Gość: Alek IP: *.wil.pk.edu.pl 14.04.08, 13:33 Witam, Czy ktos spedzal moze troche czasu w okolicach tych miast?Interesuja mnie ceny kwater prywatnych, czystosc i atrakcyjnosc plaz itd. Pozdrawiam Alek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ines Re: Balaklava, Alupka IP: *.chello.pl 14.04.08, 19:06 Tutaj masz lekture do Alupki www.alupkame.info hmmm jesli chodzi o Balaklawe to sie dobrze zastanow:jak dla mnie porazka: (nawet muzeum lodzi podwodnych nie powalilo mnie na kolana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Balaklava, Alupka IP: *.wil.pk.edu.pl 15.04.08, 16:08 Porazka?W jakim sensie?Czy brudno, drogo....? Pozdrawiam Alek PS To sa dopiero przymiarki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Balaklava, Alupka IP: *.chello.pl 15.04.08, 17:00 Dla mnie Balaklawa jest brudna i obskurna wszedzie pelno pylu nie dla mnie jak na odpoczynek;/choc krajobraz jest uroczy polozona w ladnej zatoce mozna porownac z krajobrazem malych miasteczek na Istrii.Jak dla mnie:przybyc zobaczyc i odjechac-dobra na jednodniowa wycieczke.Ale wiadomo co kto lubi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Balaklava, Alupka IP: *.wil.pk.edu.pl 05.05.08, 13:10 Mnie wlasnie interesuja glownie widoki i krajobrazy, spac mozna gdzies obok. Czy masz jakies zdjecia z tego rejonu?Jakie ceny kwater itd?Czy cos wiesz na temat transportu lokalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bragni Re: Balaklava, Alupka IP: 83.238.103.* 05.05.08, 15:21 idealne połączenia z sewastopolem, statki kursujące do pobliskich plaż. balaklawa jest przepięknie położona (brudna - nie brudna, jest naprawdę ładnie), ale generalnie jeśli już - lepiej znaleźć coś w sewastopolu (do balaklawy rzut beretem, a lepiej skomunikowany). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: Balaklava, Alupka IP: *.chello.pl 05.05.08, 19:01 Mam fotki choc przede wszystkim wiekszosc na kamerce moj mail:katia42@onet.eu pisz;).Natomiast co do transportu lokalnego to Ci nie pomoge przemieszczalam sie samochodem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Balaklava, Alupka IP: *.eranet.pl 11.05.08, 21:38 Bałakława na wypoczynek?? Nie polecam. Mała osada, mnóstwo ludzi... nie będzie można wypocząć... wszystkie marszrutkiz Bałakławy do Sevastopola jeżdzą często (jadą na pętle zwaną 5 km, skąd trolejbusy i inne marszrutki rozjeżdzają się po całym Sevastopolu), podróż trwa 10-15 minut, wiec nie ma z dojazdem problemu... polecam Sevastopol - przepiękne miasto, które jest dużo przyjemniejsze niż tłoczne wybrzeże Ałupki, Jałty i Ałuszty... Pozdro Ukraina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krymcianin Re: Balaklava,dla Alek IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.08, 12:01 czesc Alek.Wlasnie jestem z Krymu i urodzilem sie w Balaklawie.Mieszkam czasowo w Polsce bo mam firme tutaj.Powiem krotko Alupka jest mala i mniej atrakcyjna wszedzie sa pensjonaty i zamkniete plaze.Nie daje reklame Balaklawie ale tam sa piekne krajobraze i duzo przestrzeni,jest fort niemiecki,rezerwat 4 plazy na jedna z nich nogami dojdziesz reszta statkiem za 2usd w jedna strone a to i mniej moze byc w tym roku.Mniej zasrana Balaklawa niz Jalta,mniej turystow,taniej jest,a miejscowi bardziej kulturalni niz w Jalcie lub Sudaku. Wejdz na nasza strone crimea.com.pl tam jest Balaklawa.Jezeli chodzi o przyzwoity nocleg to kawalerka kosztuje 40usd 2 pokojowe 50-60usd to sa ceny za dobe,mozna i taniej znalezc ale to bedzie troche od centrum od zatoki.Tyle juz w turystyce siedze i wspolpracuje z Polskimi firmami i tylko teraz na tym forum zobaczylem ze jakas osoba jest nie zadowolona bo kurz,a do glowy nie przyszlo ze ten kurz gdy jest upal zawsze wystepuje.Pozdrawiam serdecznie.Sergiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsw71 Re: Balaklava,dla Alek IP: 78.157.188.* 20.05.08, 15:53 Hej Sergiej.Może masz też jakieś wiadomości odnośnie Koktobela, lub rady chętnie się czegoś dowiem. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Balaklava,dla Alek IP: *.wil.pk.edu.pl 20.05.08, 16:24 Tez sie przylacze do pytania, bylem tam 3 lata temu na zasadzie wycieczki do Karadagu, rewelka, ale teraz chce gdzies tam zostac moze na chwilke. Alek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Balaklava,dla Alek IP: *.wil.pk.edu.pl 20.05.08, 16:22 Witaj Dzieki za info. Mnie wlasnie glownie krajobrazu interesuja, oczywisie warunki do spania tez ale pytanie glownie dotyczylo przyrody tego obszaru. Bede w Jalcie z 8 dni i sie zastanawialem czy np jadac potem do Bakczysaraju, nie wrocic w okolice Sewastopola, zwiedzic miasto i tu mam dylemat, pchac sie gdzies w okolice Balaklavy na jakis czas, czy kolo Sewastopola sie rozklamocic. Alupke z Aj Petri zamierzam zwiedzic bedac w Jalcie. Pozdrawiam Alek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Balaklava,dla Alek IP: *.elartnet.pl 28.06.08, 00:09 4 lata temu na koniec wakacji na Krymie zajrzelismy przypadkiem do Bałakławy. CUDOWNE MIEJSCE! Oczywiście jako jedno z wielu miejsc. ZALETY: piękne krajobrazy, piękna zatoka, tajna baza łodzi podwodnych, spokojne i ciche życie wieczorne, ruiny twierdzy. Niestety, duża nie betonowa plaża piechotę godzinę drogi spacerem grzbietem wysokiego wybrzeża. NIEZAPOMNIANE! OBOWIĄZKOWO piechotą na Złotą Plażę a stamtąd w 10 minut łódką do portu za grosze. Z morza piękny widok wielokorownych skał i całego wybrzeża. A jachty stały te same co w Jałcie - USA, PANAMA. Szukaliśmy spokoju. To na pewno nie jest żadna Ałupka czy paskudne Ribacze. Na imprezy polecam SUDAK. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus24 Re: Balaklava,dla Alek 28.06.08, 02:35 Mógłbyś wyjaśnić, czemu wg ciebie Ribaczie jest paskudne? Pytam, gdyż własnie się tam wybieram w lipcu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Balaklava,dla Alek IP: *.icpnet.pl 28.06.08, 18:33 My 2 lata temu byliśmy w Balaklawie nocowalismy w ladnie polozonym motelu z widokiem na zatoke. Miasteczko - powiedzmy, rozwijajace sie, ale ma wiele uroku. Muzeum lodzi podwodnych fajne. Widoki gdy sie wejdzie na gore - przepiekne. Na Zlota Plaze tez zdecydowanie warto sie przeplynac - sam rejs jest mily i przyjemnie sie tam plazuje. Odpowiedz Link Zgłoś