17.05.14, 16:02
W statystykach wszystkich zarządzanych przez mnie blogów (4 w sumie) pojawił się dziś w statystykach adres rosyjskiego serwisu gry RPG. Nie wiem, czy się niepokoić, czy nie, ale na wszelki wypadek zgłaszam.
Obserwuj wątek
    • negev56 Re: mansio.ru 17.05.14, 20:36
      U mnie teżsmile. A przez dwa tygodnie miałam inwazję wejść z Rosji, chwilami przekraczającą ilość polskich odwiedzin - z różnych miast.
      • negev56 Re: mansio.ru 17.05.14, 20:37
        negev56 napisała:

A przez dwa tygodnie miałam inwazję wejść z Rosji, chwilami przek
        > raczającą ilość polskich odwiedzin - z różnych miast.
        miast z Rosjismile
    • rozieblox Re: mansio.ru 18.05.14, 17:48
      Też mam jedno wejście. Ponieważ to nie pierwszy tego typu przypadek (choć serwisy inne), to przychodzą mi do głowy dwa - w sumie zbliżone - powody:
      1. Statystyki odwiedzalności są wystawione gdzieś na WWW, gdzie boty wyszukiwarek je indeksują (mniej prawdopodobne).
      2. Jest to metoda na zwiększenie ruchu na tych stronach - wywołują bloga z refererem swojej strony, pewnie jakiś mały procent tego spotka się z zainteresowaniem właścicieli, którzy będą chcieli zobaczyć, co tam się na temat ich bloga pojawiło i wejdą na stronę. Nawet jeśli wejdzie 1%, to mogą uzyskać spory ruch. Pytanie w jakim celu. I niestety może chodzić o infekcję jakimś syfem na zasadzi drive by download.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka