Gość: Pawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 22:48 czy trzeba wykupic ubezpieczenia samochodu na Ukrainie?Nie posiadam zielonej karty.Czy sa jakies inne opłaty?Dziękuje pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jano0244 Re: Ubezpieczenie samochodu 20.09.07, 07:13 Jeśli nie masz zielonej karty, to musisz ją kupić. Podczas kontroli przez DAI (milicja drogowa) u mnie ją spradzali. Innych opłat nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Ubezpieczenie samochodu IP: 62.29.136.* 20.09.07, 10:43 50/50 że sprawdzą na granicy. Lepiej mieć ze sobą by uniknąć stresu i latania po budynkach na granicy.jak źle trafisz w nocy-trzeba zasuwać na najbliższą stację paliw(na piechotę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: Ubezpieczenie samochodu IP: *.zwm.osi.pl 20.09.07, 13:13 Zieloną kartę zawsze (na życzenie) dostawałem w PZU za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_pe Re: Ubezpieczenie samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 12:16 niestety nie wszystkie ubezpieczalnie dają zieloną kartę za darmo. Dwa razy byłam na Krymie i nikt tej karty nie sprawdzał nigdy. A jak się zdarzyła stłuczka i zaczęłam nią machać to się tylko wszyscy mocno popukali w czółko. I na tyle ona się przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
jano0244 Re: Ubezpieczenie samochodu 20.02.08, 11:05 U mnie na granicy nie sprawdzali, chcieli tylko dowód rejestracyjny. Ale już przy rutynowej kontroli DAI (prawdopodobnieństwo takowej dla samochodów z obcymi rejestracjami jest duże) owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Ubezpieczenie samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 22:54 ja mam ubezpieczenie w mtu i nie dają zielonej karty, co z tego ze maja najtaniej oc jak same z nimi problemy. nie polecam oc w mtu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Ubezpieczenie samochodu IP: 195.117.22.* 12.05.08, 13:52 Czy w Hrebennem lub Zosinie po polskiej stronie jest możliwość wykupienia OC tylko na Ukrainę? Odpowiedz Link Zgłoś