Dodaj do ulubionych

Dziwne wejścia

18.07.07, 16:19
Czym mogą być spowodowane wejścia na naszego bloga z gazetowego forum? Nie
byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze tych wejść jest już kilkadzisiąt a
wątek nie istnieje?
O poniżej link do tego forum:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Dziwne wejścia 18.07.07, 16:30
      Wszystkie wejścia z forum mają taki adres w bloxowych statustykach.
    • purple_haze Re: Dziwne wejścia 18.07.07, 22:09
      a gdzie ostatnio pisaliście wink

a poważnie - linki ze 'starego' forum zawsze wyglądają tak, jak ten Twój i nie
      dojdziesz, skąd ktoś kliknął
      linki z 'nowego' forum (np. fotoforów) prowadzą do konkretnego postu, z którego
      ktoś kliknął
      • d-t Re: Dziwne wejścia 19.07.07, 08:23
        purple_haze napisała:

> a gdzie ostatnio pisaliście wink

No właśnie najdziwniejsze jest to, ze od ładnych paru dni na forum nic nie
        pisaliśmy. A weszło z niego wczoraj kilkadziesiąt osób, co wcale nie jest tak
        mało, bo w okresie wakacyjnym baaaardzo poszła nam w dół czytelność.
        • quentiin Re: Dziwne wejścia 19.07.07, 09:08
          Wystarczy trochę ruszyć głową:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=9&w=66095356&a=66095356
          • d-t Re: Dziwne wejścia 19.07.07, 09:33
            Widzisz, my nie mamy aż tyle wolnego czasu, żeby błąkać się po wszystkich forach.

Swoją drogą to bardzo dziwne, ze zupełnie nieznana nam osoba, której nick
            widzimy pierwszy raz na oczy, bo nie zaszczyciła nas jeszcze swoim komentarzem,
            robi nam reklamę na forum...

Nie, żebyśmy mieli coś przeciwko smile

Ols kiedys pisał, że długość "bycia polecanym" na jedynce zależy od "klikalności
            w dany link". To w takim razie czemu poprzednio, kiedy wejść z jedynki było mało
            wisieliśmy dłużej, niż dziś, kiedy tych wejść było więcej?
            • be Re: Dziwne wejścia 19.07.07, 09:42
              a dużo ich było?
              smile
              różnie się to układa, czasami coś postoi dłużej, czasami krócej
              nie samą "klikalnością" żyje człowiek, czasami po prostu zmieniamy wszystkie linki
              • quentiin Re: Dziwne wejścia 19.07.07, 09:55
                Mnie za to niezmiennie zastanawia inna rzecz: nie wstyd Wam promować notki z
                ortograficznymi i rzeczowymi bykami? Rozumiem, że gazeta.pl zmierza w kierunku
                plotków, srotków itp., ale jakieś granice przyzwoitości pasowałoby utrzymać.
                Choć z drugiej strony po tym, co można czasem przeczytać np. na PopCornerze, to
                nie widać, żeby się ktoś przejmował utrzymaniem dobrego poziomu.
                • be Re: Dziwne wejścia 19.07.07, 10:19
                  trochę wstyd
                  co przegapiłem?
                  smile
                  • quentiin Re: Dziwne wejścia 19.07.07, 10:59
                    Teraz to już poprawione, ale sądząc po komentarzach było "kłucimy" i
                    "skandalistka" jako przykład przymiotnika smile
            • quentiin Re: Dziwne wejścia 19.07.07, 09:53
              Powtórzę jeszcze raz, bo zdaje się umknęło Ci (ile by osób bloga nie prowadziło
              to tu na forum odpisuję jednej, bo chyba nie piszecie postów na cztery ręce):
              wystarczy trochę ruszyć głową. Odnalezienie odpowiedzi na Twoje pytanie zajęło
              jakieś dziesięć sekund. Tyle chyba macie, prawda?

W samym podaniu linka przez obcą osobę nie ma zupełnie nic dziwnego. No ale,
              choć mam czas, nie będę tłumaczył dlaczego, bo małe jest prawdopodobieństwo, że
              zrozumiesz.

W kwestii polecania na głównej, to bym nie narzekał na Waszym miejscu zważywszy,
              że średnio raz w tygodniu tam wisicie. Niezły wynik jak chłopaków, którzy mają
              kłopoty z pisaniem. A notka pewnie zniknęła, bo np. ja bym się wstydził promować
              notki z błędami ortograficznymi i rzeczowymi.
              • d-t Re: Dziwne wejścia 20.07.07, 09:28
                quentiin napisał:
                > W kwestii polecania na głównej, to bym nie narzekał na Waszym miejscu zważywszy
                > ,
                > że średnio raz w tygodniu tam wisicie. Niezły wynik jak chłopaków, którzy mają
                > kłopoty z pisaniem. A notka pewnie zniknęła, bo np. ja bym się wstydził promowa
                > ć
                > notki z błędami ortograficznymi i rzeczowymi.

Heh, zazdrość ludzka nie zna granic...
                Sądząc po twojej powyższej wypowiedzi, to śmiemy twierdzić, że ty nie masz
                żadnych, ŻADNYCH problemów z błędami. Szczególnie tymi językowymi. Jak widać po
                powyższej wypowiedzi, rzecz jasna.

A może my się po prostu mylimy? Może ty poetą jesteś? Albo może naoglądałeś sie
                Samych Swoich? "Wicia, idzcie po konia, e" tongue_out

Mało tego, tobie nigdy, przenigdy nie zdarzyło się zrobić byka. Kurde, co za
                geniusz.

A poza tym, to twoje notki o Popcornerze były tak ciężko ambitne, że Norwid to
                przy tobie przeciętna osobowość.
                (Nie)Pozdrawiamy serdecznie.
                • quentiin Re: Dziwne wejścia 20.07.07, 16:17
                  > Heh, zazdrość ludzka nie zna granic...

O, a czego mam niby zazdrościć? Szczerze ciekaw jestem.

> A poza tym, to twoje notki o Popcornerze były tak ciężko ambitne, że Norwid to
                  > przy tobie przeciętna osobowość.

Proszę, proszę. To ile ja ich napisałem? Bo nawet nie wiem smile
                  • quentiin Re: Dziwne wejścia 20.07.07, 16:18
                    quentiin napisał:
                    > Proszę, proszę. To ile ja ich napisałem? Bo nawet nie wiem smile

A już wiem smile Proszę więc jedynie o odpowiedź na pierwsze pytanie. Dziękuję z góry.
                    • d-t Re: Dziwne wejścia 20.07.07, 16:39
                      Twoje wypowiedzi to zdecydowanie aluzja: "Jak mnie nie ma na gazecie, to z
                      jakiej racji oni mają tam być?"

A co do ogonka przy ę, to zapewniamy, że błąd widzieliśmy od początku. Tylko są
                      dwie sprawy. Pierwsza- w czcionce, którą pisaliśmy, nie ma polskich znaków.
                      Druga- jeśli chcielibyśmy poprawić, to trzeba nowe logo robić, bo ludzik
                      przestanie się ruszać.

Problem tylko w tym, że nie jest to duży błąd ortograficzny, tylko zwykła
                      literówka. A w wypowiedzi anonima, który nam to wytknął naliczyliśmy 6 literówek.
                      • Gość: gość Re: Dziwne wejścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 18:00
                        ooo... to są jakieś rodzaje błędów ortograficznych? wracajcie do szkoły chłopaki
                        • d-t Re: Dziwne wejścia 20.07.07, 19:11
                          Zanim zaczniesz komukolwiek wypominac błędy, zobacz czy sam ich nie robisz. Taka
                          mała rada od nas.
                • Gość: gość Re: Dziwne wejścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:23
                  jak można twierdzić, że błędy się przydarzają, jeśli ma się w tytule bloga błąd
                  ortograficzny. tak wiem wiem - zmieniacie szatę graficzną lada chwila i się nie
                  opłaca poprawiać. tyle, że ten byk wisi od miesięcy. generalnie to nie powinien
                  się tam znaleźć. podejrzewam, że sami go nie widzieliście, dopóki nie zwrócona
                  Wam uwagi.
    • zaciszanna Re: Dziwne wejścia 20.07.07, 14:52
      własnie na temat dziwnych wejść...
      jak to niektórzy robią, że wiedzą po jakich słowach trafiono do nich z google?
      U mnie w statystykach wyświetla się tylko www.google.pl/search
      Wie ktoś może? smile
      • rona_ukr Re: Dziwne wejścia 20.07.07, 14:59
        statystyki google analytics (i inne statystyki chyba też) podają dane, po jakich
        słowach trafiono z google
      • d-t Re: Dziwne wejścia 20.07.07, 15:30
        Wystarcza nawet stat.4u. Ostatnio równiez tam frazy dodali.

Nieraz nawet na bloxowych statystykach widać, czego ktoś u Ciebie szukał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka