Dodaj do ulubionych

Upominki dla Ukraińców

IP: *.crowley.pl 04.09.07, 18:02
Wyjeżdżam na Krym, zamierzam nocować pod namiotami, rozbijać się m.in. w
ogródkach przy domach. czy ktoś może mi doradzić, jakie 'upominki' warto
zabrać z Polski dla gospodarzy, u których będziemy nocować?
Obserwuj wątek
    • dora3456 Re: Upominki dla Ukraińców 05.09.07, 09:43
      Polski alkohol, slodycze. Tu podrabiaja ptasie mleczko (firma
      Roshen) - moze przywiez im oryginal?
      • jano0244 Re: Upominki dla Ukraińców 05.09.07, 11:30
        Ja zawsze zabieram coś z polskiej wódeczki. Ptasie mleczko
        oczywiście również, ale tylko z Wedla, bardzo im smakuje.
        • Gość: Darek Re: Upominki dla Ukraińców IP: 62.29.136.* 05.09.07, 12:01
          W poważaniu jest kupowana w PL chemia domowa (kuchnia-łazienka)
          bez żadnych kontekstów są to OK prezenty.
          • dora3456 Re: Upominki dla Ukraińców 05.09.07, 13:00
            no nie wiem z ta chemia domowa. Sa tu srodki do czyszczenia firm
            Henkel, Procter&Gamble, Palmolive - moze ciut mniejszy wybor niz w
            Polcse. Raczej nie dalabym jako prezentu butelki plynu do podlog.
            Nie ma tu delicji - jak czestujemy znikaja blyskawicznie.
    • Gość: lubliner1 Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.akashanet.pl 05.09.07, 14:34
      kup im miod pitny.slowianski trunek a zapomniany na wschodzie.wiem ze kupuja
      wiec na prezent ok
      • Gość: ivasik Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.gemini.net.pl 13.12.07, 09:01
        Oprócz Miodka ja jeszcze zabieram na Ukrainę "Grzaniec","Nalewkę
        Babunie"(lipowa-miodowa)i Czekoladki Wedel ;)
        • jano0244 Re: Upominki dla Ukraińców 13.12.07, 11:17
          Czekoladki i ptasie mleczko z Wedla mają na UA duże poważanie. To b.dobry
          upominek. A i jakaś polska wódeczka, np. Dębowa też jest mile widziana.
    • Gość: Bogdan Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.kiev.ua 17.12.07, 11:25
      Не купуй ніяких миючих засобів і пташиного молока, бо то не 90- роки! А Рошен
      тут на кожному кроці (то українська фірма). Краще привезти щось національне,
      щось таке, що є тільки в Польщі.
      Мої вітання
      • Gość: Admiral Canaris 3 upominki dla Ukraińców IP: 209.183.16.* 17.12.07, 20:11
        1. wodka
        2. wodeczka
        3. gorzala
        • Gość: Bogdan Re: 3 upominki dla Ukraińców IP: *.kiev.ua 18.12.07, 15:58
          Щоб було чим поляків пригощати!
    • Gość: MariuszMichajlowic Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.kubnet.pl 14.01.08, 09:10
      Bogdan jakja lubie czytac cyrylice dobrze ze nikt teego nie słyszy hihi..
      a ja zawsze mam cos ze słodyczy czekolade białą milka Kasztanek wedela..
      oczywiście żubrówka..znajomi lubia lubia te kadzidełka zapachowe..a hitem był
      haha włącznik(wkluczitiel) do światła działajacy na pilota od Tv..(otworze firme xD)
      a moja Przyjaciólka uwielbia Martini..własnie z Włoch jej bede wiózł..
      co do upominkow wydaje mi sie ze jak ze szczerego serca to i tak beda sie
      cieszyć..byle z uśmiechem na twarzy,....pzdrM
      • Gość: Bohdan Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.kiev.ua 14.01.08, 09:29
        То правда, що головне від щирого серця. А насправді, все залежить від людини.
        Тому дуже важко вибрати памятку. Мені, наприклад, дуже подобаються сувеніри, а
        моїй жінці - різні солодощі. А сам я люблю дарувати практичні речі, тобто ті,
        які можна використовувати в повсякденному житті.

P.s. пишу українською, якщо не буде зрозуміло, то постараюся написати польскою.

Pozdrawiam
        • Gość: Mariooh@op.pl Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.kubnet.pl 14.01.08, 13:23
          wsio normalno rozumiem,a przyda sie umiejetnosc czytania(składania literek) ...a
          ja od moich ukraińskich przyjaciól dostałem kupe pamiatek...czotki,zippo z
          grawerka,słownik z dedykacja..kupe pierdołek..i w sumienie nie wazne co to jest
          ale wazne ze z serca i z uśmiechem na twarzy...i mojej i Ich
          pzdr M
          a i kobietki lubia jakies bomba perfumy Bruno Banani czy Pret`a`porter
          • Gość: Bohdan Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.kiev.ua 14.01.08, 15:20
            О то правда, бо парфуми для жінки то найліпший подарунок. Я для своєї жінки
            купую парфуми тільки разом з нею (тоді впеврнений на 100%, що сподобається).
      • bogdanch.0 Re: Upominki dla Ukraińców 14.01.08, 10:24
        Kup duzo polskiego piwa jest pyszne
        • Gość: Bohdan Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.kiev.ua 14.01.08, 15:14
          O TAK!!! Piwo to SUPER!
          • Gość: magos Re: Upominki dla Ukraińców IP: *.cdma.centertel.pl 11.05.13, 20:20
            Jade na Ukrainę.Dorośli po 50 i dziewczyna 19 lat.Co kupić?Oprócz alkoholu?Może jakieś kosmetyki, drogeria?
            • Gość: gg Re: Upominki dla Ukraińców IP: 194.181.128.* 14.05.13, 23:08
              Mile widziane dobre polskie wędliny , kabanosy jałowcowa i słodycze
              • no_nick Najmilej widzianym upominkiem sa na Ukrainie 16.05.13, 10:16
                portrety amerykanskich prezydentow, wydrukowane na zielono. Lubiane sa tez stylizowane widoczki z Europy z symbolem €.
                • Gość: gg Re: Najmilej widzianym upominkiem sa na Ukrainie IP: 194.181.128.* 16.05.13, 22:34
                  Owszem , zielone i mniej ciut euro są mile widziane jako łapówka np dla dai , jako rewanż za przysługę ale dla znajomych lub przyjaciół raczej nie polecam .
                  ,, Acha najpierw takowych trzeba mieć ,,
                  • no_nick Re: Najmilej widzianym upominkiem sa na Ukrainie 16.05.13, 23:17
                    Gość portalu: gg napisał(a):

> Owszem , zielone i mniej ciut euro są mile widziane jako łapówka np dla dai ,

DAIsznik to takie zwierze,ze wszystko bierze. W ubieglym tygodniu jechalem do domu z lotniska,wrocilem z Kazachstanu - mialem dolary i tenge kazachskie. 1000 tegne wzial i sie usmiechal to 6 dolarow jest. Super !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka