Gość: kama Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 21:17 Z pewnością wspaniale,gdy sam potrafisz zorganizować swoje małe szczęście i tworzyć dobry klimat.A nie jest to łatwa sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ED Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.08.07, 10:25 a koszta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 20:51 W tej chwili trudno o oceny, infrastruktura w planach ma byc bardziej rozwinięta. Plany mogą być jednak weryfikowane niezależnie od nas i co gorsza mogą być zubożone w przyszłości. Cena za metr kwadratowy mieszkania jest do przyjęcia, a reszta zależy od upodobań i indywidualnych możliwości. Nie znam konkretów, bo wycofałam się nie tak dawno z pomysłu zamieszkania w Parku Sudeckim. Zastanawia mnie fakt, że wciąż można kupić wolne mieszkania w Bracco. Odpowiedz Link Zgłoś
zenon_5 Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? 25.08.07, 13:21 Gość portalu: kama napisał(a): > W tej chwili trudno o oceny, infrastruktura w planach ma byc > bardziej rozwinięta. Plany mogą być jednak weryfikowane niezależnie > od nas i co gorsza mogą być zubożone w przyszłości. Cena za metr > kwadratowy mieszkania jest do przyjęcia, a reszta zależy od upodobań > i indywidualnych możliwości. Nie znam konkretów, bo wycofałam się > nie tak dawno z pomysłu zamieszkania w Parku Sudeckim. Zastanawia > mnie fakt, że wciąż można kupić wolne mieszkania w Bracco. A co proponuje Bracco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.07, 18:21 Hej Ed! jeśli chodzi o mnie to mieszka mi się świetnie-to ładne, ciche i spokojne osiedle, fakt ciagle w budowie ale to przeciez kiedys się skończy:):)pytasz o koszty utrzymania? jest przystępnie, powołany jest zarządca,a resztę kosztów sam generujesz (ogrzewanie, woda, prad, wywóz śmieci itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.07, 17:19 Słyszałam, że tam czynsz wynosi 1000 zł,- czy jest to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubań Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.233.udn.pl 22.09.07, 07:30 tak ,czynsz dużo ,ale zamieszkujące tu dwa miaszkania panie,dają rade .cena za noc 1500zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.07, 09:25 który blok i jaki nr.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jak się mieszka w Parku Sudeckim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:20 Hej Majka! nie sądzę by ktoś miał aż tak wysoki czynsz, chyba,ze są tu mieszkania ok 150 metrowe(o czym nie słyszałam).czynsz za mieszkanie 50 m wynosi ok 300 pln-tak jak pisałam wcześniej wiekszość kosztów sama generujesz:).pozdrawiam aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajler.darden jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 18:36 całkiem spoko (mieszkam od lutego), czynsz w normie, podejrzewam że podobny jak na zabobrzu w bloku. sąsiedzi ok :) cisza, spokój, ogólnie nie ma na co narzekać. ale z tego co widziałem na ich stronie, to wszystkie mieszkania posprzedawane... ale pewną informację uzyskasz u dewelopera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon-5 Re: jest ok IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 18:45 ja rozumiem pewne zasady,ale nie do wszystkich dociera informacja,ze za kupno mieszkania trzeba jeszcze placic czynsz,Moge zrozumiec dodatkowe oplaty,smieci i tym podobne oplaty.Kto chcialby by byc wlascicielem mieszkania i placic czynsz,skoro wlasnie je kupil aby go nie placic??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: jest ok IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.10.07, 20:12 zenon, ty widać masz jakis swój świat, czynsz sie placi nie ze względy na formę własnosci mieszkania ale ze względu na to że ktoś nieruchomością wielomieszkaniową musi zarządzać. jeśli robi to firma to należy jej sie zaplata, która potocznie nazywa się czynszem (nie jest to klasyczny czynsz za wynajem), często w ramach tego czynszu placi się także na fundusz remontowy i na inne oplaty płacone ryczałtem (tzn bez odczytów liczników). Czynszu nie placa właściciele mieszkań w kamienicach prywatnych jeśli sami sobie nią "zarządzają" i nie skladają sie na fundusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 20:34 usmiech dla EDA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_5 do ed IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 20:45 Ed ,to nie jest moj swiat,to poprostu logika laika.Jaka jest roznica(praktyczna,zaznaczam!)jesli cos kupie na wlasnosc??Wszelkie oplaty,a musze je ponosic, trudno nazwac czynszem,nazywajmy je po imieniu,azeby niezorientowanych nie wprowadzac w blad.Czyli:wszystko co musisz zaplacic za WYGODE ze tam mieszkasz to placisz i zgoda.Ale ,jak MNIEMAM I CHYBA WYNIKA Z AKTU NOTARIALNEGO,jestem do diaska wlascicielem ,czy nie?Czyli place za wygody,nigdy za czynsz,bo czynsz mi sie kojarzy z oplata WLASCICIELOWI LOKALU.Tak zawsze bylo.Niby nic,a jednak duza roznica.Ponadto wyczytalem w ogloszeniach ----mieszkanie do sprzedania,bezczynszowe! co to znaczy?Podejmuje dyskusje spontaniczna,rzeczywiscie sie nie znam,niemniej wolabym,jakby co,wiedziec ,za co place i dlaczego i tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon-5 do agi przy okazji IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 20:55 mysle,ze jestes tam w temacie,bo zawsze sie wlaczysz w tym watku,nie mam nic przeciwko Tobie,ale mysle ze poprostu handlujesz mieszkaniami,robisz reklame.Proponuje tylko,aby informowac ,a nie"generowac" tematu(Twoje ulubione slowo)Pewni ludzie,z racji wieku,doswiadczenia,nie liza cukierka przez szybe,zostawiaja to generacji komputerowej,pozdrawiam i zycze udanych interesow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_5 a na koniec.. IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 21:32 poczytajcie panstwo,definicje czynszu,o co mi tak chodzi: dom.gazeta.pl/prawo/1,65567,3244601.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon-5 sprawa czynszu IP: *.ppp.tiscali.fr 04.10.07, 21:34 dom.gazeta.pl/prawo/1,65567,3244601.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: sprawa czynszu IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.10.07, 14:26 autor wątku to nie ja, tylko jakiś inny ED (popatrz na IP). Nie handluje mieszkaniami i to jest mój drugi wpis w tym wątku. Chyba nie ma o czym dyskutować, napisałem przecież że słowo czynsz używa sie w tych przypadakach w potocznym znaczeniu a nie w znaczeniu prawnym. Po prostu łatiwej w rozmowie nazwać różne opłaty (za zarządzanie, na fundusz itp) jednym słowem "czynsz" niż wymieniać je wszystkie osobno. Stąd też ludzie używali używają i będą używać słowa czynsz, jako synonim oplat za mieszkanie, nawet jest de facto to nie jest żaden czynsz za najem lub dzierżawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon-5 Re: sprawa czynszu IP: *.ppp.tiscali.fr 05.10.07, 15:01 Masz racje,ja sie poprostu boje slowa czynsz,zwlaszcza jak cos kupie.Dlatego tez tak sie zajalem tym tematem.Ale co do handlu mieszkaniami,to nie bylo do Ciebie,tylko do Agi,mysle ze ona jednak jest w tym temacie zawodowo czynna,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajler.again ale się uczepiliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 20:47 ok, nie płacę czynszu WOGÓLE, płacę za wodę, prąd, ogrzewanie, wywóz śmieci, sprzątaczkę, windę, oświetlenie parkingu, za to że ktoś dba o elementy zielone dookoła domu i pewnie jeszcze za coś o czym nie pamiętam a co mam dokładnie wypisane z dokładnością /co do grosza/ w uchwale zarządcy. już? lepiej? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Zenonai przy okazji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:02 Hej Zenon. Jestem mieszkanka tego osiedla, a nie posredniczka sprzedarzy nieruchomosci. Właczylam sie do dyskusji, bo wydawalo mi sie,ze pytania sa do osob tu mieszkajacych, ktore wiedza jak jest naprawde. pozdrawiam aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matkapolka do zenona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:55 obserwuję Twoje wpisy i stwierdzam z pełną powagą, że masz poważny problem... śmieszne to jest, jak skutecznie zabijasz wątki - swoją manią prześladowczą (prześladowca?)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_5 do matkipolki IP: *.ppp.tiscali.fr 10.10.07, 08:58 obserwuj i ucz sie,pomoze ci to rozwiazac twoje problemy.A jak zrozumiesz roznice miedzy czynszem a oplatami za wywoz smieci i upiekszaniem terenu,to bedzie juz dobrze.Juz tylu widzialem "obserwatorow",ze jeden mniej,lub wiecej roznicy nie czyni.Tylko ze wtedy to sie inaczej nazywali,mieli inne pseudonimy,np TW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka a co z tymi kurrewkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.07, 09:22 w parku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_5 Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ppp.tiscali.fr 10.10.07, 10:52 wliczone w czynsz,czyli wygenerowane,jak to powyzej "fachowo"okreslono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubań Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.233.udn.pl 10.10.07, 12:14 co sie interesujesz? Zazdościsz im? może chcesz poplotkować?Moze chcesz donieść?Może jesteś z darmozjadczych służb? opowiedz coś o sobie to ci może powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.07, 16:40 napisz chociaż jak się z nimi umówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_5 Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ppp.tiscali.fr 10.10.07, 17:44 721 223 267 Różne | Różne Poniedziałek, 1 października 2007 Dwie figlarne dziewczyny dwie figlarne dziewczyny zaproszą do swojego przytulnego mieszkanka na chwile relaksu 721 223 267 ogloszenie z jelonki,moze tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.233.udn.pl 11.10.07, 08:02 to numer z ulicy różyckiego,prowadzi te mieszkaniówki burdel mama ,która nie przyjmuje do wiadomości o konkurencji,może pobić.A te kobiety z oś.park sudecki ,są tylko na nocki i raczej wyższa klasa. Można znaleźć na stronach warszawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_5 Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ppp.tiscali.fr 11.10.07, 09:48 A ktora to jest,z tych trzech,ta co tak bije? www.humor4u.info/v.php/smieszne4/2714/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.10.07, 09:51 podaj chociaż strone warszawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon-5 Re: a co z tymi kurrewkami IP: *.ppp.tiscali.fr 11.10.07, 15:46 masz tutaj: www.dziewczyny-z-jeleniej.seksatlas.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ned do zenona5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:13 offtopujesz koleś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon_5 Re: do zenona5 IP: *.ppp.tiscali.fr 12.10.07, 10:42 Jak ma czlowiek "parcie",trzeba mu pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do zenona5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:26 Hej Zenon, patrze na Twoje wpisy i nie moge sie nadziwic. Człowieku musisz poszukac pomocy, tak jak zuwazyli juz inni offtopujesz, bywasz zlosliwy, moze to nie to-czego szukasz, co? Mysle,ze cos interesujacego znajdziesz dla siebie pod tym adresem: Poradnia Zdrowa Psychicznego ul. Cieplicka 67 Jelenia Góra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon-5 do agi IP: *.ppp.tiscali.fr 16.10.07, 13:01 nie reklamuj swojego miejsca pobytu bidulko!I nie zaczepiaj,no chyba ze.... Cos interesujacego szukaj dla siebie ,ja cie o to nie prosilem,natomiast jak bedziesz zlosliwa to dostaniesz klapsa,i po co ci to?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Do Lubania:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:15 Usmiech dla Ciebie i brawa za koma dla zenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do matkipolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 22:10 Uśmiech dla Ciebie za komy wiesz dla kogo:)aga Odpowiedz Link Zgłoś