Dodaj do ulubionych

Ile czeka się na przejściu w Tompa

IP: 31.130.100.* 09.07.16, 21:54
Witam. Mam pytanie. Ile czeka się na przejściu granicznym w Tompa gdyż w Roszke podobno w weekend można stracić nawet kilka godzin, a my własnie wtedy będziemy na granicy. Czy objazd się opłaca?- chodzi o czas. Dziękuję za wszystkie informacje.
Obserwuj wątek
    • roland121 Re: Ile czeka się na przejściu w Tompa 10.07.16, 19:36
      Nie wiem jak w tym roku ,ale ja jechałem dwa lata temu w sobotę i na granicy w Tompa wtedy staliśmy ok 40 min. Myślę że warto nadłożyć trochę drogi niż stać w Roszke nawet 3-4 godziny. W nocy to jeszcze w miarę znośnie , ale w dzień do słońca ... Tak było dwa lata temu , może w tym roku będzie inaczej.
      • Gość: gtw Re: Ile czeka się na przejściu w Tompa IP: *.static.sl-net.pl 10.07.16, 21:23
        w weekend od piątku do niedzieli ok. południa i Roszke i w Tompa tłum, dodatkowo Tompa to ponad godzina nadkładaaia drogi

w weekend najlepiej przez Backi niedaleko Roszke, tylko , że przejście jest czynne tylko we ciągu dnia do 19.00
    • Gość: turysta2016 Re: Ile czeka się na przejściu w Tompa IP: *.155.53.185.ajc.com.pl 24.08.16, 12:04
      W drodze do Serbii w sierpniową sobotę (szczyt sezonu, okolo 13-tej) w Roszke kolejka około 2 godzin, bez powazniejszej kontroli. W drodze powrotnej (wtorek) kolejki w Tompie do pół godziny, ale konieczność zjazdu z autostrady, przejazdu przez miasteczka (około godziny dodatkowo) plus kontrola wszystkich samochodów (bardziej lub mniej pobieżne przeszukiwanie bagażnika i wnętrza). Na pewno jadąc przez Tompe warto zjechać/wjechać na autostradę drogą 54 za Kecskemetem. W sumie: jak to na granicy dość loteryjnie, ale zysk na drodze przez Tompę nie jest aż tak duży.
    • ma.ci.ej Re: Ile czeka się na przejściu w Tompa 30.08.16, 14:45
      Zamiast zastanawiać się czy czekać w Roszke czy w Tompa lepiej pojechać przez Rumunię. Trochę wolniej i drogi trochę gorsze, ale czas przejazdu przynajmniej przewidywalny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka