Gość: kicha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 09:33 CZy przy wjeżdzie do Ukrainy obywatele UE muszą mieć wizy albo jakieś Vouchery? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: wizy IP: 85.222.86.* 17.07.08, 10:14 A ciężko to zerknąć na www.msz.gov.pl? Tak są wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: wizy IP: *.chello.pl 17.07.08, 10:31 ...a ty przez ostatnie kilka lat byłaś w śpiączce czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicha Re: wizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 12:51 w śpiączce nie byłam i od paru lat jeździłam na ukrainę, jednak chodziły słuchy o wprowadzeniu opłat dla polaków pod koniec poprzedniego roku. Poza tym jesteśmy od niedawna w strefie Schengen i w związku z tym mogło się coś pozmieniać. Strona ambasady ukraińskiej jest natomiast wyjątkowo marna i dawno nie aktualizowana. Ale dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: wizy 17.07.08, 10:47 To ja odpowiem konkretnie, a nie będę nigdzie Cię odsyłać. Przy wjeździe na Ukrainę NIE POTRZEBNE SĄ żadne wizy. Jedyne co, to już na samej granicy trzeba wypełnić taką kartę imigracyjną, którą daje celnik. Należy tam po polsku wpisać cel pobytu (turystyczny), swoje dane osobowe, nr paszportu i adres pobytu na Ukrainie, ale to wystarczy jakiekolwiek miasto, do którego się jedzie. Jedną część kartki zabiera celnik, drugą trzeba zachować, bo zabierają ją przy wyjeździe z Ukrainy. Za to bywatele Ukrainy potrzebują wizę przy wjeździe do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś