Dodaj do ulubionych

LinkWithin na blox.pl

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 22:28
Proszę o pomoc w instalacji dodatku 'you might also like' - czytałam już podobne wątki na forum, ale podane rady - wklejenie widgetu do bocznej szpalty, a także dodawanie kodu pod każdym z wpisów u mnie nie działa.

Macie jakiś pomysł? Dzięki!
Obserwuj wątek
    • perrier Re: LinkWithin na blox.pl 30.04.11, 08:07
      Trudno Ci pomoc jezeli:
      * nie podajesz adresu bloga
      * nie podajesz co doaladnie robisz, aby dodac widget.
      • Gość: gość portalu Re: LinkWithin na blox.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.11, 17:24
        To może jeszcze raz:

- wklejenie wygenerowanego przez linkwithin kodu w pole na dodatkowy kog html
        - wklejenie pod każdym wpisem kodu <div class="linkwithin_div"></div>

czyli polecane już na forum kroki, nie działają. Pomoc linkwithin każe wklejać udostępniony widget do szablonu html, a nie w kod css - czego na bloxie chyba nie ma.
        • planktonpolityczny Re: LinkWithin na blox.pl 16.05.11, 15:59
          Podbijam pytanie. Wstawiłem kod do bocznej szpalty i nie działa. Podany kod - <div class="linkwithin_div"></div> - wklejam do html i to też nic nie daje.
        • elpanda Re: LinkWithin na blox.pl 20.05.11, 11:35
          hej,
          temat już był poruszany wcześniej tutaj (opis jak to podpiąć): forum.gazeta.pl/forum/w,8,122044657,122050604,Re_widget_You_might_also_like_.html

jak to działa może cie zobaczyć tutaj:
          cioccolatogatto.blox.pl/2011/05/Sernik-Tiramisu.html
    • felicja79 Re: LinkWithin na blox.pl 17.07.11, 17:50
      Tak wiele osób pyta o instalację tego dodatku, że postanowiłam zrobić wpis z dokładną instrukcją i obrazkami na moim blogu:

najlepszedodatkinabloga.blox.pl/2011/07/LinkWithin-You-might-also-like.html

Dla osób, które poszukują szybkich odpowiedzi, oto one. Podstawowy błąd to nieumieszczanie na blogu linijki kodu zaczynającej się od znacznika div, lub umieszczanie jej w złym miejscu. Należy ją skopiować z FAQ na LinkWithin albo np. z mojego bloga i umieścić w -> ustawienia -> wpisy -> w polu "dodaj pod każdym wpisem" i kliknąć zapisz.

Na swoim blogu opisałam też w jaki sposób zmienić napis z angielskiego "You might also like" na polski, np. Zobacz także. Sposób wzięty również z FAQ na LinkWithin.
      Należy dodać jedną linijkę kodu skoopiowaną stamtą lub z mojego bloga i zmienić napis po swojemu, a potem umieścić tam gdzie skrypt, czyli w ustawienia -> boczna szpalta -> w polu "dodatki" i kliknąć zapisz zmiany.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka