Gość: mik IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.09, 22:25 kto byl tu i tu? gdzie lepiej spedzic urlop? a moze pol na pol? co mozecie powiedziec o teodozji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buanitka Re: teodozja czy sewastopol? 31.08.09, 11:22 jeżeli miałabym do wyboru Sewastopol lub Teodozję raczej wybrałabym Sewastopol. Wydaje mi się, że Sewast. ma więcej uroku. Teodozję wybrałabym (gdybym musiała) jako punkt wypadowy po okolicach - jakoś samo miasto, ani plaże nie pozostawiły pozytywnego wrażenia (i te tory kolejowe wzdłuż deptaku... brrr. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: teodozja czy sewastopol? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.09, 14:35 dziekuje:) ktos jeszcze sie wypowie:)? plusy i minusy moze? pierwszy raz na krym, dni tylk dziewiec, gdzies trzeba sie zainstalwac:) bardzo prosze o wszelkie info:) z gory slicznie dziekuje:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
voler Re: teodozja czy sewastopol? 31.08.09, 15:24 Ja stawiam na Teodozje:) Miasteczko spoko ,ze wszystkim co człowiek potrzebuje.Dobry i szybki (90 min) dojazd do Simferpola i dalej gdzie tam sobie zaplanujemy.Urokliwa okolica szczególnie wszystko co na zachód :).I przepiękne, niezatłoczone plaże tuż za rogatkami miasta z infrastrukturą turystyczna jakiej nie ma nad Baltykiem. Minusy-dla mnie tylko jeden plaża miejska zatłoczona i kamienista. Wakacje w Sewastopolu to jak wakacje w Gdańsku też jest urokliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: teodozja czy sewastopol? 31.08.09, 15:25 jeśli chodzi o wrzesień - to moze lepsza jednak Jałta? Wszędzie stosunkowo blisko, ceny poza senonem dużo niższe, mniej ludzi, więcej oznak cywilizacyjnych (typu sklepy, apteki itd..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: teodozja czy sewastopol? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.08.09, 15:39 kwaterki chcemy miec wczesniej wybrane. jałta za 10 euro za osobe jest nie do znalezienia w sieci. a moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: teodozja czy sewastopol? 31.08.09, 17:23 mylisz sie :) są i takie propozycje (np. za 150 hrywien). Ale umawianie się wcześniej na wrzesień to ostatnia rzecz, którą bym doradzała - bo: kupujesz "kota w worku", przepłacasz co najmniej 20- 30% i ostatnie - w sierpniu było mnóstwo propozycji, a "poza sezonem" jest o wiele luźniej, jest z czego wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: teodozja czy sewastopol? IP: *.multi-play.net.pl 31.08.09, 21:52 mogę mylić się, ale w Jałcie przeważają hotele i pensjonaty, ceny w których nawet w barchatnym sezonie sa dosc wysokie. Reszta to prywatne wille roznych bogaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: teodozja czy sewastopol? IP: *.multi-play.net.pl 31.08.09, 22:02 jednak myliłem się, są prywatne mieszkania do wynajęcia, ale za cenę 250 hr, ew. 20-30 USD. Może na miejscu będzie taniej. Tu sa ogloszenia leto.ukr-biz.net/board/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: teodozja czy sewastopol? IP: 78.8.141.* 02.09.09, 21:01 jak w praktyce wygladają plaze w teodozji? zalezy mi glownie na tym... Odpowiedz Link Zgłoś
voler Re: teodozja czy sewastopol? 03.09.09, 08:04 Plaża w centrum miasta kamienista ,w miarę czysta można ją zobaczyć na webcamerce.Tuż za rogatkami miasta przepiękne plaże ,czysciutkie z pełnym zapleczem sanitarnym i gastronomicznym .Wstep jest bezpłatny i warto stracić 2hrywny aby tam dojechać(ok 10 min z centrum).Poniżej aktualne foto. voler.pxd.pl/album/12654/1/zlota-plaza-krym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: teodozja czy sewastopol? IP: 77.255.149.* 03.09.09, 08:17 Według mnie plaza w Teodozji to drobne połamane muszelki, a nie kamienie (prawie jak piasek) - spoko można chodzić boso. Owszem plaza w centrum zatłoczona, ale we wrześniu zapewne będzie luz (ja byłem w sierpniu tego roku). Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: teodozja czy sewastopol? 03.09.09, 10:51 > Według mnie plaza w Teodozji to drobne połamane muszelki, dokładnie! Które na dodatek przyklejają się do skóry... :P i te wodorosty... Jakoś nie spotkałam wodorostów na plaży kamienistej. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisbis Re: teodozja czy sewastopol? 04.09.09, 23:32 To zależy jak masz zamiar wypoczywać.Jeśli tylko plaża i do tego piszczysta to z Fieodosji marszrutką na Złotą Plaż lub do Ordżonikidze.Z Sewastopola promem na "Siewierną Buchtę" i marszrutką do Liubimowki lub do Orłowki.Jeśli chcesz zwiedzać to z Fieodosji cały wschód Krymu po Sudak,z Sewastopola JBK i Krym wschodni. Odpowiedz Link Zgłoś