IP: 81.168.209.* 07.09.04, 09:19
Podczas nocnej jazdy pociągiem z Jeleniej Góry na wysokosci Marciszowa,
patrząc na południe można zauważyć wielki oświetlony krzyż. Czy ktoś wie co
to za budowla i gdzie sie znajduje? Dziękuję
Obserwuj wątek
    • inferno_m Re: Krzyż 07.09.04, 16:59
      Zapewne chodzi o Krzyż na Wzgórzach Dziwiszowskich- Zabobrzu.
      • Gość: dora Re: Krzyż IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.09.04, 18:53
        Dziękuję za szybką odpowiedź, a czy znasz może jakieś jeszcze informacje na
        temat tego krzyża? niestety jestem z daleka i zabobrze brzmi jak kijów albo
        timisoara:)
        • Gość: Przerzutka Re: Krzyż IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.09.04, 21:41
          Kolega Wojtek się myli bowiem niedokładnie czyta o co pytasz. Krzyż na Zabobrzu (dzielnica Jeleniej Góry) jest faktycznie ładnie iluminowany ale nie widac go z pociągu jadącego w kierunku Marciszowa.
          Odpowiadając na Twoje pytanie jest to zapewne (bo nie jestem na 100% pewien) krzyż milenijny ustawiony na Przełęczy Rędzińskiej w Górach Rudawy Janowickie przy drodze pomiędzy Wieściszowicami a Pisarzowicami k/Kamiennej Góry.Widać go z pociągu na trasie Jel.Góra-Wrocław w okolicach Marciszowa patrząc właśnie na południe.
          Pozdrawiam
          PS. Kolego Wojtku zapraszam trochę w góry albo na trasy rowerkowe dla wzbogacenia wiedzy a właściciwie dla poprawy zdrówka.
          Cześć czołem
          • inferno_m Rowerki 08.09.04, 08:24
            Dla zdrówka bardzo chętnie, ale kondycja nie ta, więc robiłbym za "ogon":)
            A i musze rower złożyć w całość, bo od kilku lat jest w stanie rozłożonym.
            I trzeba mieć czas:)
            • Gość: ?? Re: Rowerki IP: 217.11.136.* 19.09.04, 22:12
              Wojtus, zamiast siedziec na forum zloz rowerek i po mszy w niedziele pedaluj
              dla poprawy kondycji, bo chorych politykow mamy juz dosc a na "ogony" nikt
              glosowal nie bedzie!
              • inferno_m Re: Rowerki 19.09.04, 23:10
                Ja chodzę na 20:00 także po Mszy jest już za późno. Wolę narty:)
                Na mnie i tak nie będzie nikt głosować, bo ja nigdzie nie startuje:)
          • Gość: dora Re: Krzyż IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.09.04, 11:31
            dzięki serdeczne, szerokich tras rowerowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka