Dodaj do ulubionych

samochodem do Bułgarii

21.06.06, 12:04
Wybieram sie samochodem do Varny w Bułgarii, Moze ktos przerabial trase
wacham sie czy jechac przez Rumunie (mniej kilometrow ale krete drogi) czy
przez kraje byłej Jugosławii(dluzsza trasa ale wiekszosc autostrady)
pozdrawiam
Doka1
Obserwuj wątek
    • des4 Re: samochodem do Bułgarii 21.06.06, 12:41
      doka1 napisała:

> Wybieram sie samochodem do Varny w Bułgarii, Moze ktos przerabial trase
      > wacham sie czy jechac przez Rumunie (mniej kilometrow ale krete drogi) czy
      > przez kraje byłej Jugosławii(dluzsza trasa ale wiekszosc autostrady)
      > pozdrawiam
      > Doka1

Jedz przez Rumunie zwlaszcza jesli jedziesz ze wschodniej Polski, drogi glowne
      sa niezle, na podjazdach w gorach sa zwykle dwa pasy pod gorke. Idealnie jedzie
      sie noca. W Serbii autostrade masz tylko od Novego Sadu do Nis, potem do Sofii i
      dalej do Varny zwykla droga
      • sosna28 Re: samochodem do Bułgarii 23.06.06, 19:08
        Spokojnie można jechać przez Rumunię - maja lepsze drogi od naszych.
        My jechalismy z noclegiem w Hajduszoboszlo na Wegrzech i potem od rana całą Rumunię. Ale słyszałem też o ludziach śpiących w Rumuni w motelach i nawet chwalili.
        • Gość: mmeva Re: samochodem do Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 01:45
          Potwierdzam. Byłam w Bułgarii na wczasach z dojazdem własnym - drogi w
          porządku, kraj bezpieczny, wiem, że niektórzy mają złe wspomnienia sprzed 20
          lat ale warto pojechać i przekonać się na własne oczy, że wiele się zmieniło.
          Drogi maję lepsze niż u nas - mówię tu o trasie 'południowej' - nie przez
          Bukareszt (tej trasy nie polecają ze względu na cyrki przy zjeździe z
          autostrady), a równolegle 'niżej' przez tereny górskie/podgórskie (jeżdżą tędy
          autokary większości biur podróży). Nocowaliśmy w 1 stronę w Sinaji, w drugą nie
          pamiętam dokładnie gdzie, w każdym bądź razie w jakimś motelu. Nie ma co się
          bać Rumunii.
    • Gość: Kagan Re: samochodem do Bułgarii IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.06.06, 19:45
      Ostatnio jechalem z Bulgarii do Polski via Serbia, Wegry i Slowacja. To chyba
      najlepsza trasa: duzo autostrad i w ogole cywilizowane kraje, a nie brudna i
      biedna Rumunia...
      • Gość: mmeva Re: samochodem do Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 01:31
        Chyba dawno nie byłeś w Rumunii,oj dawno... Pojedź to się przekonasz.
        • doka1 Re: samochodem do Bułgarii 29.06.06, 10:50
          Pytałam bo, w ubiegłym roku jechalam tamta trasa samochodem (zrobilam trase
          warszawa oradea (nocleg) bukareszt(nocleg) sofia(nocleg) belgrad warszawa)
          wtedy sobie chcalilam i bylam zaskoczona (pozytywnie) jakoscia dróg w rumunii,
          bezpieczeństwem i pieknymi krajobrazami, pytalam nie ze wzgledu na jakosc dróg
          bo to znam. Ino, że w zasadzie plasuje na tym samym poziomie obydwie trasy,
          mialam nadzieje, ze cos podpowiecie:) jakis argument za i przeciw, nie wiem ile
          czasu zajmuje i jakiej jakosci jest droga z Sofii do Varny, to jedyny element
          trasy ktorego nie znam.
          Swoja droga rumunia zasluguje na poswiecenie jej wiecej uwagi niz
          • Gość: Bruno Re: samochodem do Bułgarii IP: *.zywiec.plusnet.pl 30.06.06, 12:58
            niech ktoś jeszcze tylko powie jaka jest jakość benzyny w Rumunii i jaka jest
            jej cena
            • des4 Re: samochodem do Bułgarii 30.06.06, 13:19
              Ceny paliw w Rumunii są podobne do polskich, jeśli jest jakaś różnica to
              groszowa. Jakością byłem miło zaskoczony. Uważam, że lepsza niż w Polsce.
              Zwłaszcza 98 - po zatankowaniu naprawdę się czuło dużą różnicę na plus, u nas w
              kraju róznica pomiędzy 95 i 98 jest jak dla mnie prawie niewyczuwalna....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka