , piwo 8. Ręczniki w pokoju są wymieniane codziennie . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: do a-na IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 19:21 Rozumiem to że po podróży człowiekowi wszystko jedno ale jak mogli sprzedać Pani Hotel Rubin wiedząc że jest zamknięty?chyba że to pośrednik tak Pani sprzedał,nie jest to w porządku ale z kolei dostała Pani jak pisze fajny pokój -duży a one w Dolphinie są drogie.Ja mam 1 pokój dla 4 osób od 2.07 -2os.+2 dzieci i za tydzień samolotem dałam 5750zł z allc.Był to najtańszy termin w lipcu.Jeszcze raz dziękuję za wszystkie Pani wpisy,jak coś będzie Pani jeszcze mogła napisać to bardzo proszę.A czy przy zameldowaniu dostaję się jakąś rozpiskę z czego i o której można korzystać w ramach allc.?kiedyś rezerwowałam hotel z Neckermanna w Grecji ale okazało się że 3 miesiące przed wylotem hotel ogłosił upadłość,Neckermann zaoferował mi lepszy hotel 4* z allc.bez dopłaty/a pierwotnie miałam hotel3* z hb/Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: do a-na IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 19:22 A te zastrzeżenia o których Pani pisze to jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma-w2 Re: do a-na 05.06.12, 08:31 Bardzo dziękuje za poświęcenie czasu i odpowiedź na moje pytania. My jedziemy od 14 lipca autokarem załatwiane przez biuro w Cieszynie (organizator niemiecki FTI) więc zobaczę jak będzie. Jeszcze raz życzę udanego urlopu i pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
ewakop Re: do a-na 09.06.12, 15:13 Dzień dobry, co tam nowego w Dolphin Marinie słychać? Pzdr Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
a-na Re: do a-na 21.06.12, 22:27 Witam ponownie. Już z ,,normalnym" domowym internetem aż miło pisać. Muszą Państwo jeszcze wiedzieć, że jest Dolphin oraz Dolphin marina. To dwa inne hotele. Marina jest nad samym morzem, ma urokliwą kawiarnię na dachu a Dolphin jest bardziej w głębi. Jeden i drugi ma swój basen (spokojniejszy, czystszy ma Dolphin ). Ogólnie wakacje oceniam pozytywnie po za jedzeniem. Uratowały mnie restauracje w Grandzie i na wycieczkach. Jeśli miałabym pojechać tam ponownie to tylko do Grand Hotelu Warna. Ale za sumę, którą zapłaciłam - było warto. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dankucz Re: do a-na IP: *.tarnow.mm.pl 25.06.12, 20:51 Witam. A Pani była w Dolphi Marina na all inclusive? Jak tak to jak to w praktyce wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś