Dodaj do ulubionych

Jest taki radny Robert Prystrom

IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.07.03, 12:16
Mieszkam w Jeleniej Górze dopiero kilka lat. W mieście z którego pochodzę
zawsze uczestniczyłem w ruchach studenckich i młodzieżowych. Nie daje się
łatwo zindoktrynować. Po przybyciu do Jelonki zauważyłem jedna rzecz tu się
nic nie dzieje. Żadnych inicjatyw mieszkańców. Martwo i zastój.

Po ostatnich wyborach samorządowych wszystko się zmieniło. W drugiej turze
nieznacznie przegrał z Józefem Kusiakiem (SLD) - Robert Prystrom.
I wiecie co jedno jest zaskakujące. Po wyborach "przegrany" Robert Prystrom
realizuje swój program wyborczy.
Po wyborach w wyniku jego działań spółka komunalna "Wodnik" musiała oddać
ponad 4 mln złotych mieszkańców, za zawyżone ryczałty.
Doprowadził do sprzedaży mieszkań komunalnych za 1 procent wartości,
Zablokował budowę stacji paliw w miejscu do tego nie przeznaczonym (obok
szkoły),
Doprowadził do odwołania zarządcy jednego z targowisk miejskich (zarządca
był co najmniej nieuczciwy) postępowanie się toczy w tej sprawie.
Ujawnił nieprawidłowości w udzielaniu płatnych korepetycji w jeleniogórskim
Żeromie.
Poza tym co czwartek spotyka się z mieszkańcami i załatwia indywidualne
sprawy mieszkańców. Dodam ze inni radni takich dyżurów nie maja.

Jak na kilka miesięcy jego działania to bardzo dużo. Jeżeli dalej tak będzie
działał to jest szansa na cos dobrego dla jeleniej Góry i jeleniogórzan.
Posądza się go o populizm - ale on oprócz tego, że mówi, to i skutecznie
działa. Tego właśnie nie mogą znieść jego przeciwnicy (aparatczykowie SLD i
po części UW).

Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: antyprystromista Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.07.03, 18:34
      Nie zablokował budowy stacji benzynowej, tylko opóźnił ewentualną budowę.
      Zapoznaj się dokładnie z kontrolami targowisk, a potem wyciągaj wnioski. Inni
      radni też się spotykają. Rodzina Prystromów nabiła w butelkę w Bank hipoteczny
      dosyć pokaźną grupę mieszkańców. Źle Ci nie życzę, ale dobrze jeżeli będziesz
      miał szansę poznać do końca pana Roberta. Wtedy powtórz to co napisałeś jeszcze
      raz. Niektórzy poznali i żałują.
      Co do mieszkań za 1 %. Popytaj się tych których nie stać na bieżące potrzeby, a
      stali się właścicielami. Zapytaj się ich czy są szczęśliwsi. Oni nie mają
      internetu - dotrzyj do nich. Sprawdź jak wygląda rynek mieszkań wtórnych w
      Jeleniej Górze i czy nie zwiększyła się ilość bezdomnych - byłych właścicieli
      mieszkań.
      Potem rzucaj takie hasełka, jakie rzucasz.
      • Gość: Andrzej Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.07.03, 11:34

" Nie zablokował budowy stacji benzynowej, tylko opóźnił ewentualną budowę".

Czytalem odpowiedz wojewody - wystarcza mi do oceny pewnych sytuacji. Ponadto
        sprawa jest w SKO. Budowy na pewno nie bedzie. Moze byc tego pewien.

"Zapoznaj się dokładnie z kontrolami targowisk, a potem wyciągaj wnioski. Inni
        radni też się spotykają".

Kontrola targowisk jest mi znana. W poprzedniej kadencji kontroli bylo kilka.
        Niby nic nie wykazaly, ale Simet rozwiazal umowe. Kusiak na to przystal. W
        prokuraturze trwa postepowanie przeciwko SImetowi. Bedzie gorąco.
        Co do spotkan z innymi radnymi - to super ze chca spotykac sie z kupcami. Od
        tego sa. Ale pamietam pierwsze spotkania. Niedzwiedzki powiedzial ze przyszly
        jakies baby z rynku. Inni radni tez byli zniesmaczeni ze oto jakies ludki cos
        chcą. Robert Prystrom zaczął sie z nimi spotykać,. Inni radni poszli jego
        ślady. To super na naukę nigdy nie jest za póżno

" Rodzina Prystromów nabiła w butelkę w Bank Hipoteczny dosyć pokaźną grupę
        mieszkańców".

Serwowanie tego typu opowiesci zle o tobie swiadczy. Jaki Bank Hipoteczny o
        czym w ogole piszesz. Józio Pawłowski juz pisal w Nowinach jeleniogórskich ze
        nieprawdą jest ze Robert Prystrom jest winny jakies pieniądze miastu. Plotka
        ta powtarzana jest przez przeciwników - bojowników o cieple stolki i wlasne
        interesy. Daj przyklady tych pokrzywdzonych ludzi. Bo ciagle slysze ze winny,
        ze krzywdzi - tylko nie widze tych oszukanych i pokrzywdzonych.

"Źle Ci nie życzę, ale dobrze jeżeli będziesz miał szansę poznać do końca pana
        Roberta. Wtedy powtórz to co napisałeś jeszcze raz. Niektórzy poznali i
        żałują".

Mniemam ze ty dobrze poznales pana Roberta Prystroma. Kim wiec jestes i skad
        go znasz? Skad ukrywanie swego imienia? Na razie patrze i poznaje. Po pewnych
        dzialaniach daje carte blanche jemu i jego pomyslom. Obserwuje i oceniam. Jak
        na razie dobrze.

" Co do mieszkań za 1 %. Popytaj się tych których nie stać na bieżące
        potrzeby, a stali się właścicielami. Zapytaj się ich czy są szczęśliwsi. Oni
        nie mają internetu - dotrzyj do nich. Sprawdź jak wygląda rynek mieszkań
        wtórnych w Jeleniej Górze i czy nie zwiększyła się ilość bezdomnych - byłych
        właścicieli mieszkań".

Kim ty wlasciwie jestes teraz dla odmiany mowisz o mieszkaniach. Jestem
        dziennikarzem korespondencyjnym i mam dobry kontakt mieszkancami. Sa
        szczesliwi i jezeli stac ich bylo na wykup mieszkania to stac ich na
        utrzymanie. Placa oni mniej niz placili za to same mieszkanie do ZGM-u. Wiec
        nie badz smieszny. Bezdomni byli wlasciciele mieszkan. Ludzie nie powinni miec
        samochodów na wlasność - bo jak sprzedadza to beda chodzic na piechote - TAKI
        SENS Z TWOJEGO ZDANIA PRZEBIJA. Jezeli ktos kupi mieszkanie a potem decyduje
        sie je sprzedac to jest jego wola. masz bardzo niskią ocenę mieszkanców
        jeleniej Góry. Oni myslą i wiedza czego chcą.

To tyle i az tyle. Pozdrawiam. Sposob pisania kogos mi przypomina. Jeszcze nie
        jestem pewien. ale czyzby.....
        • Gość: kangJurek Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.flow.com.au 01.08.03, 09:36
          Gość portalu: Andrzej napisał(a):

Skad ukrywanie swego imienia? wiesz ja nikogo o kim mowicie nie znam. Z Polski
          wyjechalem w 81 roku. Mieszkalem w Cieplicach a niestety osobnej dzialki dla
          Cieplic nie ma wie,c czasem zagla,dam tutaj.....

i obiektywnie stwierdzam ze ty sam sie nikomu nie przedstawiles' wie,c
          domaganie sie tego od innych jest BARDZO nie na miejscu! Sam powiedz jak sie
          nazywasz i gdzie mieszkasz a potem wymagaj od innych....

Kto wie moze ty to sam pan Prystrom ktory robi sobie tania, mala, kampanijke,
          propagandowa,....a demokracja ma swoje zasady dzialania i czasami jak sypiesz
          na ludzi gowno a wiatr sie zmieni to cos na wlasna, ge,be, moze walna,c'....

taki urok polityki...ostroznie z tym entuzjazmem dla pana Prystrama bo moze
          byc' wie,cej szkody niz pozytku....

pozdrowienia z dalekiej Australii

KangJurek
          • Gość: Marcin (Martin) Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.08.03, 09:58
            Jak na osobe ktora niec nie wie. Wydajesz pewne sady kategoryczne. O wietrze i
            gownie i tym podobne. Nie nazywam sie Robert Prystrom. Nie znam jego ale mysle
            ze ma na pewno taka klase ze nie podszywalby sie pod kogos dla wlasnych celow.

NIE WSZYSTKICH SWOJA MIARKĄ KANGURKU!!!

Pozdrawiam
            • Gość: kangJurek taki (bez)radny Robert Prystrom i jego pacholek IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 04.08.03, 06:52
              Jak kazdy "pseudo-polityk" (moze powinienem napisac': "pseudo-propagandzista")
              masz bardzo podstawowe problemy z pewnymi konceptami np: PRAWDA!

ja sie ciebie nie pytalem kim nie jestes' tylko dawalem pewien przyklad
              ilustracyjny (wiatr i gowno rowniez sie, mieszcza, w tej kategorii) Jak sie
              pytasz kogos' o tozsamos'c' to minimum kultury dyktuje ze powinienes' sie sam
              przedstawic' najpierw. Twoj rozmowca sie, przedstawil jak czlowiek honoru, a ty
              jak cuchna,cy skunks przypieprzasz sie do ludzi o nieistotne pierdoly i nie
              czujesz sie w obowia,zku wyelnic' moralnego kontraktu. Czemu mnie to nie dziwi?
              Chyba znam nas Polaczkow za dobrze....chyba dlatego nie bylo mi zal wyjechac'
              zeby od takich mend, donosicieli, kolaborantow, klamcow sie oddalic' nawet za
              cene, rozstania z wieloma honorowymi i godnymi i pelnych dumy przyjaciolmi.

Ale ty tego nigdy nie pojmiesz....

Pozdrowienia z chlodnego Melbernkowa!

ostatnio temperatury sie wachaja, pomie,dzy 6 a 18 stopni ( to dos'c' chlodno
              tutaj ) ale w tutejszych gorach jest s'nieg i warunki narciarskie sa, bardzo
              dobre. S'rednia pokrywa s'niegu jest powyzej 120cm!!! kto by pomys'lal?

czes'c'

KangJurek
              • Gość: robert Re: taki (bez)radny Robert Prystrom i jego pachol IP: 217.208.75.* 26.08.03, 23:19
                zgadza sie
                • Gość: martin Re: taki (bez)radny Robert Prystrom i jego pachol IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.03, 10:18
                  Super to lubie kategoryczne opinię. Robercie moze napiszesz cos wiecej... z
                  czym sie zgadzasz?? Czyzbys byl pracownikiem jakiegos urzedu - miejskiego na
                  przyklad?? POzdrawiam
    • Gość: cashalot Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.mckinn1.vic.optusnet.com.au 04.09.03, 00:31
      Mam nadzieje, ze to nie koniec tego wa,tku i calej dyskusji...
      musz, przyznac' ze jestem ciekaw odpowiedzi maja,c nadzieje ze ten komu zadano
      pytanie nie stchurzy i da szczera, odpowiedz'...

pozyjemy, zobaczymy......

pozdrowienia!!!

jg
      • Gość: martin Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.09.03, 13:40
        Jestem jednym z autorow niektorych postow i sie pogubilem czy to ja mam
        ospowiedziec na coś. Kto ma powiedziec drogi cashalocie?
    • Gość: tom Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 15:08
      Gość portalu: Martin napisał(a):

> Mieszkam w Jeleniej Górze dopiero kilka lat. W mieście
      z którego pochodzę
      > zawsze uczestniczyłem w ruchach studenckich i
      młodzieżowych. Nie daje się
      > łatwo zindoktrynować. Po przybyciu do Jelonki
      zauważyłem jedna rzecz tu się
      > nic nie dzieje. Żadnych inicjatyw mieszkańców. Martwo
      i zastój.
      >
      > Po ostatnich wyborach samorządowych wszystko się
      zmieniło. W drugiej turze
      > nieznacznie przegrał z Józefem Kusiakiem (SLD) - Robert
      Prystrom.
      > I wiecie co jedno jest zaskakujące. Po wyborach
      "przegrany" Robert Prystrom
      > realizuje swój program wyborczy.
      > Po wyborach w wyniku jego działań spółka komunalna
      "Wodnik" musiała oddać
      > ponad 4 mln złotych mieszkańców, za zawyżone ryczałty.
      > Doprowadził do sprzedaży mieszkań komunalnych za 1
      procent wartości,
      > Zablokował budowę stacji paliw w miejscu do tego nie
      przeznaczonym (obok
      > szkoły),
      > Doprowadził do odwołania zarządcy jednego z targowisk
      miejskich (zarządca
      > był co najmniej nieuczciwy) postępowanie się toczy w
      tej sprawie.
      > Ujawnił nieprawidłowości w udzielaniu płatnych
      korepetycji w jeleniogórskim
      > Żeromie.
      > Poza tym co czwartek spotyka się z mieszkańcami i
      załatwia indywidualne
      > sprawy mieszkańców. Dodam ze inni radni takich dyżurów
      nie maja.
      >
      > Jak na kilka miesięcy jego działania to bardzo dużo.
      Jeżeli dalej tak będzie
      > działał to jest szansa na cos dobrego dla jeleniej Góry
      i jeleniogórzan.
      > Posądza się go o populizm - ale on oprócz tego, że
      mówi, to i skutecznie
      > działa. Tego właśnie nie mogą znieść jego przeciwnicy
      (aparatczykowie SLD i
      > po części UW).
      >
      > Pozdrawiam
      >
      ja spotkałem tego gościa w |Tokaju| przed
      wyborami.Stawiał browary i zajebany jadł pizze - super
      wygądał z wąsami w keczupie!
      • Gość: janek Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.03, 14:12
        No to niezle. Byles czy tez piles to co postawil??
        Czy to co opisales przekresla to ze chce dzialc i dziala!na rzecz mieszkanców??
        Pozdrawiam
      • Gość: Wojtek Re: Jest taki radny Robert Prystrom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 23:23
        A to Tom cos dla ciebie i sposobu prowadzenia rozmowy, jak byś miał amnezje.
    • beciko465 Re: Jest taki radny Robert Prystrom 04.09.17, 10:34
      Robert Prystrom jest uczciwym Człowiekiem i dużo już dobrego zrobił, a więcej by jeszcze zrobił dobrego , gdyby lewackie społeczeństwo dało by mu tę możliwość.Na takich ludzi zawsze były nagonki.Pozdrowienia dla Pana Roberta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka