Gość: Anna IP: *.231.udn.pl 21.10.06, 11:07 Gdzie lepiej na kolację ? Gdzie lepsze jedzonko? Pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazimierzp Re: Duch Gór czy Chata za Wsią 21.10.06, 14:55 Jeżeli ma byc smacznie to proponuję w Sosnówce (chyba nazywa się Staropolska) przy szosie miedzy Miłkowem a samą Sosnówką - po lewej stronie od strony Miłkowa. Jest to dawna chata tyrolska o bardzo przytulnum wystroju. Ja tam zawsze byłem dobrze i smacznie karmiony!;-) Smacznie dają jeść w Łomniczance w Łomnicy. Duch Gór może i wybór smaczny, ale za drogi w stosunku do jakości potraw! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Duch Gór czy Chata za Wsią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 19:03 Zdecydowanie polecam właśnie tą restaurację zaraz przy szosie MIłków Sosnówka. Chata za Wsią się popsuła tak samo jak Duch Gór.Widać, że już im nie zależy na klientach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schimer Re: Duch Gór czy Chata za Wsią IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.06, 12:16 Polecam konserwy firmy Frykas. Oczywiście, spożywać należy po podgrzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Duch Gór czy Chata za Wsią 23.10.06, 00:00 Pewnie juz po ptakach, ale... Chata za Wsia to dno i wodorosty. Duch Gor lepszy i to duzo. Ale nie najlepszy. W drodze z JG do Karpacza obwodnica jest Karczma Sklana i tam jedzienie jest bez zarzutu. Tazk samo w Zajezdzie Piastow w Wojcieszycach wylotowa na Szklarska Porebe. Polecana powyzej restauracja w Glebosku k. Sosnowki wg mnie taka sobie :) Ale to tylko moje subiektywne odczucia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudiusz Re: Duch Gór czy Chata za Wsią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 10:50 Mazia rzeczywiście masz rację. W latach 80 kiedy Chata za wsią zaczynała działalnośc rzeczywiście jedzenie było przednie. Nie wiem co się teraz stało ale gdzieś od około 5 lat zepsuło się i to znacznie.Obsługa też nie ta sama.Byc może właściciel się wzbogacił i ma to wszystko gdzieś.stale się jednak rozbudowuje.Duch Gór też juz odstaje, a w Karczmie skalnej nie byłem jeszcze.Nie dawno otwarta więc wydaje się mi, że chcą zdobyć klientów.Sprawdzę to i opiszę.Ta Karczma w Głębocku wg mnie nie jest zła.Co prawda raz tam byłem ale nie czułem się zawiedziony. Pozdrawiam Klaudiusz Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Duch Gór czy Chata za Wsią 23.10.06, 15:16 "Chate za wsia" zdecydowanie odradzam - w kazdym razie w zadnym wypadku prosze tam nie zamawiac schabowego. Podaja wielki talerz z tlustymi frytkami na ktorych jest polozone ociekajace tluszczem mieso obtoczone w panierce. "Duch gor" zdecydowanie lepszy - tylko szkoda, ze podawane sa tam zbyt wielkie porcje jedzenia - zjedzenie od przystawek po deser jest niemozliwoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
s77777 Re: Duch Gór czy Chata za Wsią 23.10.06, 22:58 Aż dziwię się, że jeszcze ktoś jeździ do Chaty.Widać szpan robi swoje. Mazia ma rację DNO I WODOROSTY. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Duch Gór czy Chata za Wsią 23.10.06, 23:37 No wiesz, sila przyzwyczajenia. Ja kiedys, kiedys tez pojechalam do Jana, zjadlam obiad i bardzo mi smakowalo. Potem jezdzilam tam, bo przeciez ten pierwszy raz byl taki obiecujacy. Az wreszcie pozbylam sie zludzen, ze cos tam bedzie smakowalo inaczej, niz cala reszta z menu i juz tam nie pojade. Przynajmniej nie predko. Ale rozumiem, co to znaczy przyzwyczajenie i nadzieja :PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Duch Gór czy Chata za Wsią IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.10.06, 00:04 Przepraszam, a jaki to szpan jeżdzić do chaty za wsią? znam bardziej ekskluzywne i droższe lokale Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Duch Gór czy Chata za Wsią 24.10.06, 11:22 Chata nie jest w zadnym wypadku eksluzywna - raczej bylejaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Chata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 06:24 Poczucie smaku to indywidualna sprawa. Faktem jest, że z Chatą jest coś ostatnio nie tak, a szkoda bo naprawdę kiedyś było tam wyśmienite jedzonko. Może personel się zmienił? Pozdrawiam Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Chata 25.10.06, 17:07 Gość portalu: Ryszard napisał(a): > Poczucie smaku to indywidualna sprawa. Faktem jest, że z Chatą jest coś > ostatnio nie tak, a szkoda bo naprawdę kiedyś było tam wyśmienite jedzonko. wrzucenie tlustego kotleta na rownie tluste frytki i nazwanie tego kramu "schabowym"to raczej nie kwestia smaku tylko zwykle nieuctwo kulinarne. Odpowiedz Link Zgłoś
tojahehe Re: Duch Gór czy Chata za Wsią 25.10.06, 14:49 jedz droga z Jeleniej do Szklarskiej Poreby w pewnym miejscu rownolegle do Piechowic masz skret w lewo przez mostek do Piechowic, po przeciwnej stronie zajazd (widac go z gorki, jest w rozbudowie z wielkim okiem wodnym)..tam masz swietne jedzenie w stylizowanej sali warto ;))) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrea Roma Re: Duch Gór czy Chata za Wsią IP: *.mclink.it 29.10.06, 16:28 Zdecydowanie polecam Ducha Gor. Znakomita kuchnia. Czasami troszke nawala obsluga, ale jeszcze nigdy nie zawiodlem sie na jedzeniu. Fajny klimat. Na poczatku mogloby sie wydawac, ze ma charakter zakopianski, ale szereg karkonoskich elementow (genialne rzezby!) powoduje, ze restauracja ma wlasny, niepowtarzalny klimat. Bez watpienia numer jeden w Karkonoszach. Odpowiedz Link Zgłoś