katrina73 14.07.13, 12:59 Witam!Jadę po raz pierwszy i chciałam zapytać czy są jakieś place zabaw,wesołe miasteczko czy jakieś inne atrakcyjne miejsca dla dzieci? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berciunia1 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 14.07.13, 17:48 Jest wesołe miasteczko przy dużej plaży, duży darmowy plac zabaw i siłownia pod chmurką przy samej małej plaży. Z płatnych to są kłady akumulatorowe, trampoliny, linoskoczki, stoiska gdzie dzieci same wykonują pamiątki, wszędzie mrożone kolorowe napoje;) lody kręcone i gałkowe, które licza sobie za 100 gram więc jeśli się chce małe gałki trzeba mówić bo nakładają jak największe:) są też rejsy stateczkami 6lv od dziecka 10 dorosły. Jestem teraz w sozopolu jak masz pytania pisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 14.07.13, 18:12 Super!Wyczerpująca i zadowalająca odpowiedź ;) Tak myślałam,że mój smyk nie będzie się nudził ;) My wyruszamy do Sozopola w tą sobotę,jedziemy z Krakowa.Do kiedy wy tam będziecie i skąd jesteście jeśli można ;) a jaka pogoda jest tam teraz?-pytanie retoryczne :D Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 14.07.13, 18:28 Jesteśmy tu od 6 lipca i do teraz mamy upał ani jednego dnia pochmurnego. Dziś temp 31 st :) na plaży warto mieć parasol, my wzięlismy namiocik ale jest w nim za gorąco i kupilismy parasol. My w sobotę 20go wyjeżdżamy :( jak ten wakacyjny czas szybko leci....Jesteśmy z Gliwic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 14.07.13, 18:32 Tak,parasol bierzemy.A jak morze,bo co poniektórzy straszą glonami?W sumie to ich się tak strasznie nie boję,jak tylko nie jedzą ludzi ;) Plaża ładna?Zatłoczona?To chyba na razie tyle pytań,jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę.Dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 14.07.13, 18:40 Na obu plażach dość tłoczno od 3 dni są też wodorosty ale są nie na całej długości ale miejscami, wystarczy albo wejść dalej od brzegu albo przejść dalej kilka metrów plażą. Jest to jedyny minusik, który rekompensuje cieplusia woda. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 16.07.13, 03:24 a jeszcze zapytam o walutę,czy lepiej wziąć euro i tam na miejscu wymienić czy od razu kupić lewy?a ceny w sklepach,na deptaku ok?pozdrowionka! :) Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 16.07.13, 04:14 poczytałam trochę i już wiem,że korzystniej zabrać euro i tam wymienić :) Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 16.07.13, 14:55 My wzięlismy euro, ale wypłacaliśmy również z bankomatu, też nie jest źle. Ceny na deptaku jak u nas w PL nawet niektóre rzeczy ciut taniej. Jemy najczęściej w knajpce przy duzej plaży, nazywa się sunny, mają wystawioną przed lokalem żółtą reklamę biura jaguar z sosnowca, od 11 do 17 za 7 lewa obiad: do wyboru kilka zup, drugie danie też kilka do wyboru do tego deser arbuz, melon, tort lub lody do picia można wybrać małe piwo lub sok czy wodę. W cenie są również bułeczki. Mozna się naprawdę najeść:) do tego gratis dla małych klientów jest kącik zabaw z trampoliną i innymi zabawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
kotiki Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 20.07.13, 15:47 zastanawiamy się nad wyjazdem do Sozopolu. czy możecie polecić nocleg ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk kulinarny Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? IP: *.centertel.pl 20.07.13, 23:21 7 lewa w sunny ????? To po to się jedzie do Bułgarii aby jeść jakiś syf !!!!! za 7 lewa Ludzie, tyle jest wspaniałych knajp. Jak was nie stać, to nie bidujcie, po potem idzie opinia o polaczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 22.07.13, 08:09 nie syf ale dobre jedzenie- makrela z rusztu palce lizać itd. i nie czepiaj się- każdy ma prawo do swojego zdania, każdy lubi coś innego i nic Ci do tego. forum jest po to by dzielić się inf. z innymi. jeśli ktoś zechce pójdzie tam i sam się przekona czy mu smakuje i czy to syf czy nie. TYLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werk Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? IP: *.v40.interkam.pl 22.07.13, 09:37 Ja jade z dwojka dzieciakow do sozopola 30 lipca - 15 sierpnia ale juz tam kiedys bylem i polecam kazdemu swietnie miejsce no i caca pyszna jak i zagorka ! Odpowiedz Link Zgłoś
kotiki Re: Sozopol-jakie atrakcje dla dzieci? 25.07.13, 11:21 dzięki za info. na pole namiotowe to przy mojej trójce bym nie ogarnęła no i trochę nie mam ochoty pod namiot. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 do berciunia1 :) 03.08.13, 10:03 Wróciliśmy w środę :) Jesteśmy bardzo zadowoleni :) Pogoda cuuudowna,wszystkie dni plażowe,niebo bezchmurne i jakieś 34 st każdego dnia :) Miasteczko bardzo ładne,woda w morzu cudownie ciepła.Glony bywały,nie codziennie ale nie uprzykrzały życia ;) Trzy place zabaw,mój smyk o dziwo najbardziej lubił ten z rybą :D Ceny zaskoczyły mnie na plus,wydałam mniej niż przypuszczałam że wydam a naprawdę nie żałowaliśmy sobie niczego :) filtr to minimum 30 dla dziecka i osób z jasną karnacją,ja miałam 6 i żyję ;) słońce bardzo palące,o poparzenie nietrudno :/ Podróż również minęła spokojnie,kontrola paszportowa jedynie w drodze powrotnej na węgrzech.Wróciłam pozytywnie naładowana energią no a dzisiaj...pierwszy dzień pracy.Pozdrawiam gorąco!! Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 10:59 No to fajnie, że i Wam się spodobało. Nasze dzieci też lubiły rybę :) mieliśmy tam po drodze do marketu a poza tym tam zawsze rodzic ma gdzie usiąść. Jeśli mogę zapytać gdzie mieszkaliście i ile płaciliście za pobyt/dobę? Może skorzystamy za rok:)jak loty będą w fajnej cenie. My w Alfa vita na republikańskiej z tym ze my z biura podróży jechaliśmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 11:47 My też z biura podróży-skarpa travel z krakowa.Z tego biura korzystałam po raz szósty,jest sprawdzone,mam całkowite zaufanie.Mieszkaliśmy na Kavatsite 34 troszkę dalej niż Rebublikańska,bardziej do góry,następna uliczka za krytym basenem i siłownią.Na trzecim piętrze z widokiem na morze :) Cena bardzo przystępna:w biurze zapłaciłam 1400 zł (2 osoby dorosłe + dziecko) a na miejscu 235 euro w tym taksa klimatyczna.W cenie przejazd autokarem,9 noclegów ubezpieczenie.Z tego biura polecam czarnogórę miejscowość rafailovici,byłam w zeszłym roku i w 2006.Cudownie tam jest,piękna roślinność,piękna okolica,piękne miejsca na wieczorne spacery :) no i cena przyzwoita :) Jeżeli miałabyś ochotę pooglądać nasze fociaki (również z sozopola to zapraszam na fb) napiszę ci na priv jak nas znaleźć (jeśli masz ochotę rzecz jasna no i masz konto na fb ;) ) to chyba tyle.pozdrowionka! Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 12:11 no ale tak patrzę na alfa vita w którym byliście to bardzo fajny hotelik no i zdecydowanie bliżej plaży,my nie byliśmy w hotelu tylko w tzw pokojach gościnnych.Pokoje czyste z łazienką,balkonem,lodówką,czajnikiem.Do plaży jakieś 5 minut spacerkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 12:28 a wy z jakiego biura i ile płaciliście jeśli można? :) Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 12:43 my jechaliśmy z jaguar2 z sosnowca, płaciliśmy za 14 noclegów dla 2 osób i 2 dzieci 1920zł plus na miejscu 510 euro - w pokoju klima i lodówka- niestety czajnika i aneksu nie ma ale za to blisko plaży a czajnik mieliśmy własny:) w sumie wyjechaliśmy autokarem 5 lipca a wróciliśmy 21lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 13:04 To niedużo wychodzi,czyli tańsze niż moje ale powiem ci szczerze,że jak kocham słońce,morze to już po tych 10 dniach miałam dość,skóra mnie paliła jak słońce przygrzało a poparzona nie byłam,ładnie na brąz opalona.Moja córka z jasną karnacją czerwonawa w kilku miejscach więc po prostu 14 dni to dla mnie za dużo,zresztą nie tylko tam.Tydzień to za mało a dwa za dużo,idealnie dla mnie jest właśnie 10.Ale te wasze cenowo naprawdę super wychodzą.U nas też była klimatyzacja ale dodatkowo płatna. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 13:18 sprawdzam teraz tego jaguara i jednak moje wyszły mnie taniej bo z jaguara zapłaciłabym ok.3,100 a tutaj 2400 :) tylko,że te 5 noclegów jest więcej Odpowiedz Link Zgłoś
berciunia1 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 13:28 5 noclegów to połowa waszych wczasów :) więc chyba bardziej się opłaci. dla nas 10dni to zawsze było mało :) nawet nad polskim morzem a te 14 to jednak idealnie- na tyle dużo że powoli chce się wracać do domu a po 10dniach zawsze wielka szkoda była, że wracamy:) za rok na pewno też z jaguarem jedziemy. na 14 dni mają chyba najlepszą ofertę. z resztą zobaczymy co za rok zaproponują. Odpowiedz Link Zgłoś
katrina73 Re: do berciunia1 :) 03.08.13, 13:45 Jak na 14 dniowe to super oferta więc się tego trzymajcie :) Ja nawet chyba bym sobie nie mogła pozwolić na tak długi wyjazd bo przeważnie mam tyle urlopu :/ chociaż w tym roku dostałam 18 i zresztą tak mi szybko zleciał bo przed wyjazdem 2 to szykowanie wszystkiego a po powrocie też 2 więc odgruzowanie domu,odwiedzenie dziadków i ...praca :) Odpowiedz Link Zgłoś