gavarit 17.07.11, 19:44 Chciałam zainstalować na swoim blogu Google Translate, ale nie mam pojęcia, gdzie wkleić kod. W bocznej szpalcie nie daje żadnego rezultatu. Jakaś rada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felicja79 Re: Google Translate 18.07.11, 22:26 Ten wpis zainspirował mnie, żeby dodać Google Translate do mojego bloga. Myślalam o tym już wcześniej, ale jak przeczytałam o problemie, to chciałam od razu sprawdzić, czy rzeczywiście się nie da. Otóż mi się udało od razu. Efekt można zobaczyć u mnie na blogu. Od razu napisałam tam też dokładną instrukcję, jest też obrazek i link do strony Google Translate, gdzie wszystko jest opisane krok po kroku: najlepszedodatkinabloga.blox.pl/2011/07/Google-Translate-tlumacz-automatyczny.html Tłumacza wkleja się w bocznej szpalcie na bloxie: edytuj -> ustawienia-> boczna szpalta -> pole dodatki -> zapisz zmiany. W moim poście omawiam też dodatkowe, zaawansowane opcje Google Translate, takie jak integracja z Analytics, dzięki czamu będziemy wiedzieli, czy to narzędzie jest używane przez naszych czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
gavarit Re: Google Translate 19.07.11, 20:37 Nadal nic. Wklejam tam gdzie trzeba, a on się po prostu nie wyświetla. Odpowiedz Link Zgłoś
felicja79 Re: Google Translate 21.07.11, 08:21 Chciałam napisać odpowiedź, ale najpierw zajrzałam na Twojego bloga i zobaczyłam, że już wszystko działa, Tłumacz się pojawił . Czyli mój sposób działa czy jest inny? A jeszcze jedno - ja bym go trochę odsunęła od pozostałych dodatków za pomocą znaczników <br/> wklejonych w tym samym miejscu przed i po kodzie Tłumacza. Trochę się zlewa, w sumie mało widoczny. Albo może umieścić go wyżej przed przyciskiem Google +1? PS Świetne zdjęcia na blogu, szczególnie z Moskwy ubiegłego wieku i perełki radzieckiej architektury. Naprawdę czarodziejskie . Będę do Ciebie zaglądać co jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
perrier Re: Google Translate 22.07.11, 10:35 U mnie to wyglada ta: w firefox nic nie widac w IE8 i owszem, jest, ale laduje sie strasznie dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
felicja79 Re: Google Translate 22.07.11, 12:57 Sprawdziłam - u mnie działa bez problemu i pod Internet Explorer8 i pod Mozillą Firefox, czyli to nie wina samego dodatku. Szkoda, że nie podajesz nawet adresu swojego bloga, żeby można było zobaczyć, jak to wygląda w źródle strony u Ciebie. I przydałoby się opisać własnymi słowami (w skrócie) co robisz - krok po kroku, żeby zainstalować Tłumacza. Czasami diabeł tkwi w szczegołach, drobny błąd i nie działa... Odpowiedz Link Zgłoś