Dodaj do ulubionych

wyśrodkowanie bloga

06.06.05, 00:55
witam, załozylem bloga i chcialbym go wysrodkowac, tzn obecnie jest caly
ustawiony do lewej. Jaka komendą sie posluzyc w CSS? Za pomoc dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: butik6 Re: wyśrodkowanie bloga IP: *.home.cgocable.net 06.06.05, 01:01
      zależy jaką masz przeglądarke
      • jarl_bronisz Re: wyśrodkowanie bloga 06.06.05, 01:31
        firefox, ale chcialbym byc "uniwersalny" poniewaz mimo wszystko wiekszosc ludzi
        uzywac IE ...
        • Gość: butik6 Re: wyśrodkowanie bloga IP: *.home.cgocable.net 06.06.05, 02:37
          więc napisz
          body {text-align: center}
          #BlogGlownyBox {margin-left: 125px}

i sprawdz w obu przeglądarkach, a jak nie masz obu to napisz, ja ci sprawdze
          jak wygląda strona w obu
          • elanor5 Re: wyśrodkowanie bloga 09.06.05, 23:44
            problem mam z tym wyśrodkowaniem, bo w firefoksie mam tekst z lewej, i do
            takiego układu dopasowany obrazek w tle, natomiast w IE tekst jest na środku, w
            związku z czym obrazek jest w stosunku do niego przesuniety w lewo. ja uzywam
            firefoksa i przede wszystkim zalezy mi, zeby w tej przeglądarce wyglądało
            dobrze, no ale jak to wygląda w IE tez nie jest mi obojetne. czy w ogóle (
            biorac pod uwage ten nieszczęsny obrazek w tle) mozliwe jest takie ustawienie,
            żeby wszedzie było ładnie?
            • Gość: butik6 Re: wyśrodkowanie bloga IP: *.home.cgocable.net 12.06.05, 06:40
              zapis css inaczej wygląda w firefofsie a inaczej w IE jesli chodzi o
              centrowanie. Jeżeli macie z tym problemy wyslcie css na moja skrzynke.
              • elanor5 Re: wyśrodkowanie bloga 13.06.05, 09:35
                bardzo chętnie to zrobie, ale nie znam adresu.
    • Gość: butik6 Re: wyśrodkowanie bloga IP: *.home.cgocable.net 07.06.05, 05:03
      widze, że jest troche na prawo
      zmniejsz więc margines, który ci podałam z 125 do np. 80px
    • t-800 Re: wyśrodkowanie bloga 07.06.05, 09:06
      W IE jest wycentrowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka