Dodaj do ulubionych

jesteście niesamowici ;)

IP: 193.109.212.* 09.11.06, 15:15
jeleniogórska jelfa to temat nr 1 w całej polsce a na waszym forum cisza ;)
jakiś zespół muzyczny bumerang, gazetka, bleble wyborcze, itp... a może
wszyscy padliście ofiarą fałszywego corhydronu?
Obserwuj wątek
    • Gość: zenon5 Re: jesteście niesamowici ;) IP: 83.157.244.* 09.11.06, 15:52
      A gdzie bylas/es jak sprzedawali Jelfe?Teraz to zostaw prokuratorowi i lekarzom.
      • kazimierzp Problemy Jelfy! 09.11.06, 16:02
        Wstrzymał produkcję ten którego ludzie jako ministerstwo skarbu ten zakłąd sprzedało Sanitasowi!!!
        Miejmy nadzieję, że nie będą wykorzystywali tę sytuację dla pokazania się "jacy to są pryncypialni i zdecydowani"!
        W najtrudniejszej obecnie sytuacji są pracownicy, zwłaszcza Ci którzy mają wiele lat pracy i jeszcze wiele lat do emerytury. Gdyby taka sytuacja się przedłużała to byliby wraz z rodzinami w tragicznym położeniu!
        Słyszałem też, że Litwini planowali (jeszcze przed tym wypadkiem z lekiem) zwolnienie mimo podpisanego układu około 30 % załogi. Ciekawe jak z takiego inwestora wynalezionego przez ludzi Kaczyńskiego Rząd się wytłumaczy!
        Znowu wymyślą jakiś układ!?!?!
        • Gość: zenon5 Re: Problemy Jelfy! IP: 83.157.244.* 09.11.06, 16:26
          Zawsze mowie ze Prywatyzacja nie jest dla Prostakow,mimo ze to i to slowo pisze
          sie przez P.A zwlaszcza jak sie sprzedaje nie swoje,czyli praktycznie wtedy
          zyski sa jak z licytacji komorniczej,bylejakie i po roznych
          kieszeniach.Kaziu,dostales emaila odemnie?
          • fleur1 Re: Problemy Jelfy! 09.11.06, 16:28
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3727190.html
    • Gość: Paweł Re: jesteście niesamowici ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:29
      Ja apelowałbym o rozsądek. Sam jestem zdziwiony, że w JG ten temat na tym forum
      nie wykazuje żadnego zainteresowania.
      Jeżeli ta pomyłka miała miejsce w roku 2005, a tak podają media, to wtedy
      Sanitasu jeszcze nie było w Jelfie, a zakładem rządził Pan Kryszkowski.
      Niezależnie od tego powstaje pytanie - "co ja bym zrobił mając takie dane, fakty
      i taką sytuację?". Niestety też wykorzystałbym władzę do zatrzymania produkcji,
      bo nie wiedziałbym po prostu jaka jest skala tego zjawiska.
    • Gość: Paweł Re: jesteście niesamowici ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:43
      I jeszcze jedno: Może litewska firma chce co nieci przeczyścić to skostniałe
      towarzystwo pracujące w Jelfie. Może to ma być normalna firma przynosząca jak
      większośc firm farmaceutycznych na świecie wysokie zyski, a nie przechowalnia
      dla znajomków?.
    • Gość: Paweł Re: jesteście niesamowici ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:49
      I jeszcze jedno: To jest przejęcie władzy nad firmą - 09.06.2006., a nie 2005

Raport bieżący nr 38/2006 z dnia 09.06.2006 r.

Temat: Zmiany w składzie Zarządu Spółki.

W dniu 09 czerwca 2006 r. w siedzibie Spółki Rada Nadzorcza na swym pierwszym
      posiedzeniu w nowym składzie ukonstytuowała się następująco:
      - Darius Śulnis - przewodniczący Rady Nadzorczej,
      - Marek Wroniak - zastępca przewodniczącego Rady Nadzorczej,
      - Wojciech Woźniak - sekretarz Rady Nadzorczej ( bez zmian),
      - Jonas Bielinis - członek,
      - Hagen Dahms - członek,
      - Dariusz Marek Budzeń - członek,
      - Elvis Jurkevicius - członek,
      - Andrzej Idziak - członek,
      - Piotr Sośnik - członek.

Rada Nadzorcza z dniem dzisiejszym odwołała:
      - Sławomira Kryszkowskiego - z funkcji prezesa Zarządu Spółki,
      - Grażynę Baranowicz - z funkcji członka Zarządu Spółki,
      - Lidię Rudnicką - z funkcji członka Zarządu Spółki.

Jednocześnie z dniem dzisiejszym Rada Nadzorcza powołała:
      - Saulius Jurgelenas - jako prezesa Zarządu Spółki,
      - Ruta Milkuviene - jako członka Zarządu, zgodnie z wnioskiem prezesa Zarządu,
      - Eladijus Kirijanovas - jako członka Zarządu, zgodnie z wnioskiem prezesa Zarządu.

Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i
      okresowe.
      • kazimierzp Problem aktualny! 09.11.06, 20:08
        To, że czasami zdarzają sie przy jakiejś produkcji pomyłki to jest normalne. Zdarza się to nawet przy najlepszej w świecie kontroli i organizacji. Problemem w tym wszystkim jest po odkryciu takiego zdarzenia, jak to jest załatwiane.
        W tym przypadku zarówno aktualny Zarząd firmy jak i Zarząd Nadzoru Farmaceutycznego dali plamę.
        • kazimierzp Do Pawła! 09.11.06, 20:11
          Jak byłeś łaskaw cytować protokół posiedzenia kiedy wymieniany był poprzedni Zarząd i ten nowy, to tu i tu są nazwiska litewskie. Tak więc poszukaj tego protokołu gdy ci Litwini z odwoływanego Zarządu weszli w jego skład i z datą tamtego protokołu możemy mówić o litewskim zarządzaniu fabryką!
    • Gość: Paweł Re: jesteście niesamowici ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:23
      Panie Kazimierzu niech Pan przeczyta ze zrozumieniem. Zarząd, a Rada Nadzorcza
      to są odrębne organy. W Zarządzie poprzednim są tylko 3 polskie nazwiska :). Nie
      ma żadnych Litwinów :(. Właściciel najpierw zmienia Radę Nadzorczą, a dopiero
      potem Zarząd. Firmą rządzi Zarząd, a nie Rada Nadzorcza.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Paweł Re: jesteście niesamowici ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 20:27
      I niech Pan nikomu nie wmawia, że w 2005 roku firmą rządzili Litwini. Ja nie
      znam Jelfy, ale prawdę mówiąc należy sprawdzić kiedy ometkowane były te
      nieszczęsne ampułki (fiolki). Mogło być tak, że produkcja z 2005 roku była
      metkowana dopiero teraz, ale to świadczyłoby o nadprodukcji tego leku i bardzo
      słabej rotacji. W takim przypadku to na pewno Litwini odpowiadają za brak
      nadzoru. Ja ich nie bronię Panie Kazimierzu, bo też nie podoba mi się ich
      reakcja i panika i chowanie głowy w piasek. Znam wielu Czechów, Niemców i
      Litwinów którzy zainwestowali w Polsce i to nie są naprawdę w większości
      "debile". Pozdrawiam
      • kazimierzp Lubię inwestorów wszelkich! 09.11.06, 21:15
        Też nie oceniam negatywnie tego, że w Polsce inwestują wszelkie nacje! Ale jak słyszę że to co sie stało w jelfie jest charakterystyczne dla III Rzeczpospolitej z ust miłościwie nam panującego jednego z braci to nie wiem czy płakać, czy smiać się! (dlatego postawiłem też akcent na to kto sprzedawał, ba kto w swoim czasie na czele firmy stawiał poprzedniego Prezesa.
        Z tego co mówią mi znajomi pracownicy Jelfy ta pomyłka zdarzyła się chyba z powodu jakiegoś błędu już w magazynach do dystrybucji.
        Kiedy ten bład nastapił, w sumie dla sprawy nie ważne bo to mogło się zdarzyć i za Polaka i za Litwina.
        Ale rekacja wszystkich na górze!?!
        • perro69 Re: Lubię inwestorów wszelkich! 10.11.06, 07:58
          nie znoszę pisu i bliźniaków-maniaków, ale reakcja wydaje mi się adekwatna do
          zagrożenia. przed wejściem do jelfy litwinów spółka była zarządzana (duże
          słowo) przez układ kolesiowsko-towarzyski przeróżnej maści nieudaczników i
          spadów - m.in. z bożej/partyjnej łaski dyrektorów oddziałów banków
          komercyjnych. kompetencje tych osób nie kwalifikowałyby ich nawet do
          prowadzenia hurtowni jajek. obecnie trudno nawet oszacować skalę zjawiska
          dlatego wstrzymanie produkcji i totalna kontrola to słuszna decyzja. w końcu
          chodzi o życie ludzi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka