Dodaj do ulubionych

ile KASY wziąć

IP: 212.87.241.* 27.06.07, 20:43
ze sobą na wczasy bez wyżywienia na dorosłą osobę lubiącą dobrze zjeść i się
zabawić???Bez przesady oczywiście
Obserwuj wątek
    • Gość: nowłaśnie Re: ile KASY wziąć IP: 212.87.241.* 28.06.07, 10:51
      też mam z tym problem
    • Gość: gosc magda Re: ile KASY wziąć IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 12:04
      ja+maz+male dziecko wyzywienie w hotelu HB wydalismy przez 14 dni 600 euro.I to
      byly obiady na miescie (o 18 mielsimy obiadokolacje), kilka drinkow w hotelowej
      restauracji (znizka 20%) troszke po zwiedzalismy, z 70 euro stracilismy w
      aquaparku w zlotych piaskach.
      bylismy w zlotych piaskach, w miejszych miejscowosciach jest taniej ale w
      duzych kurortach trzeba liczyc ze jest dosyc drogo.
      • Gość: poloko Re: ile KASY wziąć IP: 87.204.12.* 28.06.07, 13:41
        czyli - wg wypowiedzi Magdy - w Złotych Piaskach, na 10 dni powinno mi
        wystarczyć około 200 euro?

pozdr.
        • Gość: gosc magda Re: ile KASY wziąć IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 14:02
          Nie wiem czy dobrze mnie zrozumielismy
          Mielismy hotel z wyzywieniem HB .... na miejscu wydalismy 600 euro , czyli
          jezeli masz wykupione wyzywienie na miejscu 200 euro starczy bez problemow bez
          szalenstw w dyskotekach (drinki itp.)

szkoda ze tak malo osob sie wypowiada ale mysle ze kwestia kasy to indywidualna
          sprawa w naszym przypadku ja bardzo malo jem czesto bralam polowe porcji , moja
          2 letnia corcia nie jadla w restauracjach , maz moj nie pije piwa ale za to
          uwielbia markowe whisky tak wiec naprawde wszystko zalezy od nas samych
          • Gość: poloko Re: ile KASY wziąć IP: 87.204.12.* 28.06.07, 15:56
            hmmm
            my mamy wykupione sniadania w hotelu, potem coś zjeść na szybko gdzieś + jakaś
            obiadokolacja wieczorem w restauracji. zabawa, puby, knajpy jak najbardziej (w
            końcu są wakacje ;)). piwo - konieczne, w niemałych ilościach.
            spotkałem isę z opinią, że ZP są na tym samym pułapie cenowym co kurorty nad
            polskim Bałtykiem, czyli średnio licząc około 80 zł na dzien (czyli 10 dni x
            80zł = 800 zł = 200 euro :)) powinno wystarczyć :)
            ale namąciłem :]
            • Gość: piter Re: ile KASY wziąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:33
              80 zl na osobe na dzien to chyba bez problemu. bylem w slonecznym brzegu, w
              hotelu ze sniadaniami tylko, a wiec jadlem obiad i kolacje na miescie + alkohol
              bo lubilismy chodzic na rozne drinki i oczywiscie piwko, wino wszystkiego do
              oporu, to wyszlo nam na 7 dni 1 tys zl ( na dwie osoby), czyli jakies 500 leva i
              nie zalowalismy sobie jakos szczegolnie. obiady fakt sa dosc drogie w wiekszych
              miejscowosciach ale jak chcesz zaoszczedzic to pojedz 2 km za kururt i ceny masz
              o polowe nizsze
            • Gość: Darek Re: ile KASY wziąć IP: *.crowley.pl 28.06.07, 20:25
              Powiedz,proszę w jakim PL kurorcie starczy 80 PLN /dzień.??Obiad minimum 25-30
              PLN,piwo 5 PLN/sztukę,jakaś przegryzka rybia i kawka z serniczkiem i coś na
              kolacyjkę wyciągnie 100/os.
              • Gość: poloko do Darka IP: 87.204.12.* 29.06.07, 10:00
                polskie morze:
                śniadanie - 10 zł?
                obiad z piwem - 20-30
                kolacja - my robiliśmy grilla, ewentualnie coś na szybko - knysza/zapiekanka,
                coś do przegryzienia - 10-15 zł

ok - w sumie 50 zł.
                zostaje 30 zł = 10 dobrych piw :]
              • 83kimi Re: ile KASY wziąć 25.07.07, 18:16
                Ja nad polskim morzem w tamtym roku wydawałam:
                na śniadanie i kolację kilka zł (robiłam sobie sama)
                na obiad max 20 zł (często były zestawy za 12-15 zł, a jak się kupiło np
                piwrogi, pizzę na pół, wychodziło 7-8 zł)
                wino kupowałam w sklepie
                czasamy lody, gofry
                Także przeważnie nie wydawałam więcej niż 30 zł dziennie, dało się zamknąć w
                20. :-)
                • Gość: Darcio Re: ile KASY wziąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:06
                  jak kupisz chleb i zjesz go z maslem to wyjdzie ci i 5zl na dzien
                  tylko po co? na wakacje jade nie po to zeby sobie zalowac, jak mnie
                  nie stac nie jade wogole
    • paulina.jowko Re: ile KASY wziąć 28.06.07, 17:59
      Ja czytałam, że dziennie trzeba liczyć ok. 35 Euro, dla bardziej rozrzutnych 50
      Pytanie, czy lubisz oszczędzać, czy nie ;)
      • Gość: piter Re: ile KASY wziąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:28
        "ja czytalam"... pfff. najpierw sprawdz sama pozniej pisz...
        • Gość: xyz Re: ile KASY wziąć IP: 212.87.241.* 29.06.07, 09:51
          Kurczę, myślałam że 150 Euro maximum mi starczy. Jadę do Rawdy, podobno tam
          jedzenie jest tańsze. Ale są chyba bankomaty, zawsze można wybrać z karty.
          Okazuje się więc, że Bułgaria nie jest wcale taka tania.
          Dzięki za info o basenach, wybieram się tam, 50 Euro pójdzie jak nic na 2 osoby.
          Zresztą czy jest tańsza czy nie, dowiem się na miejscu.

• Gość: xyz Re: ile KASY wziąć IP: 212.87.241.* 29.06.07, 09:55
            35 E dziennie to byłoby strasznie dużo, na 10 dni wyszłoby 350 czyli ok 1400
            zł. Myślę, że to niemożliwe. Chyba, że ktoś kupuje najlepsze i najdroższe
            rzeczy???
            • Gość: piter Re: ile KASY wziąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:01
              w rawdzie (pomijajac aspekt samej miejscowosci, jej wygladu itp) jest naprawde
              tanio.zakupy w sklepie to grosze, a jak chcesz zjesc w kanjpiem to tez jest
              tanio. jak pojechalem zobaczyc rawde to zjadlem przy okazji obiad i wyobraz
              sobie ze na dwie osoby wyszlo mi jakies 15 leva! (30 zl) , tyle to ja na jedna
              osobe wydawalem w LB i to wtedy kiedy nie jadlem za duzo:) dlatego w rawdzie
              jest tanio i spokojnie za 120 zl dziennie tam przezyjez:) na dwie osoby
              • Gość: tyrysta Re: ile KASY wziąć IP: 212.87.241.* 29.06.07, 10:14
                :), dzięki Piter. Mam już pewien obraz sytuacji. Mam pytanie, czy warto pakować
                kurtkę do torby, czy wystarczy jakać ciepła bluza lub sweter?? Słyszałam, że
                czasem tam pada, no i zastanawiam się nad parawanem, nad polskim morzem jest on
                niezbędny bo strasznie pizga
                • Gość: cecylia1964 Re: ile KASY wziąć IP: *.foxnet.com.pl 29.06.07, 11:16
                  Witajcie my jedziemy na 10 dni na 4 osoby do Sozopolu i biorę tylko 600 euro i
                  wiem że mi to stsrczy.Mam tylko apartament bez wyżywienia. Była już dyskusja na
                  mój temat ,była bardzo ostra, ale to fakt że to indywidualna sprawa
                  każdego.Pozdrawiam cecylia
                  • Gość: Men Re: ile KASY wziąć IP: *.rybnet.pl 29.06.07, 20:29
                    Jadę na 10 dni do Rawdy i biorę 500 euro na 4os.bez wyżywienia.2 lata temu wydaliśmy na 2os.100 euro
                    w 7 dni jadając 2 razy dziennie w knajpie.W Słonecznym Brzegu starczyło by pewnie tylko na lody.
    • paw1313 prysl mit 29.06.07, 11:31
      Mit o taniej Bugarii jak dla mnie prysl.
      Jestesmy tu (Sozopol) 6 dni i wydalismy 500 euro. Mamy sniadania w hotelu. Na
      dyskotece bylismy raz i bylo moze z 10 osob. Ciuchy drozsze niz normalnie.
      Pogoda wspaniala miasteczko piekne., ale nie jest tanio. Zwykly spacer po
      miescie z dzecmi (lody, pizza, piwko dla tatusia i mamusi) i 20 leva zniklo.
      Obiadek na miescie za 4 osoby zaplacilismy 48 lewa (z Zagorkami oczywiscie).
      Teraz stolujemy sie w naszym hotelu tu za obiad dla 4 osob wychodzi okolo 30
      leva.
      Nie wydaj mi sie bysmy strasznie szlalei choc mialem cicha nadzieje , ze tak
      bedzie tyle sie naczytalem o tanich Wakacjach w Taniej Bulgarii ..;))
      • karolcia801 zgadzam sie.. 29.06.07, 12:38
        Byłam teraz w SB i potwierdzam powyższe...
        Drogo..ciuchy takie jak u nas a droższe nawet dwukrotnie..
        posiłki..róznie..zależy gdzie sie pójdzie..
        alkohole tanie-piwko i winka..to sobie chwale..

Ja bedąc z dzieckiem na 14 dni i majac wykupione śniadania wydałam 700 lewa i
        to było mało..za mało..fakt wziełam więcej ale straciłam sporo na przeliczniku
        w kantorze..no lae cóż..
        • Gość: piter Re: zgadzam sie.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:00
          tania bułgaria to oczywiscie typowy polski stereotyp. w kurortach takich jak Sb
          czy Złote P. jest bardzo drogo. bierze sie to z obecnosci niemcow i angoli
          ktorzy przeciez na brak kasy nie narzekaja wiec mozna ich oskubac a ze przy
          okazji biedny polak straci to trudno:) jezeli chodzi o kurtke to mysle ze teraz
          nie musisz brac, ja bylem we wrzesniu i tylko wieczorki byly chlodniejsze ale
          zwykla bluza wystarczala calkowicie. opady zdarzaja sie ale sa raczej
          chwilowe.jak byle to padalo chyba raz i to chwile , chmury szybko odlecialy i
          patelnia 30 stopni! a plaza....no musze przyznac ze parawan chyba wskazany,
          poniewaz bedziesz mial piach w oczach , kapielowkach...wszedzie.strasznie
          zawiewa piaskiem,bardzo to przeszkadza, dlatego wolalem opalac sie przy basenie:)
    • mhania Re: ile KASY wziąć 25.07.07, 20:09

jak lubisz dobrze zjeść to wez tej kasy naprawdę sporo
      niskie ceny w Bułgarii to mit - a jak pojedziesz do złotych Piasków czy
      Słonecznego Brzegu to sie bardzo zdziwisz...niestety na niekorzyść:-(
      • des4 nie jechać do Złotych Piasków 26.07.07, 07:41
        ani do Albeny czy Słonecznego Brzegu - wielkich kurortów, gdzie przebywa
        mnóstwo turystów z Niemiec i innych krajów zach. Europy i dlatego ceny są
        wywindowanw na wysoki poziom.

W mniejszych miejscowościach jak np. Kranevo czy Balczik jest znavcznie taniej.

Z Albeny tłumy ludzi przychodziły na jedzenie i zakupy do sąsiedniego Kraneva i
        nie dziwne skoro duże piwo w Albenie w barze przy plaży kosztowało ponad 3
        lewa, a w Kranevie tylko 1,5 lewa, podobne relacje były w przypadku picia,
        jedzenia i atrakcji plażowych...
        • Gość: cecylia1964 R Nie ma jak w Sozopolu IP: *.foxnet.com.pl 26.07.07, 09:48
          Właśnie wruciłam z rodziną z Sozopolu na 12 dni wziełam na 4 osoby 7oo euro a
          przywiozłam z powrotem 300 euro .Sami chodziliśmy na obiady a jedliśmy dużo i
          dobrze były lody i dużo piwa( 0,75 lewa kosztuje Zagorka).Nakupiłam duzo
          prezentów i win .Bułgaria jest tania jak na razie i nikt mi nie powie że jest
          droga.Przykładowo cola paczka delicji kosztuje po 1 lewa za sztukę . Czytam
          wasze posty i śmiać mi sie chce .Tam trzeba jechać i samemu zobaczyc i sie
          przekonać pozdrawiam cecylia
    • Gość: olka Re: ile KASY wziąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:44
      Wczoraj wrocilam z Primorska.Na 2 dorosle osoby wydalismy 2500 tysiace,bez
      podrozy.Jechalismy autem w 4 osoby,nie jestem w stanie okreslic ile nam
      dokladnie wyszlo.
      Apartament na 4 osoby za 10 dni(w centrum!)1100zl,sniadania sami robilismy,obiad
      ok15- 20l na 2 os(znalezli8smy tania knajpke z pysznym jedzeniem),no i zostawalo
      nam na wieczor ok 30l-40l(kolacja,disco,winko).Jeszce dalismy rade pojezdzic na
      skuterach,polatac paralotnia i kupic prezenty.
      • Gość: beatag Re: ile KASY wziąć IP: *.c27.msk.pl 27.07.07, 13:39
        Wybieramy się we wrześniu do Primorska proszę o namiary na te dobrą tanią
        knajpkę.Z góry dziękuję
        • Gość: Aga Re: ile KASY wziąć IP: *.toya.net.pl 27.07.07, 21:22
          Podczas pobytu w Złotych Piaskach zorientowaismy się,że w pobliskiej Warnie
          (do której taksówka kosztowała grosze na 4 osoby), ceny są o połowę niższe.
          Warna nam się spodobała też z tego powodu, że ma klimat takiego starego
          kurortu, jak nasz Sopot. Tak więc klka dni, do późnej nocy spędzilismy w
          Warnie.
          Plaża oczywiście ładniejsza jest w Złotych Piaskach.
          Rzeczywiście w Bułgarii w duzych kurortach ceny są dwa i więcej razy wyższe niż
          w mniejszych miejscowościach.
          • Gość: bza Re: ile KASY wziąć IP: *.171.20.194.edial.pl 08.08.07, 15:23
            a jakie ceny w nessebar?
            • Gość: kaja Re: ile KASY wziąć IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.07, 20:35
              Nesebar praktycznie łaczy sie z Słonecznym Brzegiem a co za tym
              idzie jest dosć drogo.

niedawno wróciłam z Sozopola i naprawde nie wiem jak w 6 dni mozna
              stracić 500 EURO :)))??? ( jak pisał ktos wczesniej ) dla mnie to
              jakas abstrakcja :))
              • Gość: adx Re: ile KASY wziąć IP: *.autocom.pl 08.08.07, 20:40
                a ile ty stracilas w ile dni jakie sa przykladowe ceny zarcia?
                • Gość: kaja Re: ile KASY wziąć IP: *.ip.netia.com.pl 08.08.07, 21:05
                  600 euro ale na 14 dni ( 3 osoby ), z obiadami w dobrych knajpach,
                  piwkiem na mieście, nocnymi imprezami, "zaopatrzeniem" do Polski i
                  wycieczkami,
                  • Gość: cecylia1964 Re: ile KASY wziąć IP: *.foxnet.com.pl 12.08.07, 22:34
                    Kaja wreszcie spotykam bratnią duszę bo ja tez byłam w Sozopolu i na
                    12 dni wydałamniecałe 400 euro a niektórzy nie wierzą że mozna
                    poimprezować dobrze i tanio!!!Pozdrawiam cecylia
                    • Gość: kaja Re: ile KASY wziąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 07:48
                      Cecylia - ja Ci wierzę. I teraz pewnie niektórzy zarzuca nam ze
                      oszczędzałyśmy - a to NIEPRAWDA. Kupowałam co dusza zapragnie, nie
                      miałam żadnej zupki z Polski :)), obiady codzien w Gwiezdnym Raju (
                      nie wiem czy znasz tą restauracje ) ale do tanich ona nie należy. A
                      że byliśmy ze znajomymi to codzień imprezki :)), fakt że nie w
                      knajpkach wieczorem, a raczej tzw. "balkonowe" ale to tylko dlatego
                      ze byliśmy z dziecmi, a trudno z małymi dziecmi chodzic o 23 - 24 po
                      miescie, choć i to sie zdarzało :)), poza tym były wycieczki no i
                      sporo do Polski przywiezliśmy pamiątek.

Nie wiem gdzie mozna tyle stracic - co piszą niektórzy, ja byam w
                      Sozopolu 3 raz wiec może wiem jak tam czas spedzac??
                      • Gość: mal93 Re: ile KASY wziąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 08:14
                        Witam. My wydaliśmy ok. 400 euro w ciągu 14 dni na 2 dorosłe osoby.
                        Byliśmy w Rawdzie, gdzie mieliśmy opłacony hotel ze śniadaniami.
                        Często jeździliśmy do Neseberu (kilka wstępów, piwo, kawa w
                        knajpkach, które były na trasie), 2 razy do Burgas i raz do Obzoru.
                        Obiady w Rawdzie w różnych restauracjach - jedliśmy na co tylko
                        mieliśmy ochotę, nie patrząc na ceny w karcie. Kilka razy
                        kupowaliśmy wino (ok. 8 lewów), koniak i raz rakiję. W tej kwocie
                        mieszczą się też drobne prezenty (ok. 30 lewów). Czyli bez zbytnich
                        szaleństw i bez zadnych oszczedności. A zapewniam, że można znacznie
                        taniej
                        • Gość: cecylia1964 Re: ile KASY wziąć IP: *.foxnet.com.pl 18.08.07, 19:53
                          Witajcie to tylko szpanerzy nam nie wierzą,ale to ich
                          problem .Właśnie wróciłam z polskiego urlopu bo ta tania Bułgaria
                          spowodowała że mogłam jeszcze tu 10 dni poszaleć w 4 osoby.Mój
                          kolega z pracy był nad Bałtykiem na 12 dni i stracił 3500 zł a ja w
                          Bulgarii na 12 dni na 4 osoby 3800 zł super no nie!!!!!!!!Znam
                          Gwiezdny Pył też tam byliśmy na obiedzie dobre jedzenie masz
                          rację.Jak już pisałam trzeba samemu to zobaczyć pojechać i
                          komentować.Pozdrawiam cecylia
                          • Gość: cecylia1964 Re: ile KASY wziąć IP: *.foxnet.com.pl 18.08.07, 19:56
                            Ta knajpa to Gwiezdny raj pomylilam nazwę sory na ulicy Rilly czy
                            coś podobnego prawda? cecylia
                            • Gość: paula Re: ile KASY wziąć IP: 212.87.241.* 20.08.07, 09:38
                              Wróciłam z Rawdy, byłam 11 dni, wydaliśmy 400 E i 100 USD na 2
                              osoby. Pensjonat był bez wyżywienia. 100 lewa (ok 50 E) poszło nam
                              na pamiątki i inne tego typu pierdoły, reszta jedzenie, parasole na
                              plaży, alkohol, 1 raz dyskoteka w Słonecznym i aquapark 40 lewa (2
                              os.). Dziennie trzeba liczyć:
                              plaża leżak + parasol= 10l,
                              obiad na 2 os.(w jadłodajni z samoobsługą) 10-15 l,
                              jakaś kolacja już w lepszej knajpie np.z muzyką bułgarską od 10 l w
                              zwyż (zależy jak obfita), do tego piwo lub drinki następne 10 l. lub
                              więcej.
                              Czyli 50 lewa dziennie to minimum, my wydawaliśmy ok. 60.czasem
                              więcej.
                              W normalnych rastauracjech za obiad dla 2 osób zapłacisz ponad 20
                              lewa, w jadłodajni o połowę mniej. Drinki ok. 5 lewa i drożej, piwo
                              ok. 3 lewa. Razem wydaliśmy 3700 zł na 11 dni pobytu.
                              • Gość: kaja Re: ile KASY wziąć IP: *.ip.netia.com.pl 20.08.07, 11:19
                                piszesz 3700 ale to koszt jak rozumiem całych wczasów tj dojazd,
                                pobyt i zycie na miejscu.
                                Zaraz wiekszosc ludzi uzna ze 3700 to trzeba miec na wydatki tam.
                                Więc jeśli dobrze rozumuje to mnie ta kwota absolutnie nie szokuje,
                                nad Polskim morzem chcąc mieszkac w przyzwoitych warunkach i
                                dojechać własnym autem powiedzmy z Bielska - Białej wyjdzie Cie
                                jeszcze drozej - wiem bo byłam tyle ze na 14 dni rok temu, a
                                odległośc do Bułgarii jest nieporównywalnie wieksza.
    • Gość: karola Re: ile KASY wziąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 13:48
      Wróciliśmy z Primorska, mieliśmy apartament z aneksem kuchennym
      wyposażonym w pełni, tak więc śniadania robiliśmy w pokoju a zakupy
      na śniadanie robiliśmy w małych sklepikach i straganach.
      Obiadokolacje obowiązkowo w knajpkach i to my lubimy zjeść dobrze i
      smacznie i zawsze gdzie indziej, lubimy odwiedzać wciąż nowe
      knajpki.Wydaliśmy na śniadania ,obiadokolacje i piwko wino napoje
      bez ograniczeń na plaży i w knajpach na cztery osoby dwa+dwoje
      dzieci około 1100 złotych. Przy czym ani razu nie jedlismy na obiad
      dania w stylu fast food. Zawsze knajpa i szaleliśmy fajnymi
      napiwkami dla miłych kelnerek. Pozdrawiam
      • funkykitek Re: ile KASY wziąć 20.08.07, 23:49
        Primorsko 2 osoby z opłaconymi noclegami bez wyżywienia 480 euro.
        Śniadania we własnym zekresie, zazwyczaj pomidory, sirene, graham i
        obowiązkowo mechatki.
        Potem od 12 do 15 plaża - 4 lewa parasol plus piwo (na 2 osoby dwa
        piwa 8 lewa), pizza lub sandwich albo palacinka (2 lewa razy 2).
        Po prysznicu wycieczka w miasto - jakaś knajpowa przekąska. Potem
        spacerek promenadą i zazwyczaj w okolicach 19 porządna
        obiadokolacja, z napojami średnio 20 lewa na dwójkę z napiwkiem.
        Czasami nocne wyjście, czasem wieczorek we dwoje. Generalnie na
        dzień średnio 40 lewa minimum.
        W porównaniu z tym, co było jeszcze 2 lata temu, jest dużo drożej.
        No i owoce i warzywa już nie te same. Cały czas zastanawiałam się,
        czemu pomidory są jakieś takie bezpłciowe. W ostatnim dniu pobytu
        zauważyłam, że pani z "warzywniaka" wykłada je z kartonów
        opatrzonych nazwą: Pomidory. Produkt Polski. W ogóle polska
        produkcja wiedzie prym. Od czekolad przez kosmetyki do
        wszechobecnych soków Tymbark.
        • Gość: pam Re: ile KASY wziąć IP: 87.121.48.* 21.08.07, 07:01
          Potwierdzam.
          Z powodu ogromnej suszy, wiele warzyw tradycyjnie uprawianych w BG, jest
          importowanych z... Polski! Z jednej strony cieszy patriotów, z drugiej - smak
          nie ten i ceny wyższe niż w Polsce.
          Ceny żywności skoczyły o kilkanaście - kilkadziesiąt (!) procent w ciągu
          ostatniego miesiąca. Nie jest to może jeszcze poziom zachodni, ale na specjalną
          taniochę bym nie liczył.
          Pomidory (polskie lub bułgarskie) - ok. 2Lv,
          Chleb biały (bułka pszenna) - ok. 1Lv
          Pyszne lokalne brzoskwinie - 2 Lv w górę
          Wspaniałe arbuzy - od 0,45 Lv
          Winogrona - 2-3,50 Lv
          Ser biały (sirenie) - ponad 6 Lv
          Mięso też droższe.

Szum morza - bezcenny :-)

Ceny w restauracjach wyższe o 20-30% niż przed rokiem, ale cały czas do przyjęcia.

Spragnionych pocieszam - piwo dalej tanie.

Ogólnie pogoda plażowa (może trochę za ciepło - Św.Włas 35 st. wczoraj). Woda
          czysta, ciepła jak zupa.
    • Gość: lilka Re: ile KASY wziąć IP: *.altec.pl 02.09.07, 17:47
      wróciłam wczoraj z Obzoru - mielismy wykupione tylko sniadania (2
      osoby dorosłe+dziecko) i wydalismy 700 euro- w tym wycieczka
      całodniowa wycieczka do Warny- poza tym jedlismy tylko w knajpach i
      wybieralismy specjały wg nazw a nie cen- druga sprawa to kwestia
      dziecka- co krok to są jakieś stragany, budy z jedzeniem typu
      naleśniki, donery, gofry, paczki itp, quady na plaży, wesołe
      miasteczko - w tej kwocie również mój syn poszalał bez żadnych
      ograniczeń- tyle tylko ze nie chodziliśmy na dyskoteki (z
      oczywistych względów)wiec nocne szaleństwa mnie nie zrujnowały-
      acha jechałam ze "Skarpy" z Krakowa- bardzo polecam
      • Gość: CECYLIA1964 Re: ile KASY wziąć IP: *.foxnet.com.pl 05.09.07, 13:02
        Wreszcie ktoś chwali Skarpę Mojej rodzinie też bardzo podobał się
        wyjazd ze Skarpy z Krakowa.Wszystko było zaplanowane i trzymali się
        rozkładu. Nie było żadnej wpadki .Na drugi rok też planujemy jechać
        na wakacje ze Skarpą Trawel z Krakowa do Bułgarii.Pozdrawiam
        cecylia
        • Gość: boski diego Re: ile KASY wziąć IP: *.bb.online.no 07.09.07, 22:23
          Wydalismy 1400 E na 2 osoby na 10 dni. W tym sami na miejscu oplacilismy kwatere
          . Codziennie sniadania i obiady w porzadnej knajpie, gdzie pytalismy sie co maja
          smacznego a nie ile to kosztuje. Dyskoteki ,gdzie obstawialismy laskom. Czasem
          jezdzilismy taksowkami. Zawsze w knajpie zostawialismy napiwki ladnym i milym
          kelnerkom. Wydoilismy mnostwo browca . Zdarzalo sie tez cos mocniejszego. Troche
          tez pojezdzilismy po okolicy. NIE ZALOWALISMY NA NIC. Bylismy w Sozopolu.
          Prawdopodobnie w mniejszych miejscowosciach jest taniej.
          Dodam jeszcze ze nikt mnie nie okradl i nie pobil ,nawet jak bylem porzadnie
          nawalony.
          Za rok z pewnoscia tam wroce
          ps. wg. mnie prowadzac " normalny " tryb zycia polowa wydanej przeze mnie kwoty
          wystarczy az nadto ( nawet oplacajac samemu kwatere)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka