Dodaj do ulubionych

Restauracje w Karpaczu

IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 19:03
Pomysł, aby oceniać restauracje jest znakomity. Jako mieszkaniec Karpacza
pozwolę więc podzielić się z Wami moimi odczuciami na ten temat.
1. Numerem jeden jest dla mnie restauracja "U ducha gór". Mam świadomość, że
ceny nie są tam zbyt niskie, ale naprawdę warto wybrać się tam na kolację.
Proponuję przede wszystkim łososia z grilla, doskonale przygotowany i zawsze
pierwszej jakości. Do wizyty w tym lokalu zachęca mnie również duży wybór
win. I tu niespodzianka, ceny trunków nie są wcale zbyt wysokie. Do tego
wszystkiego dochodzi klimat i sympatyczna obsługa. Warto.
2. Dla miłośników pizzy Karpacz może być rajem. Naliczyłem aż 8 pizzerii. A
dlaczego piszę, że "może być rajem" a nie jest? Bo wszystko zależy gdzie się
trafi. Jeżeli do "Verde" lub "Integrale" to świetnie, ale pozostałych lokali
zbytnio bym nie polecał. Jedzenie przeciętne a i wygląd lokali nie najlepszy.
W "Verde" niepodzielnie króluje pizza. Najlepsza ze wszystkich lokali. Pyszne
ciasto, zawsze świeże składniki, doskonale przygotowana. Polecam.
Natomiast "Integrale" prócz smacznej pizzy odwiedzam ze względu na b.dobre
sałatki. Pizza też jest niezła, ale sałatki królują!
3. Aby zjeść szybki lunch polecam zaś "Central bar 49". Nigdzie nie jadłem
tak smacznych pierogów z kapustą i grzybami jak tam. Do tego fajna, luźna
atmosfera.
4. Na koniec jeszcze kilka uwag odnośnie restauracji między Jelenią Górą a
Karpaczem. Lokal w hotelu "Fun" odradzam przede wszystkim ze względu na
podejrzane typki, które się tam stołują. Nie tylko potrawa, ale również
towarzystwo się liczy. "Chata za wsią" to rzeczywiście niezła kuchnia, jednak
dużo gorzej tam z obsługą. Nie chciałbym nikogo urazić, ale kelnerki i
kelnerzy nie pracują tam za karę. Mogliby się trochę częściej uśmiechać a nie
traktować gości jak zło konieczne. Choć uczciwie przyznaję - placek po
węgiersku jest tam najlepszy. Pozostaje jeszcze "Karpacza skalna". Nowy
lokal, niecałe 5 km przed Karpaczem. Początek jest zachęcający. Miłe wnętrze,
sympatyczna obsługa. Jedzenie także niczego sobie, ale uwaga, jadłem tam
tylko fybę z pieczonymi ziemniaczkami. Była niezła, ale o innych potrawach
niewiele mogę powiedzieć.
Uff, to tyle. Trochę się rozpisałem. Proszę o Wasze uwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: hej:) Re: Restauracje w Karpaczu IP: *.dami.pl / *.dami.pl 07.07.04, 20:20
      Zacznę od WIELKICH PODZIĘKOWAŃ:) Brakowało mi tak wyczerpującej wypowiedzi na
      temat lokali w Karpaczu:) i do tego trafiłeś w dziesiątkę z pizzeriami. Miałam
      okazję trafiać chyba na te gorsze (nazw nie pamiętam), bo zawsze było coś "nie
      tak"... i zaręczam na pewno skorzystam z Twoich podpowiedzi:) Co do Karpacza,
      to jeszcze chciałam pochwalić pyszne lody z automatu naprzeciwko Kościoła w
      samym centrum. Dla tych lodów (swojego czasu) potrafiłam wygospodarować
      godzinkę w Jeleniej, żeby tylko ich skosztować:) No i "U Ducha Gór"- moja mama
      bardzo chwaliła naleśniki:) ale Twoje sugestie bardziej mi przypadają do
      gustu:) pozdrowienia:)
      • Gość: Andrzej Dzięki IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:18
        Serdecznie dziękuję za miłe słowo. Fajnie, że ktoś docenił mój trud;)
    • Gość: kazimierzp Re: Restauracje w Karpaczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:01
      kiedyś byłeś "smakoszem" Mc'Donalda?
      Co do "Ducha Gór" - niezły mają półmisek mięs. Wina niektóre mają bardzo drogie, ale ich się nie musi pić. Obsługa jest rzeczywiście sympatyczna i tworząca dobrą atmosferę.
      • Gość: Andrzej ? IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:06
        Smakoszem McDonald's? Ciekawa teoria. Nie mam nic przeciwko przekąszeniu czegoś
        w tej sieci, ale żeby od razu zostać smakoszem. Ciekawe, ciekawe.
    • Gość: Wojtek Re: Restauracje w Karpaczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:34
      ale nie ma to jak marchewka ;)
    • Gość: hexl Re: Restauracje w Karpaczu IP: 217.11.136.* 08.07.04, 10:14
      Ciesze sie ze pomysl oceny restauracji przypadl Tobie i innym do gustu.
      Twoje opisy Restauracji w Karpaczu sa swietne.
      Zaskoczyles mnie informacja ze u Ducha gór jest tanio.
      Bylam tam tylko jeden raz niedlugo po otwarciu tego lokalu.
      Weszlam serdecznie przywitana w progu, usiadlam , zamowilam, zjadlam a na
      rachunku mialam dopisane dosc znaczne sumy za program artystyczny.
      Przy wejsciu nikt mnie nie poinformowal ze akurat trwa taniec góralski za który
      nalezy zaplacic "bilet". Zrazilo mnie to postepowanie i wiecej tam nie
      pojechalam.
      ALE..... spróbuje sie znowu skusic na odwiedzenie tego miejsca.

Co dió Chaty za wsia to rzeczywiscie poziom obslugi nie jest rewelacyjny. Oni
      maja chyba takie przychody i swiadomosc ze i tak ktos "po drodze" do nich
      zajedzie ze nie zalezy im na miejscowych gosciach.
      Lokalizacja jest taka, ze turysta przyjdzie, zje , zaplaci i nawet jak bedzie
      nie do konca zadowolony i nie wroci tam wiecej to starczy ze trafil tam jeden
      raz.
      Pozdrawiam
      • Gość: Andrzej Re: Restauracje w Karpaczu IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:26
        Jasne, że pomysł przypadł mi do gustu. Bo był świetny.
        Ad meritum. Nie do końca widocznie wyraziłem się pracyzyjnie. "U ducha gór" w
        miare rozsądne ceny mają jedynie wina. Reszta oferowanych produktów do tanich
        nie należy (niestety). Też miałem kiedyś podobną przygodę. Teraz gdy wejście
        jest płatne (bo jest występ) wiszą stosowne informacje. Podzielam Twoją
        ocenę "Chaty za wsią". Mogą się jednak na takiej praktyce "przejechać", bowiem
        poza sezonem głownymi klientami są mieszkańcy J.Góry i okolic. Jeżeli opinia o
        marnej obsłudze się rozejdzie, wcześniej czy później odbije się to na nich
        finansowo. Nie życzę im tego, bo placek po węgiersku jest świetny. Chociaż z
        drugiej strony trochę pokory by się im przydało ;)
        Kłaniam się nisko spod Śnieżki
        • Gość: Wojtek Re: Restauracje w Karpaczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 12:21
          Jeśli ja wchodzę do lokalu i obsługa jest nieuśmiechnięta, gburowata, nie chce
          podejść do klienta itd., to maja gwarancje ze już tam nie przyjdę, ponieważ nie
          lubię się denerwować przed jedzeniem, za które niejednokrotnie słono się płaci.
    • Gość: Jan Re: Restauracje w Karpaczu IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 14:19
      Podpisuję się pod tym co napisał Andrzej. Mam tylko jedną uwagę.
      Pizzeria "Verde" ma również doskonałe pasty. Poza tym ze wszystkim się zgadzam.
      Gratuluję też pełnego i ciekawego opisu.
    • Gość: hexl Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: 217.11.136.* 08.07.04, 17:57
      Andrzej pisze ze ceny trunków " U ducha gór" nie sa zbyt wysokie, a Kazimierzp
      twierdzi inaczej. Co mam teraz myslec?
      Mysle, ze za dobre ceny mozna zaplacic drozej a za te z tzw. nizszej pólki
      mniej.
      Nie wiem jak jest " U ducha gor" ale ogólnie wiem ze wiele restauracji za
      te "dobre" automatycznie uwaza wszelkie wina francuskie a hiszpanskie, wloskie,
      kalifornijskie..... argentynskie i wiele innych automatycznie tansze.
      Ostatnio pojawily sie firmy ktore potrafia doradzic kierownikom gastronomii i
      zasugerowac karte win ale mysle ze w Jeleniej jeszcze ten temat nie stoi na
      wysokim poziomie. Jakos tak sie u nas utarlo ze dobre wina to wina francuskie a
      przeciez tam tez sa lepsze i gorsze gatunki.
      Co sadzisz Andrzeju o jedzeniu w hotelu...? nie jestem pewna nazwy ale chyba
      Rezydencja???
      Á propos pizzerii to nie wiem skad ta milosc do kuchni wloskiej? Tez lubie to
      jedzenie ale przewaga tych knajp jest powalajaca!
      • Gość: Andrzej Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 20:46
        Witaj, jedzenie w hotelu "Rezydencja" jest niezbyt dobre. Osobiście to
        sprawdziłem przed rokiem z moimi gośćmi z NYC. Podano coś co wprawdzie
        wyglądało jak kotlet schabowy, ale absolutnie nie przypominało go smakiem.
        Byłem trochę zaskoczony, zwłaszcza że hotel jest b.dobry. Spodziewałem się
        więc, że oprócz cen również poziom oferowanego jedzenia będzie wysoki. Duże
        rozczarowanie.
        • Gość: hexl Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: 217.11.136.* 09.07.04, 10:22
          Dzieki Andrzeju, chcialam zarezerwowac nocleg w Rezydencji znajomym ktorzy
          przyjada na zlot motorów HD - odpuszczam temat.
          Raz jadlam tam w super atmosferze , przy kominku itd. ale jedzenie równiez nie
          trafilo w mój gust. Teraz wiem ze to nie byla jednorazowa wpadka.
          • Gość: Kinga Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.telia.com 24.07.04, 19:58
            a byliscie w Karpaczu u Oazie??
            bylam jesienia z kolezanka,(spotykamy sie co roku w kraju,)
            zamowilismy wlasnie placek wegierski
            zgroza "gniot" i zimny byl zanim skonczylismy jesc,
            lokal swiecil pustkami....
            cena przestepna.
            • Gość: Wojtek Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 14:03
              No za takie coś to cena chyba przestępcza:))
              • Gość: Kinga Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.telia.com 26.07.04, 17:56
                tak,Wojtku....
                wiecej tam nie pojde jesci....

znam powstanie Oazy i jej zalozyciela
                i dlatego sie skusilam
                zeby z ciekawosci tam zjesc i zobaczyc lokal.
                • Gość: smakosz Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:50
                  Do Oazy nigdy bym nie poszedł na jakikolwiek posiłek.Oczywiście tylko "U Ducha
                  Gór". Zresztą w Karpaczu jest tyle restauracji, ale właśnie ta jedyna zasługuje
                  na zainteresowanie.Reszta jest nic nie warta.Dziwię się,że Patria przyciąga
                  klientów, wydaje się mi tylko, że ze względu na program artystyczny, bo
                  jedzenie tam to nędza totalna.Dziwię się właścicielce-całe życie w gastronomii
                  i nie może zatrudnić dobrego szefa kuchni.Dziwię się,też, że ktoś trzyma
                  jeszcze panią w kuchni w szkole podstawowej w Karpaczu.Totalne
                  nieporozumienie.Możecie tam wejśc na obiad i przekonać się.Pozdrawiam Pana
                  Marka Ł.Z Ducha Gór.Niech napisze jaki jest sposób na dobrą kuchnię.
                  • Gość: Kinga Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.telia.com 10.09.04, 20:33
                    Czy "Duch Gor" otwarty caly rok,
                    czy tylko w sezonie,
                    i gdzie to w Karpaczu jest??,
                    bo juz duzo zapomnialam - dzieki za podpowiedz.
                    • thory Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny 10.09.04, 23:30
                      Gość portalu: Kinga napisał(a):

> Czy "Duch Gor" otwarty caly rok,

Otwarty non stop, w godzinach 12:00 - 23:00 (albo i dłużej), jednak dobrze
                      zarezerwować sobie miejsca, (tel: 075-7618564). A dojazd jest prosty: od Ronda
                      na Białym Jarze (tam, gdzie stacja Orlenu) w górę, w kierunku Skoczni, Orlinka
                      czy Wyciągu, po 250 metrach już jesteś przed knajpą.
                      • Gość: Kinga Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.telia.com 11.09.04, 08:59
                        ** thory
                        dzieki przesliczne,
                        bede w kraju nieomieszkam dokonac degustacji....
                        • Gość: aga Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.kamienna-gora.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 13:33
                          ponoś bardzo dobre jedzenie jest w Jeleniej Strudze (tak to się pisze?), sama
                          nie jadłam ale bliski znajmoy był kilka razy i za każdym razem jest zachwycony,
                          a on często z goścmi jadał i w Chacie za wsią i u Ducha Gór więc chyba skuszę
                          się na ten hotel. Byłam kiedyś przy hotelu Promyk na Obrońców Pokoju, gdzie
                          jest restauracja "Thai" i tragedia! Drogo, drogo i obsługa znudzona.
                          • thory Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny 15.09.04, 16:32
                            Ostatnio zdarzyło mi się wtroić pyszną goloneczkę w lokaliku pt. "49"...
                            Paluszki lizać, chociaż sama knajpka "taka sobie". Cenowo natomiast...
                            zaskakująco miło.
                            • Gość: głodny Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 00:59
                              Żaden odmrażany Duch Gór tylko mała knajpka o nazwie Ottello w Karpaczu.Po
                              prawej stronie na początku, na głownej ulicy.Duch Gór i Central Bar 49 się
                              chowają obiecuję wam, byłem praktycznie w każdej knajpie w Karpaczu, więc mam
                              porównanie.
                              • thory Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny 21.09.04, 08:38
                                Gość portalu: głodny napisał(a):

> Żaden odmrażany Duch Gór tylko (...)
                                > (...) więc mam porównanie.

De gustibus non est disputandum ;)
                              • Gość: Kinga Re: Restauracje w Karpaczu/ ceny IP: *.telia.com 29.09.04, 17:21
                                oj! co osoba to inne ma smaki,
                                ale milo wiedziec rozne propozycje,
                                oj teraz zeby sie ktos trafil zeby poszedl ze mna na degustacje;-))))))))))
    • Gość: Iwona iwonett@op. Re: Restauracje w Karpaczu IP: *.dami.pl 03.03.05, 22:09
      Andrzejku- bravo za tak szczere i obiektywne odpowiedzi- nie wiem - czy trafisz
      tu jeszcze kiedys , bo to stare juz posty - ale jesli wrócisz tu kiedys - to
      przyjmij ode mnie zaproszenie do Taja przy promyku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka