Dodaj do ulubionych

Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną powieść

08.08.06, 10:53
Kochani właśnie założyłam swój blog, na którym publikuję fantastyczną powieść
romans. koniecznie przeczytajcie na stronie marelina.blox.pl Czyta się lekko
i przyjemnie, poza tym każdy może dopisać ciąg dalszy lub zgłaszać pomysły,
jak może dalej potoczyć się akcja tej powieści
Obserwuj wątek
    • kominek Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 08.08.06, 21:26
      marelina napisała:

> Czyta się lekko i przyjemnie

Chyba tylko tobie.
      Zapomnij, że ktoś poza twoimi znajomymi zechce to przeczytać, ale nie poddawaj
      się i pisz.
    • mpieck Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 08.08.06, 21:40
      Nie wykażę się chyba przesadną spostrzegawczością, jeśli zauważę, że blog nie
      jest najlepszym miejscem na publikowanie w odcinkach większego utworu, bo notki
      pokazują się w kolejności od ostatniej opublikowanej, no chyba że przygotowałaś
      sobie wcześniej szkice na wszystkie odcinki i publikujesz je od końca, co i tak
      jest średnio wygodne...
      • kominek Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 08.08.06, 21:53
        mpieck napisał:

> Nie wykażę się chyba przesadną spostrzegawczością, jeśli zauważę, że blog nie
        > jest najlepszym miejscem na publikowanie w odcinkach większego utworu, bo
        notki pokazują się w kolejności od ostatniej opublikowanej,

Aż się prosi, by wprowadzić funkcję "Pokazuj notki od najstarszej..." smile
        • hrabina_feu Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 08.08.06, 22:37
          Sie NIE prosi. No chyba zeby to była dodatkowa opcja. To sie prosi.
          • t-800 Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 08.08.06, 22:46
            Świnia się prosi. wink
            • mpieck Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 08.08.06, 22:59
              W wikipedii jest zamieszczona słuszna definicja:

"Weblog (w skrócie blog) jest to rodzaj strony internetowej, na której autor
              umieszcza datowane wpisy, wyświetlane kolejno, zaczynając od najnowszego."

I raczej trzymajmy się tej wersji. Opcja jest technicznie możliwa, ale
              spowodowałaby zamieszanie, trzeba by było dla każdego bloga sprawdzać, czy
              czyta się najnowsze czy najstarsze.
              • segritta Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 09.08.06, 02:55
                Gdybyśmy się mieli trzymać definicji, to blog jest też internetowym pamiętnikiem
                i wszelkie blogi tematyczne, dziennikarskie itp. nie mają racji bytu.
                Dlatego, z całym szacunkiem, argument definicji mnie nie przekonuje. smile
                Funkcja by była cholernie przydatna i, oczywiście, opcjonalna.
                • mpieck Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 09.08.06, 09:45
                  segritta napisała:

> Gdybyśmy się mieli trzymać definicji, to blog jest też internetowym
                  pamiętnikie
                  > m
                  > i wszelkie blogi tematyczne, dziennikarskie itp. nie mają racji bytu.

Wcale nie, w wikipedii nie jest nigdzie napisane, że blog MUSI być
                  pamiętnikiem smile Tak na prawde nie chodzi o jakieś definicje, ale o zamieszanie
                  spowodowane dodaniem tej opcji. To mniej więcej tak, jakby na forum każdy
                  twórca wątku mógł wybrać w jakiej kolejności pokazują się domyślnie wpisy.
                  • eeela Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 31.08.06, 18:58
                    Niemal kazdy autor bloga - niezaleznie od tego, czy jest to blog tematyczny,
                    dziennikarski czy pamietnik - czyni czesto rozne odwolania do rzeczy, o ktorych
                    pisal wczesniej. Opcja bylaby przydatna, imho.
    • ra2er Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 31.08.06, 19:34
      Powieść-romans? I do tego jeszcze rzekomo "fantastyczna"? Nie, dziękuję, wolę
      poczytać "Cosmopolitan" wink

Czy ten temat ma jakąś inną funkcję niż zachęcenie ludzi do przeczytania bloga,
      którego w innym wypadku nikt by nie odwiedzał?
      • hrabina_feu Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 31.08.06, 22:27
        Ty, z takim wyselekcjonowanym gustem?
        A, sorry, ze zapytam... ale jakbys czytał to co ciekawego w nim bys widział?
        Pytam, bo ono dziwne jest... smile)
        • ra2er Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 01.09.06, 00:50
          Powiem Ci Hrabino, że przełamałem swoje obrzydzenie romansami i przeczytałem 3
          pierwsze odcinki. Opowiadanie nawet fajne. I masz rację... dziwne. Ale skoro to
          romans, to czytać dalej raczej nie będę. Wolę poromansować na żywo.
          • hrabina_feu Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 02.09.06, 00:05
            Miałam na mysli czasopismo cosmopolitan smile)
            Romansu tez czytac nie bede nie lubie tego gatunku. Za łzawe bywaja smile)
            • ra2er Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 02.09.06, 02:29
              W ogóle staram się dużo czytać, Hrabino, więc jak ktoś coś w domu kupi to
              zazwyczaj chociaż przeglądam. "Cosmo" podkradam siostrze, tak jak ona podkrada
              mi "CD Action". Facet, który czyta "Cosmo"?! A czego się tu wstydzić, uważam, że
              to całkiem niezłe pismo. Kiedyś trzeba się oderwać od czegoś ambitniejszego, np.
              czytania Kuczoka w tłumaczeniu na mongolski i sięgnąć po coś dla odprężenia.

Zawsze z miłą chęcią czytam listy od czytelniczek, bo większość z nich to
              najwyraźniej pasztety, nieumiejące poradzić sobie z własnym życiem. Zawsze
              rozmiesza mnie dział z poradami dla facetów. Oni jednak wiedzą, że my też to
              czytamy. Co prawda, rady są zazwyczaj głupie i uczą faceta, jak być
              metroseksualnym, ale kij im w oko - ze mnie męskiej cipy nie zrobią.

Zawsze też rozwiązuję testy. Chociaż robię to w sposób inny niż zalecany. Jest
              np. test na to czy Twój partner jest romantyczny, odpowiadam: "nie, nie jestem"
              i mam z głowy wink

Zawsze mnie śmieszyły nazwy działów w tym piśmie. Cosmodziewczyna, Cosmorady,
              Cosmoseks, Cosmowspaniały_kochanek_Razer i takie tam. No i oczywiście mój
              ulubiony "Co jest teraz cosmo?" Z tego działu dowiaduję się, czego mam unikać.
              • quentiin Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 02.09.06, 11:25
                Tak apropos: łapie Ci się nawias do adresu bloga.
                • ra2er Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 02.09.06, 11:28
                  Zaiste masz rację, dobry człowieku smile
                  • quentiin Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 02.09.06, 11:50
                    Mam nadzieję, że nic sobie nie zrobisz na myśl o tych wszystkich potencjalnych
                    wejściach, które zakończyły się błędem wczytywania strony, bo z kolei ja nie
                    mógłbym żyć z Tobą na sumieniu wink
                    • ra2er Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 02.09.06, 14:17
                      Jakoś sobie z tym poradzę. 3 lata u psychoanalityka i będę zdrów jak ryba wink
              • hrabina_feu Re: pismo 03.09.06, 22:26
                W moim odczuciu jest idealne dla facetow. Do podsuwania swoim laskom. Trza
                zaznaczyc nieskomplikowanym laskom, co umia wymyslec slicznie wzorki na
                pzanokcie, ale kompletnie nie umia myslec. Własnie dla takich nie radzacych
                sobie ze soba. Daje tym laskom proste rady w jaki sposob zatrzymac przy sobie
                faceta. Kupilam raz przez przypadek. Był w nim mini kat avonu chciałam zobaczyc
                jak on wyglada. Pismo obejrzałam z ciekawosci co w nim takiego jest. Porady dla
                czytelniczek i ich zapytania odstraszyly mnie zdecydowanie. Brrr!

Facet czytajacy kobieca prase? To nic zdroznego, nie ma zadnego podziału, by
                facet nie mogl czytywac takie coś. Kazdy czyta to na co ma ochote.
                • ra2er Re: pismo 04.09.06, 00:38
                  Hrabino, każdy się tak tłumaczy: czytam tylko przez przypadek, jak mi wpadnie w
                  ręce, jak wygrzębię na śmietniku etc. wink

Zastanawia mnie, Hrabino, czy Ty - przypadkowa czytelniczka "Cosmo" - "umisz"
                  myśleć? Pamiętaj: 3 os. l. mnogiej od bezokolicznika "umieć" brzmi "umieją", a
                  nie "umią".
                  • hrabina_feu Re: pismo 05.09.06, 12:29
                    To sa braki ze szkoły podstawowej tak jak problemy z pisaniem "nie" wiecznie
                    mi/mnie sie myli czy łacznie czy oddzielnie. Tego co akurat wytknałes nigdy nie
                    wiem. Tak samo jak poprawnej formy "mi" czy "mnie". Zaczynam popadac we wtórny
                    analafabetyzm przez net. Nie mowiac juz ze sporo bledow poprawiaja w poprawnej
                    wymowie sami dziennikarze. Jak bezmyslnie czytam, ogladam, slucham zaczynam
                    robic błedy, niestety i musze korzystac z worda by sie upewnic co do pisowni.
                    Niestety jak wiekszosc narodu nie moge sie uznac za dysgrafika czy dyslektyka.
                    Ze niby geny mam niesprawne, taka sie urodziłam i juz. Wielka sztuka przyznac
                    jest sie do tego ze jest sie leniwym człowiekiem. Nie chce mi sie siegnac po
                    słownik ortograficzny. Omijam polskie ogonki. Znam ciekawsze lektury niz słownik
                    ortograficzny. Nie mam czasu, ani checi.

A poza tym... Kazdemu może zdarzyc się bład, prawda? smile)
                    • ra2er Re: pismo 05.09.06, 17:13
                      Hrabino, polecam Ci dodanie do zakładek w przeglądarce tego linku: so.pwn.pl/

Każdenu się może zdarzyć, ale Twojego bloga czytam z ciekawością i razi mnie
                      taki błąd. Na szczęście, nieczęsty.
                      • hrabina_feu Re: pismo 06.09.06, 10:23
                        Każdego by raził, kto jakąś wiedzę ze szkoły przyswoił. Mnie rażą inne błedy.
                        Kolą w oczy. I sie nie dziwię, ze moje mogą razic kogos bardziej obeznanego.
                        Mam ten link juz od dawna. smile) Ale dzieki za pomoc smile
                        Niestety nie wyjasnia wszelkich watpliwości uncertain
    • eeela Re: Może ktoś chciałby przeczytać fantastyczną po 02.09.06, 14:46
      Przeczytalam cale 4 odcinki. Okropnosc, szczerze mowiac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka