dagmara_65 03.08.16, 12:01 Dlaczego moja strona główna wkuchennymoknie.blox.pl/html zniknęła z wyszukiwarki Google ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagmara_65 Re: strona niewidoczna w Google 03.08.16, 12:35 To właśnie widziałam w Google, co pokazałeś w screenie. Ale chodzi mi o to, że nie wyświetla się nazwa bloga i adres strony głównej. Zainteresował mnie ten problem, gdy zauważyłam, że drastycznie zmniejszyła mi się liczba wejść na bloga i to z dnia na dzień o ponad 50%. To rzecz niespotykana od chwili, gdy założyłam bloga przed ponad sześcioma laty. Odpowiedz Link Zgłoś
bagienny Re: strona niewidoczna w Google 03.08.16, 12:47 Sprawdzimy, ale nie mamy wpływu na to jak indeksuje google. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara_65 Re: strona niewidoczna w Google 03.08.16, 12:49 Dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara_65 Re: strona niewidoczna w Google 03.08.16, 13:36 Jeszcze wtrącę takie świeże spostrzeżenie. Analizując, czy jestem na bloxie odosobnionym przypadkiem, okazuje się, że nie. Np. podobnie rzecz się ma z blogiem stokolorowkuchni.blox.pl/html. Blog z roku na rok coraz piękniejszy, piękne zdjęcia, ciekawe przepisy, a mimo to zmniejszyła się radykalnie liczba wejść i dalej ma tendencję spadkową, jak zauważyłam na jednym z zewnętrznych rankingów. Czy to może zniechęcać. Chyba tak, bo autorka tegoż bloga ma poważne zamiary przenieść blog na inny serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
bagienny Re: strona niewidoczna w Google 03.08.16, 14:48 Stokolorówwkuchni dubluje informacje na dwóch swoich blogach - tego google nie lubi. To jest tzw. doublecontent - kiedyś służyło pozycjonowaniu tekstów na stronie, teraz odnosi odwrotny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara_65 Re: strona niewidoczna w Google 03.08.16, 21:02 Dziękuję za informację. Ja mam tylko jeden blog ten na bloxie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozieblox Re: strona niewidoczna w Google 06.08.16, 06:56 1. Nie bardzo rozumiem problem. Blog zniknął z Google, ale jednak nie zniknął? 2. U mnie z google.pl jest jako pierwszy link do głównej bloga. 3. Korzystasz ze starego szablonu. On nie jest dostosowany do urządzeń mobilnych, a Google na to patrzy od jakiegoś czasu. Ogólnie te nowe szablony wydają mi się bardziej Google friendly... Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara_65 Re: strona niewidoczna w Google 06.08.16, 14:55 Zniknął, co widać na screenie u bagiennego. Problem jest częściowo rozwiązany. Google indeksuje już stronę główną bloga, ale szkody jakie powstały są już raczej nie do odrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bagienny Re: strona niewidoczna w Google 08.08.16, 08:40 1. Wyniki są personalizowane per użytkownik i IP z którego się łączy, tak naprawdę każdy widzi trochę coś innego - jeżeli w moich wynikach pojawia się blog, to np. u ludzi szukających w google'u przepisów będzie jeszcze więcej wyników z tym blogiem. 2. Rozie ma rację. Przygotowaliśmy dla Was nowe szablony zoptymalizowane pod wyszukiwarki (nie tylko google) - SEO. Odpowiedz Link Zgłoś