Dodaj do ulubionych

Google Translate

17.07.11, 19:44
Chciałam zainstalować na swoim blogu Google Translate, ale nie mam pojęcia, gdzie wkleić kod. W bocznej szpalcie nie daje żadnego rezultatu. Jakaś rada?
Obserwuj wątek
    • felicja79 Re: Google Translate 18.07.11, 22:26

Ten wpis zainspirował mnie, żeby dodać Google Translate do mojego bloga. Myślalam o tym już wcześniej, ale jak przeczytałam o problemie, to chciałam od razu sprawdzić, czy rzeczywiście się nie da. Otóż mi się udało od razu. Efekt można zobaczyć u mnie na blogu. Od razu napisałam tam też dokładną instrukcję, jest też obrazek i link do strony Google Translate, gdzie wszystko jest opisane krok po kroku:

najlepszedodatkinabloga.blox.pl/2011/07/Google-Translate-tlumacz-automatyczny.html

Tłumacza wkleja się w bocznej szpalcie na bloxie: edytuj -> ustawienia-> boczna szpalta -> pole dodatki -> zapisz zmiany.
      W moim poście omawiam też dodatkowe, zaawansowane opcje Google Translate, takie jak integracja z Analytics, dzięki czamu będziemy wiedzieli, czy to narzędzie jest używane przez naszych czytelników.

• gavarit Re: Google Translate 19.07.11, 20:37
        Nadal nic. Wklejam tam gdzie trzeba, a on się po prostu nie wyświetla.
        • felicja79 Re: Google Translate 21.07.11, 08:21

Chciałam napisać odpowiedź, ale najpierw zajrzałam na Twojego bloga i zobaczyłam, że już wszystko działa, Tłumacz się pojawił smile. Czyli mój sposób działa czy jest inny?

A jeszcze jedno - ja bym go trochę odsunęła od pozostałych dodatków za pomocą znaczników <br/> wklejonych w tym samym miejscu przed i po kodzie Tłumacza. Trochę się zlewa, w sumie mało widoczny. Albo może umieścić go wyżej przed przyciskiem Google +1?

PS Świetne zdjęcia na blogu, szczególnie z Moskwy ubiegłego wieku i perełki radzieckiej architektury. Naprawdę czarodziejskie smile. Będę do Ciebie zaglądać co jakiś czas.

• perrier Re: Google Translate 22.07.11, 10:35
            U mnie to wyglada ta:
            w firefox nic nie widac
            w IE8 i owszem, jest, ale laduje sie strasznie dlugo.
            • felicja79 Re: Google Translate 22.07.11, 12:57

Sprawdziłam - u mnie działa bez problemu i pod Internet Explorer8 i pod Mozillą Firefox, czyli to nie wina samego dodatku.

Szkoda, że nie podajesz nawet adresu swojego bloga, żeby można było zobaczyć, jak to wygląda w źródle strony u Ciebie. I przydałoby się opisać własnymi słowami (w skrócie) co robisz - krok po kroku, żeby zainstalować Tłumacza. Czasami diabeł tkwi w szczegołach, drobny błąd i nie działa...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka