Dodaj do ulubionych

UWOLNIC CIEPLICKA WODE !

IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 27.03.01, 09:53
dlaczego wladze jeleniej czy cieplic - nie wiem kto tym sie zajmuje - zakrecil
korek z woda termalna na glownym deptaku w cieplicach?
odstraszacie w ten sposob tylko turystow - to co, ze teraz sie za nia placi
skoro nikt nie bedzie tam jezdzil - ludzie lubia miec cos za darmo - gratis,
jakas promocje - stad te wszystkie zolte etykiety na proszkach, mleku etc...
pomyslcie o tym decydenci w jeleniej !

pozdrowienia !
Obserwuj wątek
    • Gość: emil Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.muzyczneradio.com.pl 27.03.01, 11:03
      Powiadalo sie jakis czas temu, ze taka decyzje podjelo Uzdrowisko Cieplice SA.
      Bo skoro dzieki tej wodzie uzdrowisko zyje, to woda ta jest towarem. A skoro
      mozna na tym towarze zarobic, to nie godzi sie go dawac za darmo.
      Przedziwne to rozumowanie, skoro w tych samych Cieplicach znam tylko jeden
      jedyny sklep (Piatka na os. Dwudziestolecia), gdzie mozna kupic cieplicka wode
      mineralna. Pies ogrodnika?
      • Gość: wroclawi Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.01, 21:49
        jak bylem w cieplicach na sylwka
        nie moglem znalezc punktu sprzedajacego wode... szkoda !

ograniczylem sie do kranowy, ktora jest i tak na maxa za... w porownaniu z
        wroclawskim gnojem
        • Gość: emil Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.muzyczneradio.com.pl 31.03.01, 09:29
          Na dniach wrocimy do sprawy w Muzycznym Radiu. Robilismy to przed rokiem, kiedy
          zapadla decyzja o "przykreceniu kurka"; ponoc mialo to byc tymczasowe...
          Sluchaj na 105,8 albo 106,7 FM. A swoj droga tez dam znac na Forum.
          • Gość: wroclawi Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 01.04.01, 00:46
            nie jestem z jeleniej...
            • Gość: emil Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.muzyczneradio.com.pl 02.04.01, 08:43
              Gość portalu: wroclawi napisał(a):

> nie jestem z jeleniej...

Nic nie szkodzi. Fale radiowe nie znaja granic administarcyjnych :-) Sprobuj
              poszukac w eterze.
              • Gość: wroclawi Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: 213.76.90.* 05.04.01, 15:32
                tak daleko by niosly ?
                • Gość: emil Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.muzyczneradio.com.pl 10.04.01, 16:43
                  Gość portalu: wroclawi napisał(a):

> tak daleko by niosly ?

To zalezy, gdzie mieszkasz. Jesli we Wrocku, to nie powinno byc problemow. Chyba,
                  ze w scianie budowlancy wrzucili Ci kilka deko azbestu:-)

• Gość: emil Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.muzyczneradio.com.pl 13.04.01, 11:47
      Prezes spolki Uzdrowisko Cieplice, Roman Jalako, zapewnil, ze sa juz pewne
      plany udostepnienia wody szerokiemu gronu spoleczenstwa. Ale te plany sa na
      razie z gatunku "zarys szkicu sie ksztaltuje". Czy bedzie to wspolfinansowane
      przez miasto, czy przez Kase Chorych (w c watpie), okaze sie. Na razie mozna ja
      sobie nabrac za 20 groszy za litr (nie jest to chyba cena zbyt wygorowana).
      Tylko, ze jesli ktos pojawia sie w Cieplicach pierwszy raz, nie ma szans, zeby
      sie dowiedziec, gdzie mozna ja dostac. Zero informacji.
      Osobna historia to kamionkowa fontanna, z ktorej jeszcze 2 lata temu woda
      ciekla ku uciesze gawiedzi. Teraz to poobtlukiwany maszkaron :-((. Czy w Polsce
      cos jeszcze moze sie ostac nie poddane mechanicznej obrobce idiotow?
      • Gość: SoSoS Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.04.01, 23:10
        Prawde mowiac na idiotow nie ma "prawa" - takich to trzeba.... (kazdy sie chyba
        domysla co nalezy zrobic).
        • Gość: emil Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.muzyczneradio.com.pl 14.04.01, 08:03
          Gość portalu: SoSoS napisał(a):

> Prawde mowiac na idiotow nie ma "prawa" - takich to trzeba.... (kazdy sie chyba
          >
          > domysla co nalezy zrobic).

Rozumiem :-) "Na takich, to i Hitlera to za malo"... - jak mowil pan Zenek z
          elektrowni Turow.

• Gość: Jaga Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: 212.244.45.* 28.05.01, 12:49
            Rzeczywiscie,obecnie Cieplice w niczym nie przypominają Uzdrowiska - jest to
            brudne i zaniedbane miasto. Pijalni brak , bo nie można nazwać tak obskurnego
            lokalu na zapleczu Domu Uzdrowiskowego. Zresztą obiekt ten czynny jest kilka
            godzin dziennie i nawet stali mieszkancy maja klopoty z nabyciem wody. Poza
            tym wytwarzana jest jedynie woda gazowana, w malych butelkach tak jakby
            Uzdrowisku nie zależało wogóle na reklamie i na klientach. Chociaż raz
            widziałam Marysienkę w kartonie - ktoś otrzymał na oficjalnym spotkaniu. Taki
            stan rzeczy to nawet nie niedbalstwo , ale wręcz sabotaż. Skwer, gdzie przed
            paru laty funkcjonowała fontanna z woda mineralna to obecnie miejsce z
            połamanymi ławkami, nie wykoszoną trawą ...( centrum "Uzdrowiska" !!!). Wstyd!!.
            • Gość: SoSoS Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.05.01, 16:46
              Gość portalu: Jaga napisała:

> Rzeczywiscie,obecnie Cieplice w niczym nie przypominają Uzdrowiska - jest to
              > brudne i zaniedbane miasto.

Nie wiem, kiedy bylas ostatnio w Cieplicach, gdyz piszesz jak dla mnie rzeczy
              niedorzeczne. Zaniedbane, brudne? - chyba gdzies zabladzilas. Plac Piastowski
              nigdy nie wygladal tak pieknie jak obecnie (chyba ze za czasow krolowej
              Marysienki, ale to dawne dzieje).
              Poza tym nie mozna wystawiac swiadectwu Cieplicom na podst. jednego zaniedbanego
              miejsca.
              Budynek Kolegium Karkonoskiego, tama wodna na Wrzosowce, budynki wzdluz Placu
              Piast., budynek Politechniki Wr. to tylko niektore z przeprowadzonych w ostatnim
              czasie remontow.
              Co do dzialalnosci uzdrowiskowej - no coz, moze w przyszlosci bedzie lepiej :-)

> Poza tym wytwarzana jest jedynie woda gazowana, w malych butelkach tak jakby
              > Uzdrowisku nie zależało wogóle na reklamie i na klientach. Chociaż raz
              > widziałam Marysienkę w kartonie - ktoś otrzymał na oficjalnym spotkaniu. Taki
              > stan rzeczy to nawet nie niedbalstwo , ale wręcz sabotaż.

Marysienke mozna kupic zarowno w butelkach szklanych 0,33l (bar AE,
              sklep "Piatka"), oraz w butelkach plastikowych 1,5l (zarowno gazowana i
              niegazowana)w wyzej wymienionym sklepie.
              Z pewnoscia kupno Marysienki (nie mylic z Maryska :-) ) nie jest prosta sprawa -
              mozna ja dostac tylko w malej liczbie placowek handlowych (nie wiem niestety
              jakie sa tego przyczyny).

> Skwer, gdzie przed paru laty funkcjonowała fontanna z woda mineralna to
              > obecnie miejsce z połamanymi ławkami, nie wykoszoną trawą ...
              >(centrum "Uzdrowiska" !!!). Wstyd!!
              Nie chce usprawiedliwiac braku wody w fontannie, ale ta trawa raczej nie rosnie
              na "kamiennym otoczeniu" fontanny.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie; zarowno z Cieplic, jak i z innych "brudnych
              miast".

P.S. Jago nie badz taka ponura jak Baba Jaga ;-). Jesli chcesz sie napic
              Marysienki (z sokiem malinowym - cud miod) to daj znac.

Rodowity Ciepliczanin (od ponad 20 lat).
              • Gość: bondido Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.05.01, 21:34
                Ale z panną na fontannie zdecydowanie trzeba coś zrobić.
                Tylko mi nie zdejmować przypadkiem!!! :)))
                • Gość: SoSoS Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.05.01, 23:12
                  Moze braki "naszej" panienki uzupelnic silikonem ;-)
              • Gość: Jaga Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: 212.244.45.* 31.05.01, 08:39
                Mieszkam w Cieplicach znacznie dłużej niż 20 lat, wczoraj rzeczywiście
                przechodząc obok byłej fontanny zauważyłam,że wykoszono trawę i posadzono
                kwiatki. Jeżeli uważasz,że niezbędny remont elewacji kamienic przeprowadzony
                wyłącznie na Placu Piastowskim uczynił miasto wystarczająco pięknym to masz
                małe wymagania. Wystarczy przejechać się do nawet Polanicy ( bez przytaczania
                innych przykładów)i zobaczyć jak wyglądać może zadbane Uzdrowisko. Piszesz o
                Kolegium - przejdź się dalej Cieplicką w kierunku Sobieszowa - jak wyglądają
                elewacje, drogi i chodniki. Nigdy nie jechałeś obwodnicą od byłego szpitala w
                kierunku Os. Orlego ( nawierzchnia drogi i sposób jej "naprawy") Rozumiem,że
                nie można wszystkiego naraz zrobić i nadrobić wielu lat niedbalstwa. W sprawie
                pijalni przyznałeś mi rację.... . wracając do Placu Piastowskiego to przez
                jakiś czas eksponowany był projekt - laureat konkursu na zagospodarowanie tego
                miejsca - z tego co pamiętam jakiś "kosmiczny" ( nie wiem czy aktualny).
                Wiem,że planowało się w pewnym czasie wprowadzenie ogrzewania termalnego - też
                wykonano kilka projektów. Wiele mówiło się też o systemie basenów - był
                ogłoszony konkurs. Nie jestem malkontentką, jak sugerujesz - wprost
                przeciwnie . Pozdrawiam.
              • Gość: Jaga Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: 212.244.45.* 04.06.01, 12:06
                Gość portalu: SoSoS napisał(a):

> Gość portalu: Jaga napisała:
                >
                > > Rzeczywiscie,obecnie Cieplice w niczym nie przypominają Uzdrowiska - jest
                > to
                > > brudne i zaniedbane miasto.
                >
                > Nie wiem, kiedy bylas ostatnio w Cieplicach, gdyz piszesz jak dla mnie rzeczy
                > niedorzeczne. Zaniedbane, brudne? - chyba gdzies zabladzilas. Plac Piastowski
                > nigdy nie wygladal tak pieknie jak obecnie (chyba ze za czasow krolowej
                > Marysienki, ale to dawne dzieje).
                > Poza tym nie mozna wystawiac swiadectwu Cieplicom na podst. jednego zaniedbaneg
                > o
                > miejsca.
                > Budynek Kolegium Karkonoskiego, tama wodna na Wrzosowce, budynki wzdluz Placu
                > Piast., budynek Politechniki Wr. to tylko niektore z przeprowadzonych w ostatni
                > m
                > czasie remontow.
                > Co do dzialalnosci uzdrowiskowej - no coz, moze w przyszlosci bedzie lepiej :-)
                >
                > > Poza tym wytwarzana jest jedynie woda gazowana, w malych butelkach tak jak
                > by
                > > Uzdrowisku nie zależało wogóle na reklamie i na klientach. Chociaż raz
                > > widziałam Marysienkę w kartonie - ktoś otrzymał na oficjalnym spotkaniu. T
                > aki
                > > stan rzeczy to nawet nie niedbalstwo , ale wręcz sabotaż.
                >
                > Marysienke mozna kupic zarowno w butelkach szklanych 0,33l (bar AE,
                > sklep "Piatka"), oraz w butelkach plastikowych 1,5l (zarowno gazowana i
                > niegazowana)w wyzej wymienionym sklepie.
                > Z pewnoscia kupno Marysienki (nie mylic z Maryska :-) ) nie jest prosta sprawa
                > -

W sobotę 1 czerwca byłam w sklepie "Piątka" - gdy spytałam o Marysienkę
                ekspedientka poczatkowo stwierdzila,ze nie ma takiej wody - lecz po moich
                usilnych naleganiach wygrzebala spod transpoprterow wod innych ( licznych) marek
                kilka butelek tej wody ( wyłacznie plastikowych).
                Stwierdzila przy tym,że nikt jej nie kupuje - chyba dlatego nie stoi na "gornej
                polce", albo wlasnie dlatego . Pogratulować reklamy.

> mozna ja dostac tylko w malej liczbie placowek handlowych (nie wiem niestety
                > jakie sa tego przyczyny).
                >
                >
                > > Skwer, gdzie przed paru laty funkcjonowała fontanna z woda mineralna to
                > > obecnie miejsce z połamanymi ławkami, nie wykoszoną trawą ...
                > >(centrum "Uzdrowiska" !!!). Wstyd!!
                > Nie chce usprawiedliwiac braku wody w fontannie, ale ta trawa raczej nie rosnie
                >
                > na "kamiennym otoczeniu" fontanny.
                >
                > Pozdrawiam wszystkich serdecznie; zarowno z Cieplic, jak i z innych "brudnych
                > miast".
                >
                > P.S. Jago nie badz taka ponura jak Baba Jaga ;-). Jesli chcesz sie napic
                > Marysienki (z sokiem malinowym - cud miod) to daj znac.
                >
                > Rodowity Ciepliczanin (od ponad 20 lat).

• Gość: bondido Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.06.01, 18:42
                  Słyszałem, że producenci wód mineralnych są bardzo zainteresowani prywatyzacją
                  dolnośląskich uzdrowisk. Może jest to jakaś nadzieja dla Cieplic i Marysieńki.
                  Choć z drugiej strony, jeśli kupi to Coca-Cola, czy inne Pepsico, to raczej
                  czarno widze - doleją kranówy i będą sprzedawać jako jakieś tam Bonaquy, a
                  Marysieńka zaginie całkowicie.
                  I znów wszystko w rękech jakiegoś urzędnika. Aż się boję, bo podobno
                  niektórzy 'prywatyzatorzy' planują grodzenie parków zdrojowych i sprzedaz
                  biletów.
                  • Gość: SoSoS Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.06.01, 18:48
                    Gość portalu: bondido napisał:

> I znów wszystko w rękech jakiegoś urzędnika. Aż się boję, bo podobno
                    > niektórzy 'prywatyzatorzy' planują grodzenie parków zdrojowych i sprzedaz
                    > biletów.

Sprzedaz biletow - istna paranoja!
                    Niech tylko sprobuja to zrobic to ja im %#@$!@&!@$ albo !$^&%#@@&*$##@!!!!!!!!!
    • Gość: maurycy Re: UWOLNIC CIEPLICKA WODE ! IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 10:18
      Popieram. Odwiert był robiony za nasze pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka