Dodaj do ulubionych

Fatalna jakość Libet

01.07.15, 11:28
Dzień dobry,

jeśli jest tu ktoś, kto rozważa zakup produktów tej firmy, to ostrzegam, że w razie problemów Libet odwraca się od Klienta. Mam położone 2 tarasy płytami Venetia Verno. Wykonawca - firma Timberlux z Otwocka (omijać szerokim łukiem) nie zaimpregnował ich przed fugowaniem. Nie wiedzieliśmy o tym, że jest taka konieczność, wyszło wszystko po tym, jak zaczęliśmy temat drążyć, bo płyt nie da się doczyścić. Są trwale zamazane cementem.
Złożyliśmy reklamację, Libet przysłał technologa, w pierwszej wersji stwierdzili, ze zostało wszystko źle wykonane, ale się z tego wycofali, bo 'nie chcą wchodzić w spór z wykonawcą'. Wykonawca na tej podstawie reklamację odrzuca. Doszło do zmowy i celowego działania na moją niekorzyść.
Oczywiście idę z tym do sądu i do Rzecznika Praw Konsumentów, ale wszystkim, którzy rozważają ich produkty - szczerze odradzam. Sporo pieniędzy, a jakość obsługi fatalna. Jeśli nie chcecie psuć sobie nerwów, wybierzcie innego producenta. Libet jest fatalny.
Obserwuj wątek
    • rodi11 Re: Fatalna jakość Libet 31.08.16, 21:08
      A ja jestem właśnie bardzo zadowolony z kostki Libet. Profesjonalnie położona, genialnie wygląda. Znajomi mi polecili. Ale to moje zdanie. Osobiście polecam Libet deco antico merano piaskowy beż. Genialnie wygląda. Żadnych problemów. Szybkie położenie i przede wszystkim najwyższa jakość :)
      • mirex1950 Re: Fatalna jakość Libet 14.10.16, 20:51
        mnie koledzy polecili libet bo sami maja ich kostke na tarasach i podjazdach i się ze tak powiem sprawdzila. sprawdziłem sam i będę polecal ja dalej bo super wygląda. mam ja krotko bo kilka miesięcy ale jeden znajomy ma już ja kilka lat. w okolicach w których mieszkam wszyscy praktycznie maja libet. polecam
    • roobi1977 Re: Fatalna jakość Libet 17.01.17, 09:21
      Zgadzam się z tobą kolego.Ja mam firmę brukarską.Położyłem klientowi kostkę picola i po jakimś czasie zaczęła się szczerbić.Przyjechał technolog z Libetu i stwierdził że kostka jest za ciasno położona i dlatego tak się dzieje.Sprawdził to kluczykiem od auta który nie zmieścił się między kostkami.Po zatym kostka się rozsypywała od spodu tak jakby beton był za słaby albo nie do wibrowany.Pytając się technologa czy to normalne że kostka się rozsypuje odpowiedział że to jest dopuszczalne.Klient złożył reklamacje.Oczywiście Libet jej nie przyjął zwalając winę na brukarza.W mojej okolicy jest bardzo wiele osób które wydały dużo pieniędzy a nie są zadowolone z tej kostki.Jeżeli kosztuje średnio 20-25 złoty więcej za metr niż inne firmy to powinno im zależeć na klientach.Osobiście układam kostkę z naszej polskiej firmy która jest prawie identyczna ,różni się tylko ziarnem tej posypki na górze a nie ma problemów z reklamacją czy wymianą.Ja także odradzam Libet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka