Dodaj do ulubionych

Folwark Kusiaka

25.07.06, 09:05
www.ropoiwzk.com/gorace%20tematy/zgl/Folwark%20Kusiaka.htmgn
Obserwuj wątek
    • Gość: tygrys997 Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.07.06, 12:04
      no i co? niech ktoś mi jeszcze powie że ten koleś szanuje forumowiczów....
      spamer...
      • wiesiek234 Re: Folwark Kusiaka 25.07.06, 18:38
        Przepraszam, jestem tu jeszcze świerzy, ale czegoś tu nie rozumiem. Generalnie
        wszyscy psioczą na obecnego prezydenta miasta. Człowiek podaje wam tu na tacy
        tego Kusiaka, a niektórzy zachowują się jakby był ich wrogiem? W innym mieście
        na takich argumentach, to rzeczywiście nabiliby na pal wroga ludu, a tu sami
        malkontenci. Gdzie jest prokuratura, gdzie wolne media, gdzie solidarność
        społeczna? Dziwna to wola usunięcia z życia politycznego L. Kusiaka atakując
        jego jedynych adwersarzy - Roberta Prystroma i Niedźwieckiego?
        Wiesław
      • poprawna1 Re: Folwark Kusiaka 26.07.06, 09:57
        miałam się nie odzywać, choć już poprzednim razem mnie nosiło. i co, trudna
        znaleźć ci kolego spamerze fałszywej troski zwolenników do antyniedźwieckiej
        koalicji. jak obronisz swoją tezę nie szanowania forumowiczów w sytuacji, gdzie
        35 osób na starcie otworzyło ten sam wątek na jelenia.pl? może to ci sami
        forumowicze, co tutaj piszą, a może to radny sobie sam nastukał? redakcję
        panoramy dolnośląskiej też pewnie zmusił, by od razu zamieścili ten tytuł w
        zajadce (zresztą wszystkie trzy gn), bo... jest tak mało interesujący? oj coś
        mi się wydaje, że jesteś grzesiu koczubaj, albo inny chory z nienawiści
        dziennikarzyna nowin jeleniogórskich;-) czekamy na drugą część panie radny!
        POprawna
    • Gość: tygrys997 Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.07.06, 19:36
      ale po co tym spamować wszystkie fora? skoro wszyscy są tak mocno zainteresowani
      to z pewnością ustawili sobie Pańskiego bloga jako stronę startową, a tu Pan
      psuje tylko krew... Gdzie nie wejde to wszędzie to same teksty.

Do tego ta próżność... dziś obchodzę urodziny...

P.s. czy te odpowiedzi na forum są od takich samych osób jak wiesiek234? Nie
      sztuką jest odpowiadać sobie samemu...

P.s.2 Też nie lubię Kusiaka
      • wiesiek234 Re: Folwark Kusiaka 25.07.06, 19:51
        Przepraszam przyjacielu, ale nie mam bloga pana Niedźwieckiego w ulubionych i
        od niedawna właśnie stąd dowiaduję się konkretnych wiadomości o Jeleniej Górze.
        Nie broniąc autora, nie wszyscy muszą śledzić wszystkie fora (może jakiś
        alergiczny dziennikarz), a uważam, iż uświadamianie ludzi to pozytywna rzecz.
        Jeśli mi się jakiś forumowicz nie podoba lub jedo link, to go po prostu nie
        otwieram. Krew się burzy tylko tym, którym wody utlenionej do niej wleją...
        Wiesław
        • Gość: tygrys997 Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.07.06, 20:16
          jasne...
      • Gość: Sułtan Re: Folwark Kusiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 01:21
        a ja lubie Kusiaka i daj mu allahu jak najlepiej
    • Gość: Barbara B. Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.07.06, 20:02
      To skandal! To jedst hit na pierwsze strony gazet! Ciekawe co na to Kusiak i
      jak się zachowa Prokuratura Rejonowa w Jeleniej Górze? Ale skoro wzięli się za
      tą ścieżkę rowerową na Perłę Zachodu, to za te nadużycia powinni się wziąć tym
      bardziej. Brawo Panie Niedźwiecki, ja też miałam przeboje z tą Januszewską.
      • Gość: Genowefa P. Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.07.06, 20:17
        Ło matko. Fakt, toż to skandal!
        • Gość: Jarek K. Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.07.06, 20:19
          Niesamowite rzeczy tu czytam...Szable w dłoń!!!
          • Gość: Joanna W. Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.07.06, 20:23
            Rety! Kto to widział takie rzeczy...
            Dzwonie z tym do kuzynki co pracuje w maglu. Normalnie nie wytrzyma jak jej powiem.

Jak to jest panie lwie, że Pan o tym wszystkim wie? Toż to trzeba dzwonić do
            policji. Albo i do samiuśkiego prokuratora!
            • lew1961 Re: Folwark Kusiaka 25.07.06, 20:32
              Ironizowaniem i prowokacją, też nie zniechęcisz mnie tygrysku do wykonywania
              tej misji.
              gn
              • karaoke56 Re: Folwark Kusiaka 25.07.06, 20:52
                Panie Grzegorzu, niech Pan da spokój. Nie widzi Pan, że to uczeń Urbana. Toż to
                wróg społeczny. Nie przejdzie się pod podany adres, nie spyta co ci ludzie
                czują, tylko będzie kontestował wszystko, bo takie jest jego zadanie.
                Trampki ważniejsze, sklep meblowy, pogoda na jutro... Zgroza.
                Pozdrawiam
                Iska
                • Gość: Michał Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.07.06, 10:12
                  A mnie się wydaje, że to wszystko lipa. Kusiak to dobry chłop, miasto się
                  rozwija, będzie akwapark, będą inne baseny i będą teatry uliczne - już wkrótce.
                  Kto chce pracować, to pracuje, a domy należy sobie samemu remontować. Radny
                  Niedźwiecki chciał chyba pochwalić się swoim majątkiem lub robi sobie zwykłą
                  kampanię. Ja bym go podał do sądu za naruszenie dóbr osobistych i złamanie
                  ustawy o ochronie danych osobowych. Jest pogoda, jest co jeść, lepiej idźcie na
                  balaton - byłem tam wczoraj, przedwczoraj była tam ponoć straż miejska - jest
                  cool. Lewusy do roboty, mądrzy do rządzenia, a wichrzyciele do więzienia.
                  • josef.niemota Re: Folwark Kusiaka 26.07.06, 10:23
                    Idzie Grześ przez wieś,
                    worek piasku niesie,..
                    • Gość: zenon5 Re: Folwark Kusiaka IP: *.ppp.tiscali.fr 26.07.06, 13:13
                      Julian Tuwim
                      Straszne mieszkania. W strasznych mieszkaniach
                      Strasznie mieszkają straszni mieszczanie.
                      Pleśnią i kopciem pełznie po ścianach
                      Zgroza zimowa, ciemne konanie.

Od rana bełkot. Bełkocą, bredzą,
                      że deszcz, że drogo, że to, że tamto.
                      Trochę pochodzą, trochę posiedzą,
                      I wszystko widmo. I wszystko fantom.

Sprawdzą godzinę, sprawdzą kieszenie,
                      Krawacik musną, klapy obciągną
                      I godnym krokiem z mieszkań - na ziemię,
                      Taką wiadomą, taką okrągłą.

I oto idą, zapięci szczelnie,
                      Patrzą na prawo, patrzą na lewo.
                      A patrząc - widzą wszystko oddzielnie
                      że dom... że Stasiek... że koń... że drzewo...

Jak ciasto biorą gazety w palce
                      I żują, żują na papkę pulchną,
                      Aż papierowym wzdęte zakalcem,
                      Wypchane głowy grubo im puchną.

I znowu mówią, że Ford... że kino...
                      że Bóg... że Rosja... radio, sport, wojna...
                      Warstwami rośnie brednia potworna,
                      I w dżungli zdarzeń widmami płyną.

Głowę rozdętą i coraz cięższą.

warto poswiecic chwile refleksji tym slowom,a pisane byly juz dawno.

Julian Tuwim spis utworów
                      Julian Tuwim

na skróty:

* wiersze - spis autorów
                      * Julian Tuwim spis utworów

• Gość: Grzegorz Re: Folwark Kusiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:52
      Ty kolo Niedźwiecki, ale Ty jesteś podobny do Kuby Sienkiewicz!!!. Piszę kolo bo
      też chcę posprzątać. :)
    • Gość: Mieszkanka Drzymał Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.07.06, 19:37
      Jeżeli to ten Tomasz Jasiński, co mieszkał na ul. Drzymały i pracował w ZGM-ie,
      to ładne kwiatki. Nie dziwota, że taki przekręt. Stary układ świetnie pewnie
      funkcjonuje.
      • Gość: bzzzzzzzyk Re: Folwark Kusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:46
        Powiedział Gżegoż.
        • Gość: Mieszkanka Drzymał Re: Folwark Kusiaka IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.07.06, 20:59
          Ty chyba cierpisz człowieku na jakąś obsesję?
          Skup się na liczbach i faktach!
          • Gość: bzzzzzzzyk Re: Folwark Kusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:23
            Ponownie powiedział Gżegoż.
      • poprawna1 Re: Folwark Kusiaka 26.07.06, 22:03
        tak, to ten gigant. zlecenie grubymi nićmi szyte. sprawa śmierdzi na odległość.
        będą ja..
        POprawna
        • Gość: bzzzzzzzyk Re: Folwark Kusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:18
          Odparł Gżegoż
          • poprawna1 Re: Folwark Kusiaka 27.07.06, 07:29
            kochanka gżegoża
            • Gość: bzzzzzzzyk Re: Folwark Kusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:20
              Stwierdził Gżegoż.
              • Gość: zenon5 Re: Folwark Kusiaka IP: *.ppp.tiscali.fr 27.07.06, 09:57
                A dlaczegóż napadasz na Gżegóż?
                • Gość: bzzzzzzzyk Re: Folwark Kusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:08
                  Jo nie napadam ino tylko gadam.
    • lew1961 Re: Folwark Kusiaka 27.07.06, 19:09
      Jutro, tj. w piątek 28 lipca na godz. 9.00 prezes "Wodnika" Stanisław Dziedzic
      zwołał pilną naradę wszystkich pracowników - doniósł mi mój informator. Dzisiaj
      ktoś przyniósł do pracy wydrukowaną moją ulotkę i była ogólna panika w firmie.
      Krzysztof Rutkowski siedzi w areszcie, bo ponoć naraził Skarb Państwa na 3 mln
      zł strat. Ciekawe na jaką kwotę uszczuplił Skarb Państwa zarząd "Wodnika"?
      Wkrótce ja zwołam konferencję prasową...
      • Gość: łololo Re: Folwark Kusiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:14
        I też pójdziesz siedzieć :)?
    • pawko_jg Re: Folwark Kusiaka 28.07.06, 11:12
      Hejka!
      Właśnie wróciłem z urlopu. Myślałem, że Jelence marazm jak zwykle, a tu gorąco
      jak w piekle. I to nie tylko na dworzu (choś słońce cieplejsze jak na Krecie).
      Włączam internet - kolega radny znów ostro jedzie. Idę do szpitala oddać krew,
      a tam leżą ulotki Grzegorza. Kupuję Gazetę Powiatową - blog Niedźwieckiego.
      Otwieram lodówkę... Warka Strong!
      Na zdrowie Grzesiu:-)))
      • josef.niemota Re: Folwark Kusiaka 28.07.06, 12:08
        No to uważaj w łóżjku:P
        • Gość: Łowca byków Re: Folwark Kusiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:48
          No tak, tam może być miś co klapnięte "łuszko" ma.
      • Gość: litwin ciąg dalszy IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 07.08.06, 23:30
        pawko_jg napisał:

> Hejka!
        > Właśnie wróciłem z urlopu. Myślałem, że Jelence marazm jak zwykle, a tu
        gorąco jak w piekle. I to nie tylko na dworzu (choś słońce cieplejsze jak na
        Krecie). Włączam internet - kolega radny znów ostro jedzie. Idę do szpitala
        oddać krew, a tam leżą ulotki Grzegorza. Kupuję Gazetę Powiatową - blog
        Niedźwieckiego. Otwieram lodówkę... Warka Strong!

... i wtedy ktoś mnie dziwnie szarpie za ramię! Słyszę nieprzyjemny
        głos "dokumenty proszę". Otwieram jedno oko - koleś ze Straży Miejskiej,
        otwieram drugie - jeszcze jeden. Cholera, co ja robię w tym rowie? Ale mnie
        łeb... A taki miałem piękny sen :(

(wersja ocenzurowana)
    • Gość: Łowca byków Re: Folwark Kusiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:58
      Nie zabierajcie nam P. Kusiaka!!! Trzy lata to strasznie długo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka