Dodaj do ulubionych

jak się mieszka w Parku Sudeckim?

IP: 81.168.209.* 01.08.07, 13:41
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 21:17
      Z pewnością wspaniale,gdy sam potrafisz zorganizować swoje małe
      szczęście i tworzyć dobry klimat.A nie jest to łatwa sztuka.
      • Gość: ED Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.07, 10:25
        a koszta?
    • Gość: kama Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 20:51
      W tej chwili trudno o oceny, infrastruktura w planach ma byc
      bardziej rozwinięta. Plany mogą być jednak weryfikowane niezależnie
      od nas i co gorsza mogą być zubożone w przyszłości. Cena za metr
      kwadratowy mieszkania jest do przyjęcia, a reszta zależy od upodobań
      i indywidualnych możliwości. Nie znam konkretów, bo wycofałam się
      nie tak dawno z pomysłu zamieszkania w Parku Sudeckim. Zastanawia
      mnie fakt, że wciąż można kupić wolne mieszkania w Bracco.
      • zenon_5 Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? 25.08.07, 13:21
        Gość portalu: kama napisał(a):

> W tej chwili trudno o oceny, infrastruktura w planach ma byc
        > bardziej rozwinięta. Plany mogą być jednak weryfikowane niezależnie
        > od nas i co gorsza mogą być zubożone w przyszłości. Cena za metr
        > kwadratowy mieszkania jest do przyjęcia, a reszta zależy od upodobań
        > i indywidualnych możliwości. Nie znam konkretów, bo wycofałam się
        > nie tak dawno z pomysłu zamieszkania w Parku Sudeckim. Zastanawia
        > mnie fakt, że wciąż można kupić wolne mieszkania w Bracco.

A co proponuje Bracco?
    • Gość: aga Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 18:21
      Hej Ed! jeśli chodzi o mnie to mieszka mi się świetnie-to ładne,
      ciche i spokojne osiedle, fakt ciagle w budowie ale to przeciez
      kiedys się skończy:):)pytasz o koszty utrzymania? jest przystępnie,
      powołany jest zarządca,a resztę kosztów sam generujesz (ogrzewanie,
      woda, prad, wywóz śmieci itp)
      • Gość: Majka Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 17:19
        Słyszałam, że tam czynsz wynosi 1000 zł,- czy jest to prawda?
        • Gość: lubań Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.233.udn.pl 22.09.07, 07:30
          tak ,czynsz dużo ,ale zamieszkujące tu dwa miaszkania panie,dają
          rade .cena za noc 1500zł
          • Gość: ewa Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.07, 09:25
            który blok i jaki nr.?
        • Gość: aga Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:20
          Hej Majka! nie sądzę by ktoś miał aż tak wysoki czynsz, chyba,ze są
          tu mieszkania ok 150 metrowe(o czym nie słyszałam).czynsz za
          mieszkanie 50 m wynosi ok 300 pln-tak jak pisałam wcześniej
          wiekszość kosztów sama generujesz:).pozdrawiam aga.
    • Gość: tajler.darden jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:36
      całkiem spoko (mieszkam od lutego), czynsz w normie, podejrzewam że podobny jak
      na zabobrzu w bloku. sąsiedzi ok :) cisza, spokój, ogólnie nie ma na co
      narzekać. ale z tego co widziałem na ich stronie, to wszystkie mieszkania
      posprzedawane... ale pewną informację uzyskasz u dewelopera...
      • Gość: zenon-5 Re: jest ok IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 18:45
        ja rozumiem pewne zasady,ale nie do wszystkich dociera informacja,ze za kupno
        mieszkania trzeba jeszcze placic czynsz,Moge zrozumiec dodatkowe oplaty,smieci i
        tym podobne oplaty.Kto chcialby by byc wlascicielem mieszkania i placic
        czynsz,skoro wlasnie je kupil aby go nie placic???????????????????????
        • Gość: ed Re: jest ok IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.10.07, 20:12
          zenon, ty widać masz jakis swój świat, czynsz sie placi nie ze
          względy na formę własnosci mieszkania ale ze względu na to że ktoś
          nieruchomością wielomieszkaniową musi zarządzać. jeśli robi to firma
          to należy jej sie zaplata, która potocznie nazywa się czynszem (nie
          jest to klasyczny czynsz za wynajem), często w ramach tego czynszu
          placi się także na fundusz remontowy i na inne oplaty płacone
          ryczałtem (tzn bez odczytów liczników). Czynszu nie placa
          właściciele mieszkań w kamienicach prywatnych jeśli sami sobie
          nią "zarządzają" i nie skladają sie na fundusz.
          • Gość: aga Re: jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:34
            usmiech dla EDA:)
          • Gość: zenon_5 do ed IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 20:45
            Ed ,to nie jest moj swiat,to poprostu logika laika.Jaka jest
            roznica(praktyczna,zaznaczam!)jesli cos kupie na wlasnosc??Wszelkie oplaty,a
            musze je ponosic, trudno nazwac czynszem,nazywajmy je po imieniu,azeby
            niezorientowanych nie wprowadzac w blad.Czyli:wszystko co musisz zaplacic za
            WYGODE ze tam mieszkasz to placisz i zgoda.Ale ,jak MNIEMAM I CHYBA WYNIKA Z
            AKTU NOTARIALNEGO,jestem do diaska wlascicielem ,czy nie?Czyli place za
            wygody,nigdy za czynsz,bo czynsz mi sie kojarzy z oplata WLASCICIELOWI
            LOKALU.Tak zawsze bylo.Niby nic,a jednak duza roznica.Ponadto wyczytalem w
            ogloszeniach ----mieszkanie do sprzedania,bezczynszowe! co to znaczy?Podejmuje
            dyskusje spontaniczna,rzeczywiscie sie nie znam,niemniej wolabym,jakby
            co,wiedziec ,za co place i dlaczego i tyle pozdrawiam
            • Gość: zenon-5 do agi przy okazji IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 20:55
              mysle,ze jestes tam w temacie,bo zawsze sie wlaczysz w tym watku,nie mam nic
              przeciwko Tobie,ale mysle ze poprostu handlujesz mieszkaniami,robisz
              reklame.Proponuje tylko,aby informowac ,a nie"generowac" tematu(Twoje ulubione
              slowo)Pewni ludzie,z racji wieku,doswiadczenia,nie liza cukierka przez
              szybe,zostawiaja to generacji komputerowej,pozdrawiam i zycze udanych interesow
              • Gość: zenon_5 a na koniec.. IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 21:32
                poczytajcie panstwo,definicje czynszu,o co mi tak chodzi:

dom.gazeta.pl/prawo/1,65567,3244601.html
              • Gość: zenon-5 sprawa czynszu IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 21:34
                dom.gazeta.pl/prawo/1,65567,3244601.html
                • Gość: ed Re: sprawa czynszu IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.07, 14:26
                  autor wątku to nie ja, tylko jakiś inny ED (popatrz na IP). Nie
                  handluje mieszkaniami i to jest mój drugi wpis w tym wątku. Chyba
                  nie ma o czym dyskutować, napisałem przecież że słowo czynsz używa
                  sie w tych przypadakach w potocznym znaczeniu a nie w znaczeniu
                  prawnym. Po prostu łatiwej w rozmowie nazwać różne opłaty (za
                  zarządzanie, na fundusz itp) jednym słowem "czynsz" niż wymieniać je
                  wszystkie osobno. Stąd też ludzie używali używają i będą używać
                  słowa czynsz, jako synonim oplat za mieszkanie, nawet jest de facto
                  to nie jest żaden czynsz za najem lub dzierżawny.
                  • Gość: zenon-5 Re: sprawa czynszu IP: *.ppp.tiscali.fr 05.10.07, 15:01
                    Masz racje,ja sie poprostu boje slowa czynsz,zwlaszcza jak cos kupie.Dlatego tez
                    tak sie zajalem tym tematem.Ale co do handlu mieszkaniami,to nie bylo do
                    Ciebie,tylko do Agi,mysle ze ona jednak jest w tym temacie zawodowo
                    czynna,pozdrawiam
                    • Gość: tajler.again ale się uczepiliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 20:47
                      ok, nie płacę czynszu WOGÓLE, płacę za wodę, prąd, ogrzewanie, wywóz śmieci,
                      sprzątaczkę, windę, oświetlenie parkingu, za to że ktoś dba o elementy zielone
                      dookoła domu i pewnie jeszcze za coś o czym nie pamiętam a co mam dokładnie
                      wypisane z dokładnością /co do grosza/ w uchwale zarządcy.

już? lepiej? :)
              • Gość: aga Re: do Zenonai przy okazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:02
                Hej Zenon. Jestem mieszkanka tego osiedla, a nie posredniczka
                sprzedarzy nieruchomosci. Właczylam sie do dyskusji, bo wydawalo mi
                sie,ze pytania sa do osob tu mieszkajacych, ktore wiedza jak jest
                naprawde. pozdrawiam aga.
    • Gość: matkapolka do zenona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:55
      obserwuję Twoje wpisy i stwierdzam z pełną powagą, że masz poważny
      problem... śmieszne to jest, jak skutecznie zabijasz wątki - swoją
      manią prześladowczą (prześladowca?)...
      • Gość: zenon_5 do matkipolki IP: *.ppp.tiscali.fr 10.10.07, 08:58
        obserwuj i ucz sie,pomoze ci to rozwiazac twoje problemy.A jak zrozumiesz
        roznice miedzy czynszem a oplatami za wywoz smieci i upiekszaniem terenu,to
        bedzie juz dobrze.Juz tylu widzialem "obserwatorow",ze jeden mniej,lub wiecej
        roznicy nie czyni.Tylko ze wtedy to sie inaczej nazywali,mieli inne pseudonimy,np TW
      • Gość: elka a co z tymi kurrewkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.07, 09:22
        w parku?
        • Gość: zenon_5 Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ppp.tiscali.fr 10.10.07, 10:52
          wliczone w czynsz,czyli wygenerowane,jak to powyzej "fachowo"okreslono
        • Gość: Lubań Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.233.udn.pl 10.10.07, 12:14
          co sie interesujesz?
          Zazdościsz im? może chcesz poplotkować?Moze chcesz donieść?Może
          jesteś z darmozjadczych służb?
          opowiedz coś o sobie to ci może powiem.
          • Gość: bronek Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.07, 16:40
            napisz chociaż jak się z nimi umówić.
            • Gość: zenon_5 Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ppp.tiscali.fr 10.10.07, 17:44

721 223 267 Różne | Różne
              Poniedziałek, 1 października 2007
              Dwie figlarne dziewczyny
              dwie figlarne dziewczyny zaproszą do swojego przytulnego mieszkanka na chwile
              relaksu 721 223 267

ogloszenie z jelonki,moze tam?
              • Gość: end Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.233.udn.pl 11.10.07, 08:02
                to numer z ulicy różyckiego,prowadzi te mieszkaniówki burdel
                mama ,która nie przyjmuje do wiadomości o konkurencji,może pobić.A
                te kobiety z oś.park sudecki ,są tylko na nocki i raczej wyższa
                klasa. Można znaleźć na stronach warszawki
                • Gość: zenon_5 Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ppp.tiscali.fr 11.10.07, 09:48
                  A ktora to jest,z tych trzech,ta co tak bije?

www.humor4u.info/v.php/smieszne4/2714/
                  • Gość: lucjan Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.07, 09:51
                    podaj chociaż strone warszawki.
                    • Gość: zenon-5 Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ppp.tiscali.fr 11.10.07, 15:46
                      masz tutaj:

www.dziewczyny-z-jeleniej.seksatlas.com/
                      • Gość: ned do zenona5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:13
                        offtopujesz koleś :)
                        • Gość: zenon_5 Re: do zenona5 IP: *.ppp.tiscali.fr 12.10.07, 10:42
                          Jak ma czlowiek "parcie",trzeba mu pomoc.
                        • Gość: aga Re: do zenona5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:26
                          Hej Zenon, patrze na Twoje wpisy i nie moge sie nadziwic. Człowieku
                          musisz poszukac pomocy, tak jak zuwazyli juz inni offtopujesz,
                          bywasz zlosliwy, moze to nie to-czego szukasz, co? Mysle,ze cos
                          interesujacego znajdziesz dla siebie pod tym adresem: Poradnia
                          Zdrowa Psychicznego ul. Cieplicka 67 Jelenia Góra.
                          • Gość: zenon-5 do agi IP: *.ppp.tiscali.fr 16.10.07, 13:01
                            nie reklamuj swojego miejsca pobytu bidulko!I nie zaczepiaj,no chyba ze....
                            Cos interesujacego szukaj dla siebie ,ja cie o to nie prosilem,natomiast jak
                            bedziesz zlosliwa to dostaniesz klapsa,i po co ci to??
          • Gość: aga Do Lubania:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:15
            Usmiech dla Ciebie i brawa za koma dla zenia:)
      • Gość: aga Re: do matkipolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:10
        Uśmiech dla Ciebie za komy wiesz dla kogo:)aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka