florek10 16.05.05, 14:39 Na kogo powinienem głosować w nadchodzących wyborach Prezydenckich.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hexl Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.krugerstrasse.xdsl-line.inode.at 16.05.05, 18:29 Sam chyba musisz podjąć decyzję.... Jeśli chcesz zobaczyc duzo..... a nawet bardzo duzo opinni o Lechu K to zajrzyj na forum warszawskie. Tam widac jak potrafi rządzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.05.05, 10:12 No rzeczywiście masz rację...Jak na razie, to na forum warszawskim znaleźć można opinie frustratów oraz przedstawicieli PD. Partia Frasyniuka musi poszukać sobie furteczki, przez którą mogłaby się przebić. Najprościej jest obrzucić błotem braci K. Tym bardziej, że pan kierowca z MPK (myślę o liderze PD) był już w UW, a wraz z nim najwięksi cadycy polityki polskiej...Mnie nie odpowiada liberalizm podad wszystko. Nie podoba mi się legalizowanie eutanazji, aborcji, homoseksualizmu, poddaństwa zarówno UE, jak i "Wielikiej Rasji" pod wodzą oficera KGB. Nie podoba mi się, że tow. Ciosek piastuje urząd ambasadora, nie podoba mi się, że na urzędy te w chwili obecnej szykowani są zasłużeni towarzysze SLD - partii, która drga w agonii. Nie podoba mi się populizm Leppera, ani śmieszny radykalizm Giertycha. Również pan Religa może zająły się tym, do czego jest przygotowany? Leczeniem, a nie polityką. Nie podoba mi się schizofrenia rządowa, jaką mamy obecnie i gwiazdorskie grymaszenia pana Premiera: "może odejdę, a może tylko postraszę...".Oczywiście wykluczam również z piastowania panów: Borowskiego i Cimoszewicza. Jak więc widzisz, pozostaje tylko Kaczyński... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexl Re: Kto na Prezydenta RP .... FLOREK IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.05, 00:12 Dest, nie wiem dlaczego myślisz, że jeśli ktoś jest przeciwko Kaczyńskiemu to automatycznie jest za SLD (albo za jakąś inną partią). Dziwny tok rozumowania. W moim akurat przypadku jest tak, że nie jestem zwolennikiem żadnej partii w obecnym wydaniu. Hasła przedwyborcze rzadko niestety mają pokrycie w czynach po wyborach. Na przykładzie Kaczyńskiego można (jeśli na codzień żyje się w Warszawie) dostrzec jego działania i porównać z głoszonymi hasłami.Frustracje warszawiakow mają pokrycie w tym co w Warszawie się dzieje. Napisałes: "Nie podoba mi się legalizowanie eutanazji, aborcji, homoseksualizmu, poddaństwa zarówno UE, jak i "Wielikiej Rasji" pod > wodzą oficera KGB." - A KTÓRA PARTIA TO OBIECUJE???? Jeśli myślisz że ktokolwiek ma zamiar przeforsowac te rzeczy w Polsce to wybacz ale chyba jestes naiwny. " Nie podoba mi się, że tow. Ciosek piastuje urząd ambasadora" / Piastował!!"/ .."nie podoba mi się, że na urzędy te w chwili obecnej szykowani są zasłużeni towarzysze SLD - partii, która drga w agonii /druga część zdania wyklucza pierwszą- wiadomo ze nie mają szans wiec nie ważne kogo szykują. Z resztą tego co napisałes moge sie zgodzić (choć mało Cię to interesuje ) Co do Cimoszewicza to akurat on jest jednym z niewielu SLD-owcow i polskich politykow ktorych mozna nazwac uczciwym człowiekiem. Gdyby nie fakt ze reprezentuje SLD byłby jedynym moim kandydatem gdybym musiala wybierac. No ale on dziś postanowil nie podchodzic do tych rozgrywek. > Myslisz, ze jak Kaczynski nie dopusci do targow erotycznych albo parady gejów to zwalczy odrazu zwolennikow tych imprez?? To są jednotygodniowe akcje i wszystko wraca do normy. Sluchaj sobie tych opowiastek w demokratycznych obiektywnych mediach - życzę Tobie, wojtusiowi i reszcie zwolennikow Kaczynskiego abyście przygotowali sie psychicznie na rozczarowania jeśli Kaczory będą dyktowały porządek w Polsce. Wtedy warszawscy frustraci będą w Twoich oczach inaczej wyglądać ( o ile na nie przejrzysz, bo narazie jesteś albo ślepy albo krótkowzroczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Kto na Prezydenta RP .... FLOREK IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.05.05, 09:56 Bardzo dziękuję za dogłębną analizę literacką mojego tekstu z jednoczesnym odniesieniem się do kwestii przeze mnie wypowiadanych. Widzisz Hexl, nie można powiedzieć, że: "że nie jestem zwolennikiem żadnej partii w obecnym wydaniu"(cyt).Coś wybrać musisz. Jak do tej pory wielu Polaków głosowało nogami, bi "nie interesowali się polityką" i mamy to, co mamy. Aco do zacytowanych przez Ciebie słów z mojej wypowiedzi: .."nie podoba mi się, że na urzędy te w chwili obecnej szykowani są zasłużeni towarzysze SLD - partii, która drga w agonii /druga część zdania wyklucza pierwszą", to zwacam uwagę, że nie wyklucza się żadna część zdania. Pisząc TE urzędy mam myśli stanowista w dyplomacji. Oczywiście, że nie w Polsce, ale na świecie. Między innymi Labuda będzie ambasadorem. Tak, wiem, że nie jest z SLD, ale niczym się od SLD nie różni.Z SLD też ktoś pójdzie w dyplomację. W tej chwili nie pamiętam, ale jutro Ci powiem. Jak więc widzisz, to kółko wzajemnej adoracji nie pozwoli zaginąć swoim klakierom. A co do obietnic partyjnych, to Twoja wypowiedź Hexl świadczy wyłącznie o tym, że nie znasz programu PISu i powtarzasz zgodnie z demagogią michnikowską te bzdury, które PPISowi i braciom Kaczyńskim są przypisywane, a wynikają ze zwykłego ludzkiego strachu. Oto nadchodzi czas, w którym wielu prominentnych panów będzie musiało parę rzeczy wytłumaczyć. Polecam Ci lekturę Naszej Polski.To dobre czasopismo. i Nie ogłupia tak, jak Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek TYLKO KORWIN- MIKKE IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 02:44 Wystarczy tego złodziejstwa z prawa i jeszcze więcej i ordynarniej z lewa.Choć lepiej by było jakby był premierem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dest Re: TYLKO KORWIN- MIKKE IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.06.05, 22:48 Ja nie zmieniam swoich poglądów jak rękawiczki, ale niegłupio gadasz. Na spotkaniu było bardzo ciekawie...Korwin zresztą często mówił i mówi mądre rzeczy. Problem w tym, że jego partia ma jednak bardzo słabe notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dest Re: TYLKO KORWIN- MIKKE IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.06.05, 22:52 Tak, Korwin byłby niezłym premierem. Tak naprawdę to on ma bardzo ciekawe rozwiązania gospodarcze, jako jedyny właścienie niesocjalistyczne. Podobnie jak Stołypin za czasów cara Aleksandra znosiłby bariery gospodarcze i udrożnił wolny rynek. PiS ma podobny punkt widzenia. Korwin jest tylko trochę bardziej radykalny w swoich poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
arr1 Re: Kto na Prezydenta RP 28.05.05, 00:53 Widac Dest, że z daleka od Warszawy łatwo nabrać na slogany:) Piękny program zarysowałeś, dokładnie taki jakim karmi się "elektorat niższych szczebli" :) Już wiem, że czekają nasze państwo wszelkie de.... , zaglądanie do łóżek, rozporków i majtek, budowa muzeów i wyciąganie trupów:) Teraz napisz jakież to szumne hasła są umieszczone w programie gospodarczym!!! Jaki pomysł ma pan Kaczyński na szybki rozwój takich miejscowosci jak np. Kostrzyca, Siedlęcin i inne pomniejsze wioski z dala od Warszawy? Pokaż mi jedną firmę powstałą i przynoszacą zyski, dzięki wspaniałemu zmysłowi organizatorskiemu tego pana. Skąd ma zamiar pozyskiwać inwestorów, skoro i zachód i wschód jest be? Co ma zamiar zrobić z bezdomnymi na polskich dworcach? Jaki ma pomysł na wykarmienie rzeszy głodnych dzieci i bezrobotnych? Co zrobi ze zdychającymi szpitalami? itd...itp... Jak odpowiesz mi konkretnie na te pytania to się zastanowię poważnie nad jego kandydaturą. I nie pisz, że prezydent nie ma uprawnień do zajmowania się takimi pierdołami, bo akurat ten kandydat głośno krzyczy o zmianie konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dest Re: Kto na Prezydenta RP IP: 80.55.246.* 15.06.05, 00:02 www.pis.org.pl/dokumenty/program.htm Pod tym adresem znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Zaglądać do łóżek nik nie zamierza, ale też nikt nie pochwala publicznie okazywanych dewiacji. Zresztą obściskujące się publicznie pary hetero też są niesmaczne. Co do rozwoju Miasteczeczek typu Kostrzyca itp. Tym nie zajmuje się prezydent, ale samorządy lokalne. To one decydują o kierunkach rozwoju. PiS chce właśnie jak najmniejszej ingerencji państwa, zarówno w gospodarce, jak i lokalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.ppp.tiscali.fr 19.06.05, 13:56 no i co,chyba ktos powiedzial prawde!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.ppp.tiscali.fr 15.06.05, 00:22 glosuj na mnie,jestem z jeleniej i znam tych wszystkich co sie pchaja do koryta,nie,to bedziesz pchal sam swoj wozek,nie bedzie lepiej ale bedzie smutniej,zastanow sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:16 Zaden ze zgłoszonych do tej pory mi nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.05.05, 16:36 Przede wszystkim jak na razie, to on nie kandyduje. Niezły wygląd i poprawność polityczna w gładkich wypowiedziach, to jednak niewielkie preferencje... Odpowiedz Link Zgłoś
inferno_m Re: Kto na Prezydenta RP 18.05.05, 19:27 Dest moim kandydatem również jest Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.jgora.dialog.net.pl 18.05.05, 20:56 Inferno_m,cieszę się, że jesteśmy jednomyślni Odpowiedz Link Zgłoś
inferno_m Re: Kto na Prezydenta RP 18.05.05, 21:49 Jak jesteś sypatykiem PiS-u to zostaw jakiś kontakt do siebie lub daj znać inferno_m@gazeta.pl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dest Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.05.05, 09:37 Tak, jestem sympatykiem PiSu, bo to w tej chwili jedyna partia, której można zaufać. Mój numer GG:7907782 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.ppp.tiscali.fr 19.05.05, 21:49 im wiekszy prostak,tym wieksze misje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.ppp.tiscali.fr 19.06.05, 13:53 pomyliles, to nie lista Idola,to lista powaznych ludzi,a tam takim jak LIS wstep wzbroniony! Odpowiedz Link Zgłoś
siwy-55 Re: Kto na Prezydenta RP 20.05.05, 08:06 florek10 napisał: Na kogo powinienem głosować w nadchodzących wyborach Prezydenckich.Pozdrawiam -------------------------------------------------------------------------------- Glosujcie na kogo badz ,ale nie na tych co juz byli , co dotychczasowa polska biede "formowali" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abcu Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.dami.pl 21.05.05, 12:53 Ci drudzy tylko czekają z hasłem TKM. I tak w kółko. A tu nie ma już czym dzielić. Tragedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.05.05, 10:47 JKM www.upr.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.ppp.tiscali.fr 15.06.05, 00:37 nikogo z listy wzajemnych powiazan,musi byc czlowiek z inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.ppp.tiscali.fr 15.06.05, 00:44 najlepier Lepper,dwa w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.ppp.tiscali.fr 15.06.05, 00:47 A tak poza tematem ,czy sie ktos zastanawial nad nazwiskiem,mam na mysli te dziwne nazwiska,co na to IPN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Kto na Prezydenta RP IP: *.ppp.tiscali.fr 19.06.05, 13:28 mysle ze byloby dobrze zeby niektorzy wypisali sobie haslo IPN nad biurkiem,i juz jutro beda biegac szukac pracy. Odpowiedz Link Zgłoś