Dodaj do ulubionych

Wrocław pozdrawia Zgorzelec!

IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 28.03.01, 09:58
Nasza dolnośląską brame na zachod, szczęśliwą bo z dala od stolycy! :)

Morza piffka dla Legniczan i całusy dla Legniczanek!
Obserwuj wątek
    • Gość: emil Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: *.muzyczneradio.com.pl 28.03.01, 16:50
      Wedzonka, to milo, ze pozdrawiasz legniczanki na forum Zgorzelca :-)
      Jelenia Gora tez pozdrawia Zgorzelec, historyczna stolice Gornych Luzyc.
      • Gość: wędzonka Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 28.03.01, 19:08
        Gość portalu: emil napisał(a):

> Wedzonka, to milo, ze pozdrawiasz legniczanki na forum Zgorzelca :-)
        > Jelenia Gora tez pozdrawia Zgorzelec, historyczna stolice Gornych Luzyc.

Pozostaje miec nadzieje ze Legniczanki przekaza pozdrowienia kolezankom ze
        Zgorzelca i dojdzie do ogolnoslaskiej wymiany czulosci. :)
        • Gość: emil Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: *.muzyczneradio.com.pl 30.03.01, 07:59
          Gość portalu: wędzonka napisał(a):
          > Pozostaje miec nadzieje ze Legniczanki przekaza pozdrowienia kolezankom ze
          > Zgorzelca i dojdzie do ogolnoslaskiej wymiany czulosci. :)

Mniam!
          Mickiewicz kiedys pisal cos takiego, jak "Kochajmy sie!". Ale to bylo na Litwie i
          ponoc po raz ostatni.

Tak przy okazji: wczoraj bylem w Zgorzelcu. Gestosc zalysienia (ilosc lysych na
          metr kwadratowy) stale wzrasta. Widocznie cos jest w wodzie z Nysy, ze tak wloski
          wypadaja.

• Gość: FREDI Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: *.pwr.jgora.pl 04.04.01, 10:26
            zgorzelec pozdrawia wrocław .a co do tych lysych głów to nie jest tak źle
            bywalo gorzej.mysle że to nie jest wpływ wody w Nysie .

pozdrowienia dla legniczan
          • Gość: wędzonka Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 04.04.01, 16:01
            Gość portalu: emil napisał(a):

> Tak przy okazji: wczoraj bylem w Zgorzelcu. Gestosc zalysienia (ilosc lysych na
            >
            > metr kwadratowy) stale wzrasta. Widocznie cos jest w wodzie z Nysy, ze tak wlos
            > ki
            > wypadaja.
            >

Podobno na madrej glowie wlos sie nie utrzyma. Moze w Zgorzelcu pracuja nad
            kolejnym dolnoslaskim noblista?
            • Gość: emil Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: 212.244.45.* 04.04.01, 16:44
              Moze w Zgorzelcu pracuja nad
              > kolejnym dolnoslaskim noblista?

Jesli juz, to z dziedziny ekonomii ;-)

Ale lebskich glow tam nie brakowalo, by wspomniec np. o slynnym Makenie, z innej
              beczki Tyniec Krzysztof, a z jeszcze innej - silne zwiazki Henryka Wanka. A za
              Nysa, to juz zupelnie...
    • Gość: Hans Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: *.physik.uni-ulm.de 13.04.01, 22:14
      Breslau greets Goerlitz !!!
      • Gość: Jurgen Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: *.physik.uni-ulm.de 13.04.01, 22:18
        Zavidovo pozdrawia Zgorzelec !!!
        • Gość: Tony Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: 10.103.1.* / 10.103.1.* / 64.0.99.* 09.07.01, 03:16
          Gość portalu: Jurgen napisał(a):

> Zavidovo pozdrawia Zgorzelec !!!

Jurgen, ktore Zavidovo ty masz na mysli? Ty nie masz na mysli Zawidow, masz? Bo
          jezeli tak, i nie Zavidovo, to pewnie, jezeli ty jestes mieszkancem Zawidowa,
          jest mozliwosc ze my sie znamy. Daj znac jezeli nazwisko Ulanowicz, Antoni, cos
          kogos tobie przypomina. Na drugiej mysli, jezeli ty jestes mlodszy niz
          czterdziesci, to napewno mnie nie znasz. Ale, jezeli nie, to napisz do mnie na
          ten e-mail adres, bo ja na ten forum za czesto nie zagladam:

ton_lan@hotmail.com

No, i ciekawe jak tam nad Witka: pewnie ostatniego karpia moj wojek tylko
          pamietal, a on umarl, aaa, pietnascie lat temu...?

Ktos inny z Zawidowa zaglada na ten forum?

Antek (Tosiek)

• Gość: emil Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: 212.244.45.* 14.04.01, 13:48
        Gość portalu: Hans napisał(a):

> Breslau greets Goerlitz !!!

Ach, Hanschen, Hanschen... Na Niemiecka pisze "Breslau GRUESST Goerlitz" :-)

• Gość: hrabia Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.04.01, 17:52
        Gość portalu: Hans napisał(a):

> Breslau greets Goerlitz !!!

Sympatyczne pozdrowienie z Ulmu od Hansa. Znam dobrze Ulm - uno sympatico.
        Pozdrowienia dla Hansa
    • Gość: Piotr Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: 156.24.231.* 20.04.01, 13:07
      Dołączam się do pozdrowień z Wrocławia i dla Zgorzelczan i dla Legniczan :)
      • Gość: zg Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: 212.244.170.* 02.05.01, 14:28
        Zgorzelec pozdrawia Wrocław. Byłem u Was niedawno i kompletnie się zagubiłem.
        Nie możecie na skrzyżowaniach postawić "wiatraczków" z nazwami ulic, jak to
        jest w Zgorzelcu (i w reszcie Europy)?
    • Gość: Pablo Re: Wrocław pozdrawia Zgorzelec! IP: 213.76.92.* 23.06.01, 00:00
      Ja, rodowity Zgorzelczanin, od 10 lat na emigracji we Wrocławiu, też pozdrawiam
      mój Heimat. Pa, pa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka