Dodaj do ulubionych

liczba czytań

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 13:07
Cześć! Mam pytanie czy możliwe jest w bloxie by można było zobaczyć ilość czytań każdej notki, to znaczy kliknięć w "zobacz więcej"? Myślę, że tak, a jeśli tak to gdzie można taki kod, skrypt znaleść?
Obserwuj wątek
    • mojtrening Re: liczba czytań 30.01.11, 13:43
      Chyba najlepszym sposobem będzie zamieszczenie do każdej notki licznika odwiedzin. Niby nic wielkiego, ale trudno jest znaleźć coś darmowego i prostego w html'u. a bardziej w php. Najszybciej będzie skorzystać ze zwykłego kodu dostępnego w stat.pl - i wrzucić go do każdej notki - innego rozwiązania nie widzę. Jedyne co bez problemu znajdziesz, będzie to licznik aktualnych czytających czyli licznik online. Jeśli coś znajdę to to wrzucę.
      • smcalfa Re: liczba czytań 30.01.11, 21:45
        Najprostszym to będzie podpięcie się do statystyk googla. tam możesz w prosty sposób obejrzeć liczbę odwiedzających każdą podstronę włącznie z ustawieniem celów, czyli sprawdzeniem jak ktoś dotarł do tej podstrony i ile razy na tej konkretnej podstronie opuścił Twojego bloga.
        ---------
        dysonans.blox.pl/
        • Gość: kik Re: liczba czytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 08:57
          a jak się podpiąć do tych statystyk?

Próbowałem z tą stroną stat coś tam, że będę zamieszczał licznik w każdej notce ale tam mogą być tylko witryny, a jak włożyłem bloga to mi nie chciało wygenerować kodu. Szkoda że w bloxie nie ma takiej funkcji ;/ Spodziewałem się że taki skrypt jest dostępny crying
          • smcalfa Re: liczba czytań 31.01.11, 09:37
            > a jak się podpiąć do tych statystyk?
            musisz założyć sobie konto w googlach (w dowolnym systemie, bo google mają jedno konto do adsens, analitycs, webmastrtools, docs, gmail itp), wejść tu:
            www.google.com/analytics
            i krok po kroku (wszystko po polsku) postępować. Trzeba wygenerować kod (wystarczy jeden na całą witrynę a nawet jeden na wszystkie Twoje strony), wkleić ten kod do bocznej szpalty, odczekać do 9 rano następnego dnia i zobaczyć efekty na statystykach
            ---
            dysonans.blox.pl/html
    • mika_p Re: liczba czytań 30.01.11, 13:56
      A potrzebujesz bardzo ścisłych statystyk, czy wystarczą orientacyjne?
      Bo "zobacz więcej" jest linkiem do notki i będzie go widać w statystykach bloga. Tak mi się wydaje, zobacz sobie dokładniej.

Tzn., jak masz blog pod adresem kik.blox.pl, to notka ma link kik/blox.pl/01/tytul.html, gdzie 01 jest miesiącem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka