Gość: monika IP: *.nplay.net.pl 29.05.11, 21:28 www.porteuropa.eu/ukraina/turystyka/2692-podroz-na-ukraine-praktyczne-porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bogdan Re: przydatne może IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:19 Fajnie i dobrze napisane a do tego aktualne (jeszcze). Co dodać? : - w płackarta można za darmo dostać wrzątek (samoobsługa) - w Szehyni na placu odjazdów marszrutek jest wywieszony rozkład jazdy (wcześniej tego nie było), czas jazdy do Lwowa to ok 2 godziny. - wracając z Medyki do Przemyśla warto jeżeli bus nie odjeżdża od razu zerknąć na drogę lekko w kierunku biedronki czy nie stoi tam autobus (kursuje on w odpowiednie godziny a nie aż będzie pełny). Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: przydatne może 30.05.11, 10:13 aaaaaaa....... masakra! :/ Takich "informacji" w internecie jest multum!! Moim skromnym zdaniem jest to strasznie subiektywny 'tekścik' pisany "na kolanie". Nie zaufałabym człowiekowi, który chcąc przekonać innych używa: "Zapamiętaj – za nic w świecie nie jedź na Ukrainę samochodem", "wciskać turystom z Polski", "Ci ludzie stosują szantaż emocjonalny ", "kwater nie należy szukać przez naganiaczy", "na dworcu wciskają szajs).", "nie natrafił na kolejnego frajera"...... itd.. Druga część dotycząca Jałty - cóż - autor nawet najprawdopodobniej tam nigdy nie był (chyba że przejazdem). Sporo nieaktualnych informacji. Rzuca się w oczy też nagła zmiana "stylu" piszącego - chyba, że to zwyczajne tłumaczenie z j.ros.... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: przydatne może - do buanitki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 14:10 Wybacz ale nie mogę się z Tobą zgodzić. Może autor dokonał kilku uproszczeń i skrótów myślowych, ale wiele informacji jest ważnych i jeszcze aktualnych. Nie czytałem o Krymie bo to już inny artykuł. 1. Granica i dojazd do Lwowa. "Zapamiętaj – za nic w świecie nie jedź na Ukrainę samochodem" - i tu się prawie zgadzam, lepiej nie ryzykować nie wiem ile czasu można stracić na granicy jadąc samochodem. Lepiej zostawić go na parkingu przy granicy (kiedyś tak zrobiłem). Ty jedziesz na Krym, więc czas jaki stracisz przy powrocie nie ma dla Ciebie większego znaczenia, ale jak ktoś jedzie tylko do Lwowa to ma. Odnośnie informacji dotyczących busów - wszystko aktualne. 2. Nocleg Będąc kilka lat temu we Lwowie z rodzinką postanowiłem "pomóc polskim lwowianom" i przenocować u nich. Najpierw pytając o nocleg w jakiejś polskiej organizacji na rynku (jak zachęcał przewodnik) zostałem potraktowany jak natręt, a później gdy znalazłem osobę, u której mogłem nocować okazało się, że cena którą sobie zażyczyła była astronomiczna - zrezygnowałem zamieszkałem w hotelu, przeszło mi "pomaganie". 3. Podróż pociągiem po Ukrainie Nie znalazłem żadnej błędnej informacji w tym co napisano. Nie wszystko jednak wiedziałem. 4. Korupcja ... nie trzeba nie daję, niestety nieraz (można-trzeba). To niestety jest indywidualne. i jeszcze napisałaś: "Takich "informacji" w internecie jest multum!!" - możliwe nie szukałem, sprawdzałem, jednak zwykle jak na coś trafiłem to było już kilka błędów (cena, miejsce...) tu akurat jeszcze nie. Bogdan Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: przydatne może - do buanitki 31.05.11, 11:05 > Wybacz ale nie mogę się z Tobą zgodzić. :) spoko - masz absolutnie prawo do tego! Moim zdaniem jest to zbyt emocjonalne podejście do tematu oparte na "jedno-dwu-razowym" (raczej niezbyt pozytywnym) doświadczeniu. Jestem przeciwniczką skrajnych wypowiedzi - i tyle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: przydatne może - do buanitki IP: 162.27.161.* 31.05.11, 12:23 Przestarzałe informacje (np. 12 godz. na granicy), artykuł na stronie skopiowany z jakiegoś forum. Można poczytać, ale nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś