Dodaj do ulubionych

Problem z kodem SCRIBD.com

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.09, 17:33
Witam,

Mam problem z wstawieniem kodu dokumentu "papieru elektronicznego" z serwisu www.scribd.com do bloxa.

Wstawiam w edytorze a wychodzi jakby miał okołozerową szerokość. Problem jest tylko w bloxie.

Filmy np. youtube'a wstawiam poprawnie więc raczej to nie jest to kwestia mojej niekompetencjismile

Proszę o pomoc,
Krzysiek
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Problem z kodem SCRIBD.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 23:34
      Dodam jeszcze, że przykładowy problem można zobaczyć w tym blogu "brudnopisie" nabrudno.blox.pl - najświeższa notka.

Pod filmikiem z youtube jest rządek literek "wwwwwww". Pod nim jest wstawiony dokument scribd-a.

Bezpośredni link do tego dokumentu na scribd.com (tam jest kod do embedowania) to www.scribd.com/doc/7847807/Definicje-Inwestycji-2-Rogowski-W

Dla odmiany tu jest inny dokument scribd-a poradnikwebmastera.blox.pl/2008/02/iPaper.html zainstalowany poprawnie na innym blogu bloxa. sadsad

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc,
      • ols Re: Problem z kodem SCRIBD.com 07.01.09, 10:44
        Właśnie przetestowałem, wstawianie ze scribd działa normalnie. Wklejałem w następujący sposób: w edytorze TinyMCE klik w ikonkę HTML, w oknie które wyskoczyło wstawiłem kod, gotowe.
        • Gość: Krzysiek Re: Problem z kodem SCRIBD.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 14:46
          ols napisał:

> Właśnie przetestowałem, wstawianie ze scribd działa normalnie. Wklejałem w nast
          > ępujący sposób: w edytorze TinyMCE klik w ikonkę HTML, w oknie które wyskoczyło
          > wstawiłem kod, gotowe.

Hm, ja też tak dokładne robiłem..

W końcu mi też się udało. Tylko jak wziąłem kod z opcji zaawansowane a nie ten „z wierzchu”. Tak też robiłeś?

Poza tym porównałem kody i są nieco inne na samym początku:

Ten z opcji zaawansowanej jest:

<object codebase="download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" id="doc_667230960919816" name="doc_667230960919816" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" align="middle" height="500" width="450">

a ten “z wierzchu”:

<object codebase="download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" id="doc_925027746076493" name="doc_925027746076493" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" align="middle" height="500" width="100%">

Parametry “id” i “name” różnią się dla obu wersji (tego samego dokumentu) – nie wiem czy ma to jakieś znaczenie – nie znam się.

No i w jednej opcji kodu szerokość jest „450” a w tej niedziałającej „100%”.

Czy to oznacza, że ten scribd jest niekompatybilny w tej kwestii z bloxem?

Pytam bo może inne gadżety też mogą się kłócić z bloxem jeżeli chodzi o parametr "width"...

Pzdr,
          • ols Re: Problem z kodem SCRIBD.com 07.01.09, 15:06
            Rzeczywiście, wziąłem z zaawansowanej (miałem problemy z trafieniem w pole tekstowe wink

Nie nazwałbym tego niekompatybilnością, raczej ten konkretny kod jest nie do końca dobrze przemyślany.
            • Gość: Krzysiek Re: Problem z kodem SCRIBD.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 17:04
              To załatwia sprawęsmile

Wiekie dzięki, pozdrawiam,

Krzysiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka