Dodaj do ulubionych

Bloxer głupieje na literce "ą"

04.11.06, 21:46
Czy to tylko ja tak mam, że od dwóch dni, gdy wysyłam wpis bloxerem, wszystkie
"ą" zamieniają mi się na "s z daszkiem"?
Obserwuj wątek
    • mpieck Re: Bloxer głupieje na literce "ą" 04.11.06, 22:32
      Poeksperymentowałem trochę i problem z kodowaniem litery ą do unicode jest
      wtedy gdy w tekście nie ma liter ć lub ź smile Ktoś to wcześniej chyba zgłaszał,
      więc problem jest już od jakiegoś czasu, ale wtedy nie doszliśmy o co chodzi.
      Poszukam błędu, ale to może potrwać sad
      • nauma Re: Bloxer głupieje na literce "ą" 04.11.06, 22:59
        Poważnie z tym "ć lub ź"??? smile
        Chyba jednak nie jest to powód; w moim ostatnim wpisie w jednym zdaniu znalazły
        się słowa "pociągi" i "kursować"; "ć" nie zapobiegło zdechnięciu "ą" sad
        • mpieck Re: Bloxer głupieje na literce "ą" 04.11.06, 23:11
          nie, przepraszam, ś lub ź.
          • nauma Re: Bloxer głupieje na literce "ą" 04.11.06, 23:15
            Faktycznie, ani ś, ani ź nie mam we wpisie. Matrix smile
            • mpieck Wypróbuj nową wersję 05.11.06, 18:03
              www.gazeta.pl/pub/blog/Setup_1_0_0_6b.exe
              Naprawa problemu polegała na jego obejściu, więc nie wiem czy coś innego się
              przez to nie rozwaliło.
              • elwinga_waw Re: Wypróbuj nową wersję 06.11.06, 03:28
                Owszem, rozwaliło...
                Tym razem Bloxer głupieje na litercer "ź" big_grin
                A ja nie mam na komputerze instalki starej wersji... buuuuu... crying - poznawszy
                magię "ś" i "ź" przez małe wtręty redakcyjne dało sięnad magicznym brakiem "ą"
                zapanować. "Ź" wprawdzie literka rzadsza...

a płakam, bo od paru tygodni robię Bloxerem porządek w starych swoich notkach,
                gdzie ręcznie jakieś kawałki kodu powstawiałam, które krzaczą mi się po
                zmianie/przeróbce szablonu... jeszcze kilkadziesiąt notek zostało - trzeba im
                tytuły insze poobmyślać ;P
                • mpieck Re: Wypróbuj nową wersję 06.11.06, 11:54
                  Stara wersja jest pod starym adresem na stronie bloxa.
                  • Gość: elwinga Re: Wypróbuj nową wersję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 12:53
                    ok, dzięki wink

elwinga
                    • mpieck Re: Wypróbuj nową wersję 06.11.06, 23:19
                      Chociaż powiedz jeszcze, w jaki soposób na nowej wersji można spowodować
                      problem z literą "ź"? Wpisuję ź w różnych konfiguracjach i przy wysyłaniu nic
                      nie nawala.
                      • Gość: elwinga Re: Wypróbuj nową wersję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:52
                        Nie mam pojęcia... wink
                        Wyskoczyło mi w edycji starej notki jakiejś, w tytule. Tytuł zmieniłąm i nie pamiętam już, która to była notka. Prawdopodobnie problem mógł wiązać się z obecnością lub nieobecnością w notce którejś literki...

Żeby było śmieszniej - zdarzyło się to tylko raz. Od tamtej pory, a wczoraj przeedytowałam ze 40 notek, problem nie wrócił... Więc trzymam się nowej wersji. smile

elwinga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka