dorek3 09.06.13, 21:11 Oglądam na street view i wychodzi mi że to mało urodziwe miejsce. Może ktoś potwierdzić czy faktycznie tak jest. Jedziemy do Villa San Marco, ale chodzi mi o bliskie okolice a nie sam kompleks. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: Kraniewo 10.06.13, 07:53 nie jest to Dubrownik, ale rozumiem, ze jedziesz przede wszystkim aby cieszyć się morzem i słońcem a nie kontemplować harmonię przestrzenną i zabytki architektury Kraniewo to malutkie miasteczko, a w zasadzie wielka wieś, od strony plaży sporo hoteli, nowych i takich pamiętających jeszcze socjalistyczne czasy, jedna główna ulica z mnóstwem knajpek i sklepików, mały bazarek i w zasadzie tyle na plus trzeba zaliczyć, nie jest to (jeszcze) zabudowany hotelowymi gargamelami kołchoz dla turystyki masowej ja np. Pomorie czy SB, plaża jest bardzo ładna (kierując się na północ można dojść plażą aż do Albeny), a ceny "na mieście' są znacznie niższe niż w Albenie czy Złotych piaskach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Kraniewo IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.13, 12:44 Masz całkowita racje,jeżdże tam od kilku lat i tam mi się podoba.Zależy co kto szuka,nie kazdemu takie miasteczko odpowiada,dla mnie super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vigo Re: Kraniewo IP: 91.212.223.* 12.06.13, 12:01 dla amatorów opalania się nago, między Kranievem a Albeną jest dla nich plaża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Kraniewo IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.13, 13:46 Ta plaza to utrapienie dla spacerujących rodzin z dziecmi w zdłuz morza. Sporo "nudystów" leży z dala od wody ,ale są i tacy co stoja rozkrakiem patrząc niby na fale, nie krępujac sie przede wszystkim dzieci. Dla mnie starego to widok też nie imponujący ,ogłądac zwisające do pasa 70 letnie cycy lub jaja po kolana wyleniałe od wieku z kawałkiem czegoś co już zanikło. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Kraniewo 13.06.13, 07:38 naturyści leżą na dzikim odcinku plaży, zwykle na wydmach wśród traw, więc starają się być maksymalnie "neutralni" nikt nie każe rodzinom z dziećmi spacerować w tamtym kierunku rozumiem, że określając się jako "stary", twoje przyrodzenie też już wyleniało/zanikło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Kraniewo IP: *.su.krakow.pl 28.06.13, 12:06 Byłam kilka lat temu w Kraniewie w hotelu Fregata, hotel wspominam miło, było czysto i przyjaźnie. Mijscowość malutka jedna uliczka z restaurcjami i straganami. Plaża fajna obok plaży pamiętam była dyskoteka. Polecam dla kogoś kto nie lubi dużo turystów i komercji, choć nie wiem jak tam jest jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasfasola Re: Kraniewo IP: *.play-internet.pl 30.06.13, 16:17 znam kraniewo na wylot :-), małe gwarne miasteczko..!!! TANIE !!! co chciałbyś wiedzieć ....??? owszem są ciekawsze miejsca w Bułgarii :-), najbliżej do delfinarium w Warnie, i półwysep Kaliakra.. to dwa miejsca godne zobaczenia. do warny tylko busem ( marszrutką ) na Kaliakrę tylko własnym autem i wieczorem .. wtedy mniejszy tłok... Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Kraniewo 30.06.13, 18:42 Od wczoraj jesteśmy w Kraniewie. Co możesz polecić do zwiedzania w okolicy (jesteśmy samochodem)? O knajpy chyba nie ma sensu się pytać bo wygląda iż wszystkie serwują to samo. Czy w pobliżu jest jakiś większy (niż te co w Kraniewie) supermarket czy trzeba jechać do Varny na większe zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Kraniewo 01.07.13, 07:52 jakie zakupy? wszystko kupisz nam miejscu tanio Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Kraniewo 01.07.13, 11:18 jestem z dziećmi i nie bardzo mi pasuje codzienne stołowanie się z knajpach serwujących to samo. chcę móc zrobić normalny obiad, a to trudne przy asortymencie miejscowych sklepików. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Kraniewo 01.07.13, 11:41 jakie to samo? czy w ca. 50 knajpach w Kranevie serwują wyłącznie przysłowiowego kotleta i nic więcej? co to jest "normalny obiad"? Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Kraniewo 01.07.13, 21:45 Chyba odbiegamy trochę w tej dyskusji od meritum, ale z punktu widzenia moich dzieci do wyboru maja 1-2 potrawy. Zakupy załatwiony przy okazji ogladania Kamiennego Lasu wiec ten temat odpada. A wracając do moich wrażeń już teraz naocznych to Kranoweo moim zdaniem nie jest jakoś specjalne urokliwe. Natomiast po 2 dniach nie jestem w stanie ocenić czy przypadkiem ten ogólny nieład i bylejakość nie jest po prostu bułgarskim standardem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasfasola Re: Kraniewo IP: *.play-internet.pl 01.07.13, 22:06 tak! masz rację to jest bułgarski standard lecz w kraniewie mocno uwidoczniony. odpowiadając na twoje pytanie .. .market tylko w Warnie, a w kraniewie sklep samoobsługowy na rogu ulicy ... to najlepiej zaopatrzony sklep spożywczy. poza tym tak jak widzisz stragany z byle czym .... dla odmiany podejdź plażą do Albeny ... tam jest inny świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw Re: Kraniewo IP: 195.158.247.* 02.07.13, 08:53 inny świat czyli plastikowy kurort dla niemieckich emerytów, większość hoteli to modernizacja socjalistycznego kurortu, ceny 2x wyższe niż w kraniewie Odpowiedz Link Zgłoś