Dodaj do ulubionych

Odessa - Krym - jak się dostać

IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.07, 15:31
Witam,

planuje lot samolotem Wawa-Odessa a potem z Odessy statkiem na Krym. Czy ktos
mi moze cos polecic? Jest jakas strona w necie? A moze najlepiej po prostu
szukac na miejscu?

Acha, i jak to jest z bezpieczenstwem w pociagach? Chodzi mi o te 4 osobowe
przedzialy, bo nie wiem, czy wytrzymam w plazkarcie :)

dzieki
D.
Obserwuj wątek
    • Gość: fogel Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.07, 15:52
      jeszcze taka kwestia:

W JAKIM jezyku sie tam komunikowac? Ja po rosyjsku NIET, pol, niem i angl.
      Starczy? CZy jednak zaczac wkuwac rozmówki? :)
      • Gość: Ptica Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:21
        T Y L K O i wyłącznie rosyjski - jeśli nic nie kumasz - podłącz się do
        jakiejś grupy, albo zapomnij o takim wyjeździe ...
        • Gość: fogel Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:36
          oj, powaznie? serio pytam?
          • Gość: lubliner1 Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.akashanet.pl 12.07.07, 18:28
            powaznie.;-)ale rosyjski to prosty jezyk.napewno sie porozumiesz;-)
    • Gość: telecki Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.eranet.pl 15.07.07, 00:46
      zadnych rejsow z odessy na krym nie ma.
      chyba ze wskoczysz na jakis statek handlowy...

jest tylko polaczenie kolejowe.
      w kasie trzeba prosic o bilet 'kupiejnyj' - czyli w 4 osobowym przedziale.
    • lesiomar Re: Odessa - Krym - jak się dostać 15.07.07, 12:51
      z Odessy na Krym będzisz całą masę marszrutek, musisz się zainteresować nimi
      przy dworcu autobusowym, porozumiewac się jest najlepiej jęz. rosyjskim
      • Gość: fogel Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 18:40
        a co to są te marszrutki?
        • Gość: frutis Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.autocom.pl 31.07.07, 12:55
          > a co to są te marszrutki?

inna nazwa busów lub mikrobusów kursujących po wyznaczonych trasach.
    • Gość: lagoza@interia.pl Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.centertel.pl 29.07.07, 22:21
      pociąg nie jest dobry pomysl strasznie dlógo standart okropny bezpiecznie jest
      owszem ale nie dojedziesz bo umrzesz od gorąca i smrodu wiem coś o tym bo
      pochodze z ukrainy
      • Gość: Weronika Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 23:23
        Miliony ludzi jeżdzi "plackarnią' i jakoś nie słyszałam ,aby od tego miał ktoś
        umrzeć.Dziwi mnie ta opinia osoby ,która pochodzi z Ukrainy i skoro to pisze to
        też jeszcze żyje.Nie powiem,żeby było ekskluzywnie,ale ludzie są czyści i
        naprawdę dbają o swój wizerunek.Jeśli chcecie się przekonać to porównajcie
        bulwar w Jałcie do swoich rodzimych deptaków.Zapewniam was-wypadniemy
        blado.Trudno powiedzieć z czego to wynika,chyba taka ich mentalność,że w kolo
        może być bałagan a trudno znależć dziewczynę,która by nie miała zrobionego
        pedicure.W całej Europie nie widziałam tylu kobiet na szpilkach co na
        Ukrainie.Owszem ,większość to zamozniejsi turyści,ale to oni właśnie lansują
        obrazek danego państwa.
      • Gość: lubliner1 Re: Odessa - Krym - jak się dostać IP: *.akashanet.pl 31.07.07, 12:19
        skoro takis wrazliwy to pewnie z ciebie niemiec ukrainski?na ukrainie ludzie sa
        o niebo bardziej pachnacy od polakow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka