Dodaj do ulubionych

Henryk Nowak

16.11.04, 04:33
Czy beda w Jeleniej Gorze tramwaje ?

Pozdrawiam z Boliwii,

Henryk Nowak
Obserwuj wątek
    • Gość: kazimierzp czy będą tramwaje? IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.11.04, 10:04
      W nabliższej, dającej się przewidzieć przyszłosci nie. Były takie plany, nawet
      obwodnica północna obiegająca miasto od strony północno-zachodniej ma szerszy
      pas rozdzielający dwie jezdnie. Niestety. Przeprojektowanie estakady nad torami
      i wybudowanie inaczej niż było w pierwotnym projekcie wykluczyło możliwość
      puszczenia tramwaju po niej.
      Jelenia Góra ma za to układ torowisk kolejowych pozwalających na komunikacje
      szynobusami (bardzo zbliżonymi do tramwajów), ale sprawy własnościowe w
      mysleniu o tym przeszkadzają. Tory należą do PKP i firma ta żąda horendalnych
      kwot za użytkowanie.
      Więcej o jeleniogórskich tramwajach (tych co były) na stronie:
      jeltram.kozanostra.org/
      • thory Re: czy będą tramwaje? 16.11.04, 12:36
        Jeszcze jedna stronka o trwamwajach z przeszłości:
        www.republika.pl/katedr/jgora1.htm
        • Gość: prawdziwy jeleń Re: czy będą tramwaje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:41
          Jakis baran na tej stronie co do niej podaleślinka thory, napisal ze Jelenia
          Gora lezy w Karpatach. ehh
          • thory Re: czy będą tramwaje? 17.11.04, 05:54
            Gość portalu: prawdziwy jeleń napisał(a):
            > Jakis baran na tej stronie, co do niej podaleś linka thory, napisal ze Jelenia
            > Gora lezy w Karpatach
            Nie zwróciłem uwagi, ale masz rację. I tak oto tworzy nam się nowa historia geograficzna ;)
          • Gość: oszukany jeleń Re: czy będą tramwaje? IP: *.crowley.pl 18.11.04, 14:44
            Gość portalu: prawdziwy jeleń napisał(a):

> Jakis baran na tej stronie co do niej podaleślinka thory, napisal ze Jelenia
            > Gora lezy w Karpatach. ehh

A nie leży ??? Przecież Sudety to pasmo Karpat. Tatry i Beskidy też - albo mamy
            różne mapy - na mojej tak jest...
            • thory Re: czy będą tramwaje? 18.11.04, 16:01
              > A nie leży ??? Przecież Sudety to pasmo Karpat. Tatry i Beskidy też - albo mamy
              > różne mapy - na mojej tak jest...

Rany Jelonek! To masz mapę pełną propagandy wrogiej! Kumisję śledczą powołać! Karkonosze z przyległościami nam z Sudetów w Karpaty przenieśli! Ludzie, afera Kulczyka to pestka!!!
              • Gość: prawdziwy jelen Re: czy będą tramwaje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 17:50
                no to chyba masz mape czechosłowacji albo białorusi a skoro juz mamy byc w
                jakims pasmie to niech to juz beda alpy albo dolomity a nie jakies tam karpaty
                a i przydalaby sie komisja ślepcza zbadająca sie
                • Gość: hexl Re: Jestes jelen czy renifer? IP: 217.11.136.* 18.11.04, 19:21
                  To lepiej niech to beda juz Pireneje!
                  • thory Re: Jestes jelen czy renifer? 18.11.04, 21:45
                    Żeby nam się po rządach SLD pewnego ranka Ural nie ukazał za oknami...
    • holejnik Re: Henryk Nowak 16.11.04, 22:50
      Przedstawione zdjęcia na stronach to wspaniała historia , wszystko na to
      wskazuje że tramwaje w naszym mieście się juz nie pojawią, a szkoda, większa
      szansa na szynobusy.
    • Gość: Henryk Nowak Tramwaje IP: 200.87.227.* 17.11.04, 00:40
      PRZEPRASZAM. PRZEOCZYLEM ! TEMAT ZASADNICZO POWINIEN BYC WLASNIE TEN, TRAMWAJE A
      NIE MOJE IMIE I NAZWISKO. DZIEKUJE.
      • enowak8 Re: Tramwaje 28.11.04, 04:03
        Serdecznie dziekuje za przyjecie mnie i mojego watku na Waszym forum.

Zycze duzo szczescia i postepu malowniczej i uroczej Jeleniej Gorze

Pozdrawiam i zegnam,

Henryk Nowak
        • Gość: gary Re: Tramwaje IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 26.01.05, 22:11
          Heniu nie truj po ci ten tramwaj.
          • Gość: mirek Re: Tramwaje IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.01.05, 15:19
            I bardzo dobrze ze nie ma jak by były tramwaje wyobrazacie sobie jakie by były
            korki na ulicy ?? i przed wyborami kusiak by je remontował??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka