Dodaj do ulubionych

AHILEA Bałczyk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 09:27
Czy ktoś był w hotelu AHILEA w miejscowości Bałczyk, proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • moniakoko Re: AHILEA Bałczyk 28.05.07, 13:38
      ja też tam jadę 22.06 i sama bym się chętnie coś dowiedziała o tym hotelu.Na
      niemieckiej stronie znalazłam więcej zdjęć Wygląda fajnie.Ale raczej opini o
      nim nie znajdziesz bo jest po raz pierwszy w ofercie.A ty skąd lecisz i kiedy
      • Gość: zoja Re: AHILEA Bałczyk IP: *.chello.pl 28.05.07, 14:44
        Własnie miałam zakladac taki watek. Jade do tego hotelu 24 sierpnia, na tydzien
        z mezem i dzieckiem. Czekam na opinie, bede bardzo wdzieczna.
        • Gość: aga Re: AHILEA Bałczyk IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.07, 21:10
          Na pewno damy znać jak przyjedziemy a wyjeżdżamy 22.06
      • Gość: aga Re: AHILEA Bałczyk IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.05.07, 21:09
        Witam, ja lecę z Poznania też 22.06 z mężem i dzieckiem. Na pewno się spotkamy
        i mamy nadzieję, że będzie fajnie i hotel będzie ok. Do zobaczenia. Aga, Damian
        i Oskar
    • moniakoko Re: AHILEA Bałczyk 29.05.07, 08:58
      my lecimy z Katowic z dwójką bąbli 5 i 1,5 roku A w jakim wieku macie dziecko?
      Napewno się spotkamy w hotelu Mam nadzieję ze fajnie będzie
      • Gość: aga Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:19
        Mam jeszcze jedno pytanko: o której macie wylot? Nasza pociecha ma 8 lat. Do
        zobaczenia.
        • Gość: moniakoko Re: AHILEA Bałczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 09:42
          12,20
          • mirabilandia Re: moniakoko 31.05.07, 10:14
            Czy bedziecie wypożyczać na miejscu łóżeczko dla młodszego dziecka na miejscu?
            • moniakoko Re: moniakoko 31.05.07, 14:19
              Raczej nie prześpi się z nami
              • mirabilandia Re: moniakoko 12.06.07, 11:56
                Juz niedlugo wyjezdzacie, nie zapomnijcie zajrzec po powrocie na forum i
                podzielic sie wrazeniami! miłych wakacji!
                • Gość: Karol Re: moniakoko IP: *.icpnet.pl 17.06.07, 08:05
                  Ja lece tam 03-08-2007 dlatego także proszę o rzetelną opinię po powrocie.
                  Pozdrawiam.
    • rafal2611 Re: AHILEA Bałczyk 17.06.07, 17:15
      Cześć, Byłbym wdzięczny za informacje dotyczące szczególnie warunków dla
      maluchów (jedziemy pod koniec lipca z dziećmi: rocznym synkiem i 3 letnią
      córeczką), czy w pobliżu można kupić pampersy, zupki itp.; czy pobliska plaża
      (Dvoreca) jest wygodna dla dzieci, ewentualnie jak daleko jest do fajniejszej
      plaży i jak się tam dostać. Czy w pokojach są suszarki do włosów (córcia ma
      długie włoski)? W ogóle byłbym wdzięczny za ogólne info o tym hotelu i
      otoczeniu.
      z góry dziękuję, Rafał
      • Gość: Aga Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:55
        Witam, lecimy 22.06. i jak tylko wrócimy od razu postaram się napisać to i
        owo.Pozdrawiam
        • Gość: rafal2611 Re: AHILEA Bałczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 21:03
          Serdeczne dzięki.
    • moniakoko zmiana lotów z katowic 20.06.07, 13:50
      w ostatniej chwili zmnienili nam wyslot na 15,20 Wy też tak macie?
      • mirabilandia Re: zmiana lotów z katowic 26.06.07, 18:15
        Tak tez nam zmienili, na 15:20. Czy wy tez lecicie z Itaki?
    • Gość: moniakoko Re: AHILEA Bałczyk IP: 83.228.56.* 27.06.07, 12:54
      wlasnie jestem w Ahilei. Jeli ktos juz wykupil wczasy to polbiedy natomiast
      jesli ktos sie zastanawia to nie warto Za ta cene znajdziecie cos lepszego Hotel
      dosc nieudolnie prowadzony kiepska obluga a all inclusive smiechu warte Drinki
      dostepne to tlko wodka oraz wina z kartonow.Pepsi zabraklo juz drugiego dnia
      Jedzenia tez przewaznie brakuje Ale basen jest swietny i najwazniejsze nie ma
      takiej prawdziwej plazy Reszte dopisze jak wroce
      • leon1406 Re: AHILEA Bałczyk 27.06.07, 18:51
        Napisz cos wiecej !Jak jest w miescie czy duzo turystow jakie sa ceny i ile
        placiles za te wakacje.
        • zoja.pl Re: AHILEA Bałczyk 28.06.07, 00:10
          Ojej, to niedobrze :( Napisz jakie tam sa warunki pod kaem dzieci? Czy moglabys
          zapytac rezydentki czy jest mozliwosc wypozyczenia łózeczka a jesli tak to za
          ile? Czy jest plac zabaw, brodzik? Jaka jest kuchnia, jakie posiłki? Czy 1,5
          roczne dziecko bedzie w stanie sie najesc?
          • Gość: moniakoko Re: AHILEA Bałczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 20:01
            jeśli jedziesz z tak małym dzieckiem to daj sobie spokój.Wiem że teraz można
            bez problemu zamienić ten hotel na inny ponieważ było mnóstwo skarg. Jedzenie
            strasznie monotonne i niezbyt samczne, mały wybór potraw. Brak praktycznie
            wszystkiego na basenie i w resteauracji. Napoje rozcieńczone wodą z kranu. O
            łóżeczku możesz tylko pomarzyć tak jak i o plaży. Ten hotel wg standardów
            Bługarskich nie ma żadnej gwiazdki więc o czymś to świadczy
            • zoja.pl Re: AHILEA Bałczyk 09.07.07, 15:06
              No to pieknie i co ja teraz zrobie? :(( Napisz mi konkretnie co to znaczy ze
              nie ma plazy?? Bo nie rozumiem. Czy jest plac zabaw? Co bylo konkretnie do
              jedzenia, napisz prosze przykladowe dania. A jakie pokoje, czy jest czysto? Czy
              w poblizu jest jakis sklep spozywczy? Bardzo prosze o odpowiedz osoby ktore
              stamtad wrocily!
              • Gość: Agnieszka Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 08:36
                Witam, wróciłam z AHILEI w Bałczyku a byłam tam z 8 letnim synem. "Plaża" jest
                sztucznie usypana i bardzo mała, brzeg morza to betonowe bloki a pomiędzy
                rzekomą plażą a morzem jest betonowa ulica po której czasem nawet jeżdża
                samochody!!!zejście do morza tylko w niektórych miejscach również betonową
                płytą. Widziałam plażę jako taką ale daleko od hotelu,bliżej miasteczka Bałczik
                ale tam nie byliśmy. Najładniejsz plaża jest w ALbenie ok. 9 km od AHILEI i
                można tam dojeżdżać busami. To jedyne wyjście aby poczyć że jest się nad
                morzem. Prawdę mówiąc to jedzenia dla dzieci nie było. Mój syn ma 8 lat a tylko
                czasami zjadł coś z apetytem, nie mówiąc o tym, że praktycznie 90% dzieci w
                hotelu miało biegunkę i dorośli również. To o czymś świadczy. Z napoi dla
                dzieci są serwowane tylko pepsi!mirinda!woda z kranu(sama widziałam jak
                nalewają) i sok rozrabiany z wodą z kranu. Rezydent powiedział nam że Bułgarzy
                piją wodę z kranu ale my nie jesteśmy do tego przyzwyczajeni i uiważam że
                powinni nas o tym uprzedzić a tak kupiliśmy wodę w sklepie dopiero po tygodniu
                pobytu a dziecko piło cały czas z kranu!!!Na śniadanie dla dzieci ewentualnie
                płatki ale mleko serwowane w dzbankach było przeźroczyste. My kupiliśmy dla
                dziecka płatki w sklepie a zalewaliśmy mlekiem z dystrybutora z kawą. Na obiad
                czasami było coś gotowanego a poza tym wszystko tłuste i smażone moim zdaniem
                nie nadające się do jedzenia dla dzieci a tym bardziej przez dwa
                tygodnie.Pokoje czyste ale brak wentylacji w łazienkach i z tego co wiem to ci
                którzy mieli pokoje na parterze mieli dużo mrówek, które chodziły nawet po
                łóżku. Sklepy spożywcze są w pobliżu a w jednym nawet właścicielem jest Bułgar
                mówiący po polsku także jak mieliśmy jakieś pytania np. odnośnie lekarstw które
                chcieliśmy kupić w aptece to on nam pomagał.Jak są jakieś jeszcze pytania to
                chętnie odpowiem. Pozdrawiam.
                • zoja.pl Re: AHILEA Bałczyk 12.07.07, 17:32
                  Czy ktos probował zmienic ten hotel, po tym co przeczytal tutaj? Czy ktos wie
                  cos na ten temat: czy mozna to zrobic jak sie dokonalo juz całosci wpłaty?
                  • Gość: Pezet Re: AHILEA Bałczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 21:55
                    właśnie zamieniliśmy na inny hotel. Zamiana to kwestia terminu a nie wpłaconej
                    kwoty. też mieliśmy jechać 24.sierpnia a termin 40 dni /wynikający z
                    regulaminu/ upływa 15.lipca i do tego czasu można zamienić na inny hotel.
                    Zaproponowano nam hotel silver w miejscowości czajka /przed złotymi piaskami od
                    strony warny/. Co prawda wyżywienie HB a nie AI ale jedziemy z 2,5 letnim
                    dzieckiem a nie dorastającym nastolatkiem więc nie powinno być źle, a opinie o
                    hotelu są dość dobre znajdziesz je pod poniższym adresem
                    www.wakacje.pl/oferty/bulgaria/zlote-piaski/silver-77696.html?id_terminy=3979309
    • moniakoko Re: AHILEA Bałczyk 12.07.07, 20:54
      zadzwoń do Itaki.po ilości reklamacji które do nich wysłaliśmy ( prawie cały
      turnus) myślę że będą woleć ZMIENIĆ CI HOTEL NA LEPSZY NIŻ ROZPATRYWAĆ KOLEJNE
      REKLAMACJE
      • zoja.pl Re: AHILEA Bałczyk 14.07.07, 10:36
        Udało sie, zmienilismy na innych hotel w... Turcji. Ma bardzo dobre opinie na
        forum. Oczywiscie musielismy doplacic kase (za sama zmiane 100 zl od osoby) ale
        ciesze sie ze nie jedziemy jednak do Bułgarii. Zegnam sie z tym forum i
        przenosze na inne. Bardzo chcialabym tez podziekowac monikoko i Agnieszce za
        cenne rady i za to ze dzieki temu ze podzielily sie swoimi przezyciami nie bede
        narazona na "wakacje" w tamtym miejscu.

Pozdrawiam i zycze lepszych wyborow niz moj!
        • katrint Re: AHILEA Bałczyk 18.07.07, 13:19
          Nam też zmieniono hotel, trzy dni przed wyjazdem.Było tyle reklamacji,że
          zrobili to bez problemu
          • Gość: tomek Re: AHILEA Bałczyk IP: *.bulldogdsl.com 18.07.07, 20:31
            Hej, mógłbys napisać coś wiecej nt.zmiany hotelu.Co Wam zaproponowano, jak
            zmieniła się cena, jaki był wybór(czy w grę wchodziły tylko wczasy w Bułgarii)?
            Z góry dzięki za odpowiedz.
            Pozdrawiam
            • katrint Re: AHILEA Bałczyk 19.07.07, 16:10
              hej, zamieniono nam na hotel sophia w Złotych Piaskach,dopłaciliśmy 200 zł bo
              ten hotel jest 4 gwiazdkowy.Wszystko dzięki niesamowicie miłej pani w biurze
              podrózy ,która dla nas tę zmianę wywalczyła bo okazało się ,że faktycznie plaży
              tam jako takiej nie ma i odległośc to nie 150 m tylko 500m.Z powodu,że zmiana
              miała miejsce kilka dni przed wylotem w grę wchodziła już tylko bułgaria i
              tylko w tym samym terminie
              • patrycjamalik Re: AHILEA Bałczyk 05.08.07, 23:47
                Hej!
                Mam pytanie bo znalazlam sie w takiej samej sytuacji mamy jechac 10.08. do tego
                hotelu ahilea bylismy w biurze w ktorym kupilismy wycieczke nie chca nam z
                Itaki zmienic hotelu.Uwazaja ze nie ma problemu z tym hotelem nie wiem co
                zrobic jestem zalamana. Czy Pani kupowala wycieczke bezposrednio z Itaki?
        • Gość: AND Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 10:50
          Nie polecam tego hotelu,brud smrud i ubustwo.Firma turystyczna
          ITAKA poleca ten syf.
    • Gość: malcolm Re: AHILEA Bałczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 00:58
      LUDZIE!!! unikajcie tego hotelu jak ognia. porażka na każdym kroku. byłem,
      widziałem i udał mi sie przeżyć 2 tygodnie tylko z jednym problemem żołądkowym.
      NIE MA TAM PLAŻY!!! to jedna wielka sciema!!! WŁAŚNIE CZEKAM NA ROZPATRZENIE
      MOJEJ REKLAMACJI!!!
      • patrycjamalik Re: AHILEA Bałczyk 05.08.07, 23:51
        Mam pytanie wykupilam w tym hotelu wczasy jade od 10.08. nie chca nam zmienic
        hotelu w Itace bo uwazaja ze nie ma problem . Opinie internautow nie sa
        dowodem. Czy zna pan moze kogos z Poznia kto tam byl? Gdybym podala im moze inf
        ile osbo w Poznaiu zlozylo reklamacje moze cos wskuram. Nie mam pojecia co
        zrobic w tej sytuacji.Bede wdzieczna za wszelkie informacje.
        Patrycja Malik
        • Gość: Pezet Re: AHILEA Bałczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:16
          miesiąc temu na swojej stronie itaka zmieniła opis położenia hotelu więc może
          argument, że zmienili ofertę pomoże.
          • katrint Re: AHILEA Bałczyk 06.08.07, 17:10
            Wywalczcie zamianę hotelu bo z tego co ja zobaczyłam(wybralismy się tam pewnego
            dnia na wycieczkę ) to jest dramat nie hotel.Nie ma tam żadnej plaży a zejscie
            do rzekomej plaży to strome, kręte schody prowadzace przez jakiś syf.Gdybym tam
            pojechała z dzieckiem to byłaby katastrofa bo żeby zejść do morza to trzeba
            schodzić z betonowej ulicy po jakichś drabinkach.
            Nam zamieniono hotel 3 dni przed wyjazdem.Wycieczke kupowałam nie bezposrdenio
            w Itace tylko z biura Piast Tour i baaardzio miła pani z tego biura po
            przeczytaniu opinii o hotelu wywalczyła dla nas zmianę hotelu i
            miejscowości.Właśnie wróciłam i jestem baaardzo zadowolona z pobytu.Nie
            rozumiem jak szanujace sie biuro może proponować klientom cos takiego jak Ahilea
            • Gość: bartek Re: AHILEA Bałczyk IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.08.07, 13:05
              Nam tez zamieniono hotel na... Sophie :) Tylko ze my juz musimy
              doplacic 300 zl. Troche sie martwie bo o tej Sophi tez nie ma
              zadnych opinii na necie.
              Katrint: czy Ty tam bylas? fajnie bylo?

jedno jest pewne: przejade sie zobaczyc jak wyglada przeslynna
              Ahilea :)
              • katrint Re: AHILEA Bałczyk 07.08.07, 13:18
                bartek, Sophia to rewelacyjny hotel.Też sioę ztresowalismy tym,ze
                jego zdjęć jeszcze nigdzie nie było,że to pierwszy raz Itaka
                proponuje ten hotel itd.Ale na miejscu bardzo miło sie
                rozczarowalismy.Dostaliśmy bardzo ładny,duzy pokój z widokiem na
                morze,czysty i schludny z wielkim łózeczkiem dla naszego
                synka.Obsługa hotelowa była bez zarzutu, kuchnia naprawdę świetna,
                jedzonko świeże,urozmaicone.Do plaży było blisko ale niestety do tej
                gdzie pełno płatnych parasoli więc znaleźlismy sobie kawałek dalej
                normalną plażę,gdzie mozna było rozłożyc swój ręcznik, parasol i
                mieć full miejsca.Trochę się obawiałam tych tłumów w złotych
                Piaskach ale bez przesady.Faktem jest,że jest faktycznie drożej-to
                jedyny minus.Pozdrawiam i zycze miłego wypoczynku.W hotelu sophia
                napewno swietnie wypoczniesz i bedziesz zadowolony.Ja ten hotel
                poleciłabym każdemu nawet tym najbardziej wymagającym.
                • Gość: Marta Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:06
                  Ja 10 . 08 mam wylecieć właśnie do słynnej ahilei i po tym co
                  przeczytałam to zaraz udałam się do biura i teraz szukają czegoś dla
                  mnie , jestem w szoku za wczasy płaciłam 2440zł za osobę i miałam
                  nadzieje że tam jest lux a tu takie opinie na tysiące opini nie było
                  ani jednej pozytywnej!!!!Jestem taka zła a to ma być podróż
                  poślubna!!!
                • Gość: Bartek Re: AHILEA Bałczyk IP: *.eastwest.com.pl 07.08.07, 20:26
                  katrint - pytanko jeszcze:
                  1. czy warto wziac czesc kaski w euro czy brac wszystko w lewach?
                  2. czy reczniki plazowe mialas swoje? czy bralas te z hotelu (jak
                  czesto w hotelu je wymieniaja?)
              • Gość: marta Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 14:09
                czy jest ktoś kto ma wylot 10.08 z katowic??A miało być tak pięknie,
                na zdięciach fajnie sie prezentował a rozmawiałam z ludzmi i po
                prostu płakać im się chciało....
                • Gość: Bartek Re: AHILEA Bałczyk IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.08.07, 14:57
                  Czesc Marto!
                  Z tego co piszesz to mielismy byc razem na turnusie. Ja lece z
                  Poznania z miedzyladowaniem w Katowicach. Na szczescie dzis udalo mi
                  sie zmienic hotel. Bedzie drozej niestety, ale hotel jak pisala
                  Katrint super. Krzycz, walcz tak jak ja walczylem i moze Tobie tez
                  sie uda.

pozdrawiam
                  • Gość: Marta Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:10
                    Mam pytanie jaki hotel dostałeś??
                    • Gość: Marta Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:19
                      Bartku..Jak masz chwile napisz mi w jaki sposób załatwiłeś zmianę,
                      może mam jeszcze gdzieś dzwonić do głównej siedziby do opola? Bo już
                      nie wiem co mam robić a do tego syfu nie mam zamiaru sie wybrać.
                  • Gość: marta Re: AHILEA Bałczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 15:13
                    Bartku!!
                    Mam takie nerwy, z kim to załatwiałeś? Ja kupowałam wycieczkę w
                    filli itaki no i niby facet staje na głowie żeby coś załatwić! Jak
                    można tak oszukiwać ludzi !! Jakich argumentów używałeśś??
                    • Gość: Bartek Re: AHILEA Bałczyk IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 07.08.07, 15:59
                      Ja kupilem wycieczke w Holiday Land - agent posredniczacy i tam mi
                      Panie zalatwily. W sobote jak dzwonily do Itaki to byl tam jakis
                      buras ktory w ogole nie chcial pomoc. Pozniej dodzwonily sie do
                      goscia z Itaki ktory zajmuje sie Bulgaria i ten juz zalatwil co
                      trzeba. Oni wiedza jak tam sytuacja wyglada. Zmienili nawet opis
                      hotelu na stronie (po tym jak kupilismy wycieczke). Hotel nie jest
                      3* tylko 2* i mam na to pismo od jednej milej Pani ktora tam byla
                      (po bulgarsku z podpisem rezydenta). Mam tez od niej zdjecia jak to
                      wyglada. Ze tam NIE ma plazy tylko betonowy falochron itd itp. I
                      wlasnie takich argumentow uzylem oraz oswiadczenia ze jesli mam
                      jechac tylko po to, zeby po powrocie zaraz pisac reklamacje to
                      zupelnie bez sensu.
                      Zmienili... Cieszymy sie :)
                • gioseppe katrint sprawdź maila :) 18.08.07, 09:59
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka