Dodaj do ulubionych

Lwów nowicjuszka

IP: *.ghnet.pl 28.03.07, 12:28
Mam kilka pytań:
1. Jaki przewodnik po Lwowie polecacie
2. Jak wygląda sprawa noclegów, bo z tego co orientowałam sie w necie to
hotele w mieście są dość drogie. A ja szukam jakiejś innej alternatywy o
dobrym standardzie bo planuje się wybrać do Lwowa z pięciomiesięcznym wtedy
maluchem.
Za wszystkie informacje bede bardzo wdzieczna, najbardziej zależy mi na
odpowiedzi w kwestii miejsca do spania. Dzieki
Obserwuj wątek
    • lukaszjurek Re: Lwów nowicjuszka 30.03.07, 00:06
      Kiedy sie wybierasz do Lwowa? ja jade ze znajomymi na łikend majowy. Jak chcesz
      powymieniać info- lukaszjurek@wp.pl
      • Gość: jacekbb2 Re: Lwów nowicjuszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 00:38
        ja ci polecam hotel eney. jest on drogi jak na warunki wschodnie, ale o bardzo
        dobrym standardzie. gdybym jechal z 5cio miesiecznym maluszkiem napewno
        wybralbym wlasnie ten hotel. ma on strone internetowa, wystarczy wpisac w
        goglach. plusy takie ze blisko centrum i jest parking strzezony. do tego
        obsluga mowi w naszym jezyku i jest bardzo mila. odradzam za to hotel lwow.
        przewodnik tylko i wylacznie pascala. odradzam ten wydawnictwa
        bodajze "rozdroza" bo malo jest w nim informacji praktycznych i jest pisany jak
        dla mnie drazniacym, malo konkretnym stylem. jak masz wiecej pytan chetnie
        odpowiem. aha, alternatywa dla hotelu jest wyjecie calego mieszkania, nieco
        \tansze ale wiadomo mniej praktyczne. serdecznie pozdrawiam, bywalec lwowa:).
    • Gość: vasylkova Re: Lwów nowicjuszka IP: *.sc.net.ua 30.03.07, 08:52
      W kwestii noclegow polecam apartamenty - nocleg w warunkach nie gorszych niz w hotelu mozna miec za ok. 15$/osoba.
      Wpisz w google lwow apartamenty i na pewno cos znajdziesz.
      Co do przewodnika to nie ma idealow... najlepszy jest wydawnictwa "centr jewropy" - do kupienia na miejscu, a z polskich bezdroza i rewasz, ale oba zawieraja mnostwo bledow. Nie polecam Pascala, chyba ze nastawiasz sie na informacje praktyczne (te jednak moim zdaniem lepiej czerpac z internetu, ksiazki sie szybko dezaktualizuja).
    • wojaga Re: Lwów nowicjuszka 30.03.07, 09:24
      My też będziemy jechać z małym dzieckiem do Lwowa (tzn. większym niż Twoje, bo
      córcia ma już 2,5 roku) i też szukamy dobrej kwatery. Chodzi mi głównie o
      dostęp do ciepłej wody, przydałaby się lodówka. Znalazłam na forum adres
      stronki: www.inlviv.info .Apartamenty wyglądają całkiem przyzwoicie, my pewnie
      z któregoś z nich skorzystamy...
      Pozdrawiam
      • xavier11 A moglby ktos...? 01.04.07, 12:55
        A propos apartamentow. Moglby ktos podac namiary na sprawdzone apartamenty??
        Chodzi mi o to zeby bylo schludnie. Najwazniejsze zeby lazienka byla czysta i
        byla ciepla woda. No i oczywiscie zeby ceny byly ludzkie.

Korzystal ktos moze z uslug www.lwow.info? Warto??

• dasiek11 Re: A moglby ktos...? 05.04.07, 23:54
          www.rosjapl.info/forum/viewtopic.php?t=624 polecam to forum,jest tam
          bardzo duzo informacji nt podrozy po ukrainie jak i o samym Lwowie i noclegach
          w nim
          • Gość: gostek Re: A moglby ktos...? IP: *.chello.pl 09.04.07, 08:58
            Zdecydowanie LWÓW Przemysława Włodka wydawnicwo Rewasz. Tam też poczytasz o
            noclegach.
          • xavier11 dzieki 09.04.07, 21:00
            Dzieki za link.
      • Gość: tyr i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 20:24
        czy któryś z tych apartamentów mogłaby Pani szczerze polecić?
    • Gość: J23 Re: Lwów nowicjuszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:51
      w hotelu "Żorż" w samym centrum 2-ka bez wygod (WC,prysznic)ze śniadaniem
      kosztowala w weekend majowy ok 220 UAH czyli ok 120-130PLN. Sadze że jak na
      warunki polskie nie jest to drogo, biorąc pod uwagę że hotel jest w samym centrum,
      ma niebyle jaką historię, a poza tym można rezerwować nocleg droga mailową lub
      telefonicznie po polsku. Ciepła woda jest - co w niektórych hotelach poza
      centrum nie jest wcale oczywiste (np. Własta - byłe Karpaty - gdzie w 2005
      nocowałem - etażowa na moje pytanie o ciepła wode - odpowiedziała " gorod dajet"
      :) pzdr J23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka