nauma 04.11.06, 21:46 Czy to tylko ja tak mam, że od dwóch dni, gdy wysyłam wpis bloxerem, wszystkie "ą" zamieniają mi się na "s z daszkiem"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpieck Re: Bloxer głupieje na literce "ą" 04.11.06, 22:32 Poeksperymentowałem trochę i problem z kodowaniem litery ą do unicode jest wtedy gdy w tekście nie ma liter ć lub ź Ktoś to wcześniej chyba zgłaszał, więc problem jest już od jakiegoś czasu, ale wtedy nie doszliśmy o co chodzi. Poszukam błędu, ale to może potrwać Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Bloxer głupieje na literce "ą" 04.11.06, 22:59 Poważnie z tym "ć lub ź"??? Chyba jednak nie jest to powód; w moim ostatnim wpisie w jednym zdaniu znalazły się słowa "pociągi" i "kursować"; "ć" nie zapobiegło zdechnięciu "ą" Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Bloxer głupieje na literce "ą" 04.11.06, 23:11 nie, przepraszam, ś lub ź. Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: Bloxer głupieje na literce "ą" 04.11.06, 23:15 Faktycznie, ani ś, ani ź nie mam we wpisie. Matrix Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Wypróbuj nową wersję 05.11.06, 18:03 www.gazeta.pl/pub/blog/Setup_1_0_0_6b.exe Naprawa problemu polegała na jego obejściu, więc nie wiem czy coś innego się przez to nie rozwaliło. Odpowiedz Link Zgłoś
elwinga_waw Re: Wypróbuj nową wersję 06.11.06, 03:28 Owszem, rozwaliło... Tym razem Bloxer głupieje na litercer "ź" A ja nie mam na komputerze instalki starej wersji... buuuuu... - poznawszy magię "ś" i "ź" przez małe wtręty redakcyjne dało sięnad magicznym brakiem "ą" zapanować. "Ź" wprawdzie literka rzadsza... a płakam, bo od paru tygodni robię Bloxerem porządek w starych swoich notkach, gdzie ręcznie jakieś kawałki kodu powstawiałam, które krzaczą mi się po zmianie/przeróbce szablonu... jeszcze kilkadziesiąt notek zostało - trzeba im tytuły insze poobmyślać ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Wypróbuj nową wersję 06.11.06, 11:54 Stara wersja jest pod starym adresem na stronie bloxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwinga Re: Wypróbuj nową wersję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 12:53 ok, dzięki elwinga Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Wypróbuj nową wersję 06.11.06, 23:19 Chociaż powiedz jeszcze, w jaki soposób na nowej wersji można spowodować problem z literą "ź"? Wpisuję ź w różnych konfiguracjach i przy wysyłaniu nic nie nawala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwinga Re: Wypróbuj nową wersję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:52 Nie mam pojęcia... Wyskoczyło mi w edycji starej notki jakiejś, w tytule. Tytuł zmieniłąm i nie pamiętam już, która to była notka. Prawdopodobnie problem mógł wiązać się z obecnością lub nieobecnością w notce którejś literki... Żeby było śmieszniej - zdarzyło się to tylko raz. Od tamtej pory, a wczoraj przeedytowałam ze 40 notek, problem nie wrócił... Więc trzymam się nowej wersji. elwinga Odpowiedz Link Zgłoś