Dodaj do ulubionych

Narkotykowa stolica Polski

29.07.02, 16:01
Jak podał magazyn informacyjny <MojaJeleniaGora.com> Jelenia Góra plasuje się
w czółówce polskich miast pod względem liczby narkomanów wśród młodzieży. W
najbliższym czasie w naszym mieście powstanie ośrodek Monaru dla młodzieży
zagrożonej uzależnieniem. Będzie on zlokalizowany w willi przy ul. Wolności,
którą miasto wydzierżawi Monarowi w zamian za jej remont. Przez co najmniej
trzy lata funkcjonować w niej będzie poradnia profilaktyki i terapii
uzależnień.
Obserwuj wątek
    • maurycy Re: Narkotykowa stolica Polski 30.07.02, 10:56
      Może mniej ich będzie sie wałęsało po placu lub stało w pozycji Małysza.
    • Gość: Henryk KOWARY IP: *.telia.com 04.08.02, 10:19
      Czy jest ktos na tym forum co reguralnie " nadaje " z Kowar? - mojego miasta
      rodzinnego. Od b.dawna mieszkam za granica ale wiesci wszelakie z mojego miasta
      interesuja mnie bardzo.Pozdrawiam .
      • Gość: mazia Re: KOWARY IP: 2.3.STABLE* / 172.28.9.* 04.08.02, 16:50
        Jasne ze jest! Ja mieszkam w KOwarach a pracuje w Jelonce, pytaj o co chcesz :)

POzdrawiam

mazia
        • Gość: Henryk Re: KOWARY IP: *.telia.com 05.08.02, 08:04
          Dzien Dobry Maziu.
          Wiedziec z Kowar to ja chce wszystko,od blachostek do spraw powaznych tjk.
          roz/prze budowa miasta,widokowki albo zdjecia miasta itp.dla mnie wazne
          sprawy.Mam chore serce (dwie operacje)i lekarze zalecaja wstrzymac sie od
          podrozy zagranicznych,a tesknota za rodzinnym miastem mowi mi zeby jednak
          jechac,sam nie wiem jak mam postapic.Moc Pozdrowien Maziu od krajana ze
          Szwecji . Henryk P.
          • Gość: mazia Re: KOWARY IP: 2.3.STABLE* / 172.28.9.* 05.08.02, 09:27
            Witaj!

W Kowarach duuuzo sie pozmienialo, przede wszystkim zostala pieknie odnowiona
            starowka (ul. 1-go Maja od kościoła do ratusza zostala zamknieta dla ruchu
            kolowego i powstal tam przemily deptak) Wybudowano tez nowa ulice tuz za
            kosciolem, taka mala obwodnica :) POza tym niestety miasto popada w ruine,
            jakos nikt nie chce zajac sie reszta :(. Za chwile takze zostaniemy bez basenu,
            ktory jest juz nieczynny od dwoch lat, wszyscy teraz kapia sie na zalewie przy
            dywanowce. Sama dywanowka ma ogromne klopoty finansowe, zwolniono wiekszosc
            pracownikow i przyszlosc firmy tez nie zapowiada sie rozowo. Jak tylko sie uda,
            zeskanuje kilka aktualnych pocztowek miasta i podesle mailem :)
            To teraz tyle takich szybkich info, bo brakuje mi i czasu i pomyslow
            (poniedzialek rano po wyczerpujacym weekendzie zawsze jest meczacy :)

Serdecznie pozdrawiam i zycze duzo zdrowia

Magda
          • Gość: mazia Re: KOWARY IP: 2.3.STABLE* / 172.28.9.* 05.08.02, 09:39
            Witaj!

W Kowarach duuuzo sie pozmienialo, przede wszystkim zostala pieknie odnowiona
            starowka (ul. 1-go Maja od kościoła do ratusza zostala zamknieta dla ruchu
            kolowego i powstal tam przemily deptak) Wybudowano tez nowa ulice tuz za
            kosciolem, taka mala obwodnica :) POza tym niestety miasto popada w ruine,
            jakos nikt nie chce zajac sie reszta :(. Za chwile takze zostaniemy bez basenu,
            ktory jest juz nieczynny od dwoch lat, wszyscy teraz kapia sie na zalewie przy
            dywanowce. Sama dywanowka ma ogromne klopoty finansowe, zwolniono wiekszosc
            pracownikow i przyszlosc firmy tez nie zapowiada sie rozowo. Jak tylko sie uda,
            zeskanuje kilka aktualnych pocztowek miasta i podesle mailem :)
            To teraz tyle takich szybkich info, bo brakuje mi i czasu i pomyslow
            (poniedzialek rano po wyczerpujacym weekendzie zawsze jest meczacy :)

Troche można pooglądać na stronie republika.pl/jacolka/dzis.htm

Serdecznie pozdrawiam i zycze duzo zdrowia

mazia
            • Gość: Henryk Re: KOWARY IP: *.telia.com 05.08.02, 13:05
              Gość portalu: mazia napisał(a):

> Witaj!
              >
              > W Kowarach duuuzo sie pozmienialo, przede wszystkim zostala pieknie odnowiona
              > starowka (ul. 1-go Maja od kościoła do ratusza zostala zamknieta dla ruchu
              > kolowego i powstal tam przemily deptak) Wybudowano tez nowa ulice tuz za
              > kosciolem, taka mala obwodnica :) POza tym niestety miasto popada w ruine,
              > jakos nikt nie chce zajac sie reszta :(. Za chwile takze zostaniemy bez
              basenu,
              >
              > ktory jest juz nieczynny od dwoch lat, wszyscy teraz kapia sie na zalewie
              przy
              > dywanowce. Sama dywanowka ma ogromne klopoty finansowe, zwolniono wiekszosc
              > pracownikow i przyszlosc firmy tez nie zapowiada sie rozowo. Jak tylko sie
              uda,
              >
              > zeskanuje kilka aktualnych pocztowek miasta i podesle mailem :)
              > To teraz tyle takich szybkich info, bo brakuje mi i czasu i pomyslow
              > (poniedzialek rano po wyczerpujacym weekendzie zawsze jest meczacy :)
              >
              > Troche można pooglądać na stronie <a
              href="republika.pl/jacolka/dzis.htm
              > "target="_blank">republika.pl/jacolka/dzis.htm</a>
              >
              > Serdecznie pozdrawiam i zycze duzo zdrowia
              >
              > mazia
              Droga Maziu.
              Jezeli czas Ci pozwoli to przeslij te widokowki/zdjecia na moj domowy mail ;
              henryk1@persson.as
              U nas upaly tak ze meteorolodzy juz mowia ze mieszkamy w " arktycznych tropik-
              -ach " - dobre co ??.Pogode z Polski mam via TV POLONIA.Pozdrawiam i Dobrego
              Dnia Zycze . Henryk P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka