W "ustawieniach dotyczacych wpisow" byla do tej pory opcja "Przyciski Wykop.pl i Like facebook na stronie wpisu". Mogly byc wlaczone i wylaczone. Rozumialem ze "wylaczony" spowoduje ze raczka z Facebooka sie nie bedzie pokazywac. Zatem nie bedzie mozna "lubic tego". Teraz pojawilo sie cos nowego, a to mianowicie "Pytaj o publikację na Facebooku". Tak lub nie. I szczerze mowiac nie rozumiem co to ma znaczyc? W sensie, kto ma pytac i jakie tego konsekwencje. Fakt jest taki ze przy wylaczonym "Like it" i z definicji mi przez Bloxa ustawionym "pytaj o publikacje na FB - TAK", ktos tam cos na FB ustawil ze "Lubi".
Moze sie mi cos myli, ale ta druga opcja jakos cichaczem zostala wprowadzona, a sposob sformulowania pytania ma typowa bloxowska logike. To znaczy: nikt, poza tym co ustawial, nie wie o co chodzi.
Widze tu dwie mozliwosci:
-albo "Pytaj o publikacje na FB - TAK" oznacza blog daje taka mozliwosc, a NIE - ze nie daje.
-albo "Pytaj o publikacje na FB -NIE" oznacza ze nie trzeba o to pytac, publikujcie sobie dobry czlowieku, jak chcecie.
Problem jest taki ze ktos mi linkuje wpis z blogu do FB, przeciwko czemu generalnie nie mam za wiele, ale chcialbym to moc kontrolowac.
Drugi zas problem, to taki, ze jak patrze w swoj blog (czy pod FF, czy pod IE) nijakich przyciskow do FB tam nie widze.
Co robic, Droga Redakcjo?