Dodaj do ulubionych

Droga Administracjo!

14.03.13, 15:11
Bardzo przepraszam, że zakładam kolejny wątek z prośbą o przydział miejsca na nowe pliki, ale wczoraj wieczorem prosiłam o to w wątku Brak wolnego miejsca na nowe pliki, dziś rano, na skrzynkę Bagiennego wysłałam tę samą prośbę i żadnej reakcji, jak dotąd, się nie doczekałam.
Sama już nie wiem, co jeszcze mogę zrobić, żeby edytor przyjął mi nowe zdjęcia zamiast na pomarańczowo krzyczeć "nie ma miejsca!"
Bezradna jestem, jak piesek, co wypadł z sań.

Bardzo proszę o pomoc. Adres bloga w sygnaturce.
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Droga Administracjo! 14.03.13, 16:24
      Załóż drugiego bloga zahasłowanego i używaj jako kontener na zdjęcia.
      Ja już dawno tak zrobiłam, choć uważam, że nie powinniśmy być zmuszeni do takich rozwiązań, no ale co robić.
      • damakier1 Re: Droga Administracjo! 14.03.13, 16:59
        Bardzo Ci dziekuję za podpowiedź, ale na moją tępotę to za trudne. Możesz mi jeszcze podpowiedzieć, jak te zdjęcia z "kontenera" wstawiać na blog właściwy?
    • ssurtsey Cóż robić? 14.03.13, 19:56
      Zaraz będzie tu oczywiście wielka obraza, ale najprostszą odpowiedzią na pytanie co robić jest tylko i wyłącznie: myśleć, myśleć i jeszcze raz myśleć!
      Co prawda prawdopodobnie pojawi się tutaj zaraz Bagienny i doda potrzebne MB, ale tym samym "psuje rynek". Na tysiące blogujących jest - jak widzę - kilkanaście osób, które mają postawę roszczeniową. Ja chcę, mi się należy, ja nie mam zamiaru czekać. Wychodzicie z założenia, że to do Was świat ma się dostosować, a nie wy do świata. Czytaj: regulaminu.
      Wiele lat temu były dodawane zaledwie 2MB na tydzień i nie było takiego płaczu jak to się dzieje teraz. Niestety, sam Pan Administrator robi sobie - i Wam zarazem - pod górkę. No ale jemu to nie wypada. Zaraz by ktoś wypomniał, że to "nasz człowiek" a teraz się stawia.

• damakier1 Re: Cóż robić? 14.03.13, 20:52
        ssurtsey napisał: nt

Obrazić, nie obrażę sie wcale. Ale spróbuję się wytłumaczyć. Myśleć, myśleć i jeszcze raz mysleć! to bardzo ładne zawołanie, ale żeby coś wymyślić, trzeba mieć przynajmniej podstawową wiedzę. Tak, jak Ty najwyraźniej nie masz pojęcia, jak różni ludzie piszą tu swoje blogi i jak abstrakcyjne są dla nich te wszystkie pojemności podawane w "MB", wszelkie dane techniczne związane z blogiem itp. - tak ja nie radzę sobie ze zrozumieniem regulaminu, bo zwyczajnie występujacych w nim pojęć informatycznych nie rozumiem. I przykro mi, że czytając moje pytanie uznajesz od razu, że wynika ono z postawy roszczeniowej.
        Ja jestem od wielu lat na emeryturze, nie mam żadnego informatycznego przygotowania ani w realu nikogo, kogo bym mogła się w technicznych sprawach poradzić, a wszelkie problemy związane z blogiem rozwiązuję właśnie przy pomocy pytań na forum. Jesli coś, co chcę zrobić koliduje z interesami innych blogerów to oczekuję, że ktoś mi jasno powie: nie rób tego, bo to szkodzi innym. Przyznam, że po Twoim poście nadal nie rozumiem, co właściwie robię nie tak. Czy wklejam za dużo zdjęć kosztem innych?
        Z przyjemnością stwierdzam, że problem juz się rozwiązał (administracjo - dzięki!).
        Zapraszam na blog - może uznasz, że te przyznane mi MB nie tak całkiem są zmarnowane?

pozdrawiam
        dk
        • ssurtsey Re: Cóż robić? 14.03.13, 21:48
          Nie chodzi mi konkretnie o Twoją osobę, ale o zjawisko jako całość (po to jest forum aby wyrazić swoje zdanie). Wątek prośby o dodatkowe miejsce na pliki rozrósł się do wielkich rozmiarów, a największą winę ponosi wg. mnie sama Administracja, a przecież są ważniejsze problemy na platformie.
          Piszesz, że nadal nie rozumiesz co robisz nie tak. I właśnie o to mi chodzi: dobroczynna z pozoru działalność Administracji niczego nie zmienia. Nadal nie wiesz - jak rozumiem - o co biega z tymi megabajtami. A skoro nie rozumiesz, to bardzo prawdopodobne jest, że za kilka dni znowu pojawi się problem. I przy niefortunnym zbiegu okoliczności i drugi blog Ci nie pomoże. A problem sam się naprawia o północy z niedzieli na poniedziałek, kiedy to dodawane są kolejne MB. Trzeba tylko kontrolować zasoby. Nie mam teraz dojścia do blogu, więc nie podam Tobie, jak to się sprawdza (może ktoś inny się wykaże).
          To tak jak z kontrolowaniem poziomu paliwa w samochodzie. Zagapisz się. Nie zatankujesz i stoisz na drodze. Blox tankuje na przełomie tygodni, jak wspominałem, ale kontrola "paliwa" należy niestety do Ciebie.
          Oczywiście każdy jeździ na swoim paliwie. Nikomu nie zabierasz MB. Nie wklejasz za dużo zdjęć kosztem innych. Jeżeli wkleisz za dużo zdjęć, to tylko Ty masz kłopot.
    • mika_p Re: Droga Administracjo! 14.03.13, 21:03
      Jest FotoForum:
      fotoforum.gazeta.pl/0,0.html
      Masz tam jakieś 5GB miejsca, o ile się nie mylę. Pracujesz na tym samym loginie, na którym piszesz bloga (możesz też na innym). Nie ma obowiązku wrzucania zdjęć na forum, można je sobie mieć w galerii i uzywac do rożnych niecnych celów, takich jak właśnie blogowanie.

O ile nic się nie zmieniło, to wklejanie zdjecia z FF na blog może wyglądać tak:
      forum.gazeta.pl/forum/w,8,136441377,136449796,Re_Problem_z_dodawaniem_zdjec_z_Fotoforum.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka