Gość: Wojtek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:17 W KK pracuje pani Grażyna Malczuk, małzonek tej pani oraz szwagierka, być może ktoś jeszcze a ale nie wiem czy to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: B Re: Kolegium Karkonoskie uczelnią rodzinną? IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 21.07.04, 11:49 No i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kolegium Karkonoskie uczelnią rodzinną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:45 No i to że oprócz Państwa Malczuków pracują tam jeszcze ze 3 inne rodziny, to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Kolegium Karkonoskie uczelnią rodzinną? IP: *.example.net / *.jgora.dialog.net.pl 21.07.04, 22:01 Mysle, ze to nie musi miec znaczenia. Nie przyszlo Ci do glowy, ze moga miec odpowiednie kwalifikacje, zeby zostac tam zatrudnionym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Kolegium Karkonoskie uczelnią rodzinną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 22:06 Naturalnie jak mógłbym wątpić w ich kwalifikacje. Pewnie inni mieszkańcy miasta nie mają kwalifikacji, to smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwimandaro Nie & & #35; 8220;no i co z tego& & #35; 8221; 18.08.04, 08:58 Nie “no i co z tego”, tylko: Czy to jest szkodliwe dla szkoły? Czy szkoła traci w jakiś sposób na tym, że pracuje tam rodzina pani radnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Ano to wlasnie panocku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:55 kiwi tu chodzi o pewne zasady, jesli to bylaby uczelnia prywanta-nie moja sprawa lecz kiedy jest to uczelnia ktora utrzymoje sie z moich podatkow- jestem przeciwny nepotyzmowi i wszelakim koligacjom. Na innych uczelniach jest kilka niezalezynych punktow kserograficznych oferujacych rozne ceny i tak ma to wygladac. Widac ze jest z ciebie "rodzinny" czlowiek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej są również fachowcy IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 23:06 Nepotyzm jest cechą charakterystyczną SLD. To mnie specjalnie nie dziwi. Natomiast nie mogę się zgodzić z Twoją tezą Wojtku. W Kolegium Karkonoskim pracuje również wielu wybitnych fachowców, którzy ani nie należą do SLD ani nie są rodziną radnej Malczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek To prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 17:40 To prawda Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: To prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 19:38 Spolegliwie... Nie powinno sie krytykowac osob kompetentnych nawet jesli są z jakiejs partyii. ale w przypdaku pani kanclerz uwazam tro za przegiecie jej mąz jako spec od XERO!! dostaje ponad 4 tysiace miesiecznie. Jest to jedna z nielicznych uczelni gdzie kanclerz jestr zaledwie magistrem... radze sprawdzic a mamusdia kanclerzowej w szatni ponoc siedzi. Podobnie bylo jak Malczuk byla dyrektorką 11 pozdrawaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Spec od XERO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 10:17 Przepraszam bardzo, ale pan Krzysztof Malczuk nie jest tylko specem od XERO w Kolegium Karkonoskim. Jak czytamy w Nowinach Jeleniogórskich nr 31 str. 9 z dnia 3 sierpnia br. pan K. Malczuk jest szefem biura zlotu zabytkowych szybowców w Jeleniej Górze (w charakterze wolontariusza?). Widać można pogodzić różne funkcje i czasu starcza...... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Spec od XERO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 21:00 Bolo rozwiń myśl, bo nie wiem do czego chcesz nawiązać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niutka Re: Spec od XERO i inni... IP: *.jelenia.com 17.08.04, 11:39 Druga rodzinka, o której wiem to dyrektorka IEM, u której pracują: syn na portiernii, a jego narzeczona w sekretariacie. I jest w dodatku mało kompetentną, ale za to "świętą krową". Odpowiedz Link Zgłoś
inferno_m Re: Kolegium Karkonoskie uczelnią rodzinną? 25.08.04, 19:02 FRAGMENTY ARTYKULU Z TYGODNIKA WPROST NR35 29 SIERPNIA 2004 www.wprost.pl (...)Nepotyzm, czyli zatrudnianie bądź premiowanie krewnych i znajomych, przez ponad 30 proc. Polskich urzędników nie jest traktowany jako zło – wynika z badań przeprowadzonych w ramach Programu przeciw Korupcji Fundacji Batorego. Badani powołują się przy tym na prywatne firmy, gdzie często pracują krewni właściciela. To porównanie bez sensu, ponieważ – po pierwsze – urzędy nie są prywatną własnością. Po drugie, administracja państwowa służy do obsługi społeczeństwa, a nie dbania o interesy krewnych. Po trzecie, pokrewieństwo nie sprzyja obiektywnej ocenie pracownika i wreszcie – po czwarte – nepotyzm łamie obowiązującą w urzędach zasadę zatrudniania najlepszego kandydata(....) (...)Wedle raportu Banku Światowego, nepotyzm dotyczy nie tylko obsadzania stanowisk państwowych, ale też komisji prywatyzacyjnych i przetargowych.(...) (..)Prawo zakazuje zatrudniania krewnych na stanowiskach bezpośrednio podlegających konkretnej osobie.(...) (...)I tak struktury formalne, czyli głównie administracja, wypełnianie sieciami powiązań nieformalnych rozrastają się do niespotykanych rozmiarów – mówi prof. Andrzej Sadkowski, dyrektor Instytutu Socjologii na Uniwersytecie w Białymstoku. Jego zdaniem, jedną z przyczyn powszechności nepotyzmu jest dominująca u nas wiejska mentalność, wedle której trzeba się opierać przede wszystkim na krewnych. Prof. Lena Kolarska - Bobińska, prezes Instytutu Spraw Publicznych, zauważa, że układy rodzinne i towarzyskie charakterystyczne dla starego reżimu zaczynają być obecnie postrzegane jako jeden z mechanizmów awansu ekonomicznego i społecznego.(...) Należy dodać że nepotyzm ma miejsce również w szkolnictwie. Podkreślenia-Inferno_m Odpowiedz Link Zgłoś