jarl_bronisz 06.06.05, 00:55 witam, załozylem bloga i chcialbym go wysrodkowac, tzn obecnie jest caly ustawiony do lewej. Jaka komendą sie posluzyc w CSS? Za pomoc dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: butik6 Re: wyśrodkowanie bloga IP: *.home.cgocable.net 06.06.05, 01:01 zależy jaką masz przeglądarke Odpowiedz Link Zgłoś
jarl_bronisz Re: wyśrodkowanie bloga 06.06.05, 01:31 firefox, ale chcialbym byc "uniwersalny" poniewaz mimo wszystko wiekszosc ludzi uzywac IE ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butik6 Re: wyśrodkowanie bloga IP: *.home.cgocable.net 06.06.05, 02:37 więc napisz body {text-align: center} #BlogGlownyBox {margin-left: 125px} i sprawdz w obu przeglądarkach, a jak nie masz obu to napisz, ja ci sprawdze jak wygląda strona w obu Odpowiedz Link Zgłoś
elanor5 Re: wyśrodkowanie bloga 09.06.05, 23:44 problem mam z tym wyśrodkowaniem, bo w firefoksie mam tekst z lewej, i do takiego układu dopasowany obrazek w tle, natomiast w IE tekst jest na środku, w związku z czym obrazek jest w stosunku do niego przesuniety w lewo. ja uzywam firefoksa i przede wszystkim zalezy mi, zeby w tej przeglądarce wyglądało dobrze, no ale jak to wygląda w IE tez nie jest mi obojetne. czy w ogóle ( biorac pod uwage ten nieszczęsny obrazek w tle) mozliwe jest takie ustawienie, żeby wszedzie było ładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butik6 Re: wyśrodkowanie bloga IP: *.home.cgocable.net 12.06.05, 06:40 zapis css inaczej wygląda w firefofsie a inaczej w IE jesli chodzi o centrowanie. Jeżeli macie z tym problemy wyslcie css na moja skrzynke. Odpowiedz Link Zgłoś
elanor5 Re: wyśrodkowanie bloga 13.06.05, 09:35 bardzo chętnie to zrobie, ale nie znam adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butik6 Re: wyśrodkowanie bloga IP: *.home.cgocable.net 07.06.05, 05:03 widze, że jest troche na prawo zmniejsz więc margines, który ci podałam z 125 do np. 80px Odpowiedz Link Zgłoś