Dodaj do ulubionych

Edycja bloga

IP: *.static.ip.netia.com.pl 08.12.15, 17:47
Witam. Założyłam dwa dni temu bloga i nie widzę na mojej stronie zakładek do edycjii bloga, miejsca na pliki, nic, tylko nazwa i wpisy. Chciałabym się także dowiedzieć, czy dodane zdjęcia do wpisu można przeglądać w tzw. pokazie slajdów, po kolei? Mój blog: belissa2.blox.pl
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Edycja bloga 08.12.15, 19:37
      Skoro udało Ci się dziś wrzucić pierwszą notkę, to czego właściwie nie widzisz, kiedy wejdziesz w "Moje blogi"?

Nie wiem co ma być tematem Twojego bloga, ale na razie wygląda jak paskudztwo reklamowo-pozycjonujące (a przynajmniej wybrałaś jeden z ulubionych szablonów spamerów).
    • bagienny Re: Edycja bloga 09.12.15, 07:11
      Użyłaś starego szablonu, musisz zatem używać starego panelu czyli to miejsce w którym wybrałaś szablon.
      A więc kolejny zakładka WPISY:
      Nowy wpis - tworzenie nowego wpisu
      Wszystkie wpisy - zarządzanie istniejącymi wpisami, szkicami i opublikowanymi
      Kategorie - możesz tworzyć kategorie w obrębie własnego blogu i przypisywać do nich wpisy
      Tagi - zarządzanie tagami, można użyć 300 tagów per blog
      Linki - inaczej blogroll możesz dodać foldery z linkami np. do innych blogów, które czytasz
      Strony - statyczne strony, np. o mnie
      Pliki - dodawanie i zarządzanie plikami na blogu

Nie ma takiej funkcjonalności jak pokaz slajdów.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/pg/rh/129j/j3mE4jNBxfLpgoi9UB.jpg
      • belissa2 Re: Edycja bloga 09.12.15, 12:43
        Dzięki wielkie za pomoc, jak pisałam jestem na blogu pierwszy raz i nie wiedziałam dokładnie co, gdzie i jak, mam jeszcze jedno pytanie, gdzie w nowej wersji bloxa jest miejsce na zasoby, czy jak chcę dodać jakieś pliki, to muszę wchodzić na stary blok? pozdrawiamsmile
        • bagienny Re: Edycja bloga 09.12.15, 14:16
          Jeżeli używasz starego szablonu sugeruję korzystać ze starego panelu.
          W nowym szablonie - z nowego, choć część funkcjonalności jest jeszcze dostępnych w starym panelu.

Zdjęcia możesz dodawać bezpośrednio do wpisu i automatycznie zostaną umieszczone na blogu. W przypadku innych typów plików musisz użyć starego panelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka