Dodaj do ulubionych

Google Adsense na bloksie

29.12.05, 01:11
Aloha wink
Czy zamieszczenie na bloksie modułu Google AdSense łamie punkt 8 regulaminu blox.pl?

[...]
<i>8. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez użytkowników na stronach ich blogów [...] linków do stron internetowych zawierających przekazy reklamowe lub oferty sprzedaży towarów lub świadczenia usług użytkowników lub osób trzecich w imieniu lub na rzecz których użytkownicy działają.</i>
[...]

Pozdrowionka
bladosso from nottingham.blox.pl
Obserwuj wątek
    • tebe Re: Google Adsense na bloksie 29.12.05, 11:07
      Odpowiem trochę pokrętnie wink

Łamie i nie łamie. Literalnie - w zasadzie łamie, ale tego nie ścigamy, bo jak
      się okazało, bannery wchodzą na blogi "za" kodem niektórych systemów statystyk.
      Gdybyśmy chcieli ścigać AdSense, musielibyśmy również "ścigać" te systemy, bez
      sensu.

Istotą tego punktu regulaminu były raczej blogi, których jedynym celem jest
      promocja/reklama.

Żeby nie przedłużać dodam, że właśnie przygotowujemy wersję regulaminu, która
      ten problem rozwiąże. Chcemy w niej podejść w taki sposób: możesz uczestniczyć
      w systemach bannerowych czy też takich jak adsense, ale tym samym zgadzasz się
      na emisję naszych reklam na swoim blogu.
      Proszę zauważyć, że jak dotąd sami żadnych reklam nie emitujemy.

Sam dwa tygodnie temu wstawiłem sobie ad sensa, żeby zobaczyć dokładnie jak
      to działa. Wyniki nie są oszałamiające, ale może mój blog jest zbyt niszowy wink
      • bladosso Re: Google Adsense na bloksie 02.01.06, 15:22
        tebe napisał:
        > Sam dwa tygodnie temu wstawiłem sobie ad sensa, żeby zobaczyć dokładnie jak
        > to działa. Wyniki nie są oszałamiające, ale może mój blog jest zbyt niszowy wink

Ta odpowiedź mnie satysfakcjonuje wink
      • kominek Re: Google Adsense na bloksie 02.01.06, 17:13
        tebe napisał:

> Żeby nie przedłużać dodam, że właśnie przygotowujemy wersję regulaminu, która
        > ten problem rozwiąże. Chcemy w niej podejść w taki sposób: możesz uczestniczyć
        > w systemach bannerowych czy też takich jak adsense, ale tym samym zgadzasz się
        > na emisję naszych reklam na swoim blogu.
        > Proszę zauważyć, że jak dotąd sami żadnych reklam nie emitujemy.

To faktycznie uczciwe podejscie, choc patrzac na to z drugiej strony - blox sam
        w sobie jest reklama Agory/gazety.
        Pytanie tylko, czy stosowanie adsense bedzie skutkowalo tym, ze zaczniecie
        umieszczac upierdliwe pop up.
        Jak mniemam, odpowiedz na to pytanie brzmi - "byc moze" wink
        • tebe Re: Google Adsense na bloksie 02.01.06, 17:49
          Być może to najlepsza odpowiedź.
          Na razie nie wiemy dokładnie, ale prawdopodobnie jakościowo tego nie rozróżnimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka