IP: *.telpol.net.pl 22.08.13, 19:23
Czy w Bułgarii jest dostępna w sklepach polska wódka czystalub podobna np Bols, Finlandia itd czy raczej tylko wódki w typie rakiji czyli bimbrowate? Jesli sa normalne wódki to w jakiej mniej więcej cenie chodzi mi oto czy zblizona do naszej czy droższa?

Jesli chodzi o wino to raczej tylko wytrawne czy półsłodkie też jest popularne????
Obserwuj wątek
    • Gość: Lenzi Re: Wódka IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.13, 19:56
      Nasze wodki tez sa np.finlandia ,sobieski tzw.czyste ale ceny byly wyzsze niz u nas ale sa ich wodki czyste /nie bimbrowate / tanie i dobre na drinki. Jezeli nie macie all. to najlepiej zaopatrzyc sie na lotnisku.Wina przewaznie wytrawne sa taniutkie i drogie .Pyszne likiery /z lodem super/polecam truskawkowy Rio Colada/0,75 kosztuje 8 lewa--16zl/Zalezy co kto lubi ..To zycze smacznego !!!!
      • Gość: opal Re: Wódka IP: *.telpol.net.pl 22.08.13, 20:07
        Dzięki za info, niestety jade samochodem to lotnisko odpada :):):) dlatego pytam że w Chorwacji cięzko o normalna wódka a jesli juz sie trafi to stosunkowo droga dlatego brałem ze sobą .
        Podobnież jest jakaś strefa wolnocłowa na granicy serbskiej czy ktoś coś wie w tym temacie???
        • maranka Re: Wódka 22.08.13, 21:16
          Nie wozi sie drzewa do lasu. Alkohol w BG jest tani i slynie z turystyki alkoholowej np. Sloneczny Brzeg, gdzie turysci z polnocy racza sie do woli.
          Duzy wybor lokalnej taniej wodki / nie tylko rakiji/ oraz win.
          Wino to temat rzeka -kazdy znajdzie cos cos dla siebie od konesera do amatora.
    • Gość: Edit Re: Wódka IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.13, 21:59
      Po co Ci w Bułgarii polska wódka. Ich alkohole są tańsze i dobre, głowa Cię od nich nie zaboli. My będąc tam samochodem zaopatrzyliśmy się w hipermarkecie BURGAS PLAZA. Jest to przed Burgas. Finlandia za 1 litr wychodzi po 40zł. Raczej wozi się wódę z Bułgarii do Polski, a nie odwrotnie.
      • Gość: opal Re: Wódka IP: *.telpol.net.pl 22.08.13, 23:05
        No przecież nie upieram się żeby wozić, po to zadałem pytanie żeby się zorientować, do tej pory przez 12 lat jeździłem do CRO więc zaopatrywałem się na strefie miedzy Czechami i Austrią , dziekuej za odpowiedzi wiem że nie musze taszczyć wódy :):):).
        • Gość: xyz Re: Wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 09:39
          najlepiej zaopatrz się w polsce,ponieważ wszystko co niebułgarskie to bardzo drogie.np mastika 47vol 9lv sobieski ponad 20lv x2,3zł rachunek prosty. ceny ze ZP
          • Gość: ARO Re: Wódka IP: *.brewet.3s.pl 23.08.13, 11:40
            Savoy,Flirt Bułgarska czysta po 6-8 leva za 0,5 litra
    • Gość: Rafaello Re: Wódka IP: *.nette.pl 30.08.13, 12:30
      Vodki polskiej uświadczysz, spokojnie :)
      Szczególnie Jan III Sobieski i Żubrówka.
      Ale po co czystą pić jak masz 0,7 szkockiej Black Ram za 22 pln ( w kraju koszt to 58-65 pln)
      • Gość: xyz Re: Wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 19:28
        jak chcesz pić szkocką irlandzką czy burbon to pij,masz ochotę na bigos to go jedz,pytanie dotyczyło wódki.polskiej czystej białej!
    • Gość: janek Re: Wódka IP: *.152.146.99.dsl.dynamic.t-mobile.pl 02.09.13, 18:07
      Savoy - bardzo dobra wódka, z czarną etykietą ciut droższa, kupiłem i przywiozłem do Polski.
      • Gość: pinky Re: Wódka IP: *.tauron-pe.pl 05.09.13, 14:19
        I finlandia i sobieski sa ale generalnie droższe nizw PL i to sporo.Nie wiem gdzie ktoś widzial taniej ale chyba w normalnych sklepach jest drożej.na granicy BG-SRB-HU nie ma sklepow wolnocłowych tak jak nie ma ich w znojmo.To sa juz normalne ceny.Bulgaria słynie z bardzo borych win czerwonych poprawijacych krązenie wiec polecam a horzolę po powrocie z BG
      • walwoj11 Re: Wódka 13.02.15, 21:45
        wódka dobra, ale jeszcze lepszy Rum savoy dark rum. Gdyby ktoś przywoził ja bym chetnie odkupił zapłacę z górką. Jestem mieszkańcem Warszawy . walwoj11@tlen.pl
        • Gość: big35 Re: Wódka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.16, 17:04
          a ja właśnie popijam Rum Savoy z prywatnego importu,pyszny i tani .polecam trunki Savoy
    • bambo225 Re: Wódka 09.07.16, 21:33
      zytnia 2 litry po 10 lewa w janet
    • Gość: Seala Re: Wódka IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.16, 21:46
      Savoy Rum Dark pyszota :) szkoda, że to już ostatnie krople... Polecam do picia w Bułgarii i importu do Polski :)
    • starybulgar Re: Wódka 21.02.19, 14:41
      W każdym sklepie jest polska wódka
      Ale polecam miejscowe trunki!
      youtu.be/YsxHLUWEIQc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka