Dodaj do ulubionych

Blog Roku 2008

17.01.09, 14:26
Dlaczego Administracja nie poinformowała konkursie? Zgłosiłbym się, gdyby
wiedział. A tak jest już po ptakach. Natomiast informacja o konkursie Tchibo
wisiała jeszcze długo po rozstrzygnięciu, a w powiadomieniach o komentarzach
jeszcze kilka dni temu mogłem przeczytać, że mogę wygrać 5000 zł...
Obserwuj wątek
    • proces7 Re: Blog Roku 2008 17.01.09, 15:45
      Konkurs organizuje Onet.pl, a konkurs Tchibo organizował Blox.pl. Chyba nie wymagasz od Administracji Bloksa by reklamowała tu Onet. Nie sądzisz, że to trochę niezręczne? W zeszłym roku sam tu chyba nieco propagowałem ten konkurs, nie skasowali mi wpisu.
      Tchibo nie będzie informować o promocjach Nestle. Nawet jakby to było dla Tchibo korzystne.
      Czy Ty poinformowałeś swoich czytelników o konkursie? Pewnie masz czytelników i życzysz im dobrze, tak? Może admini stąd też nic nie wiedzą nawet o Konkursie Blog Roku 2008?
      O konkursie Tchibo ja informowałem moich znajomych z Interii czy Onetu mailem, bo oni nic o konkursie nie wiedzieli. Nie było na tych portalach żadnej wzmianki o nim.
    • ols Re: Blog Roku 2008 17.01.09, 21:56
      roman_j napisał:

> Zgłosiłbym się, gdyby wiedział.

Administracja nie jest twoją niańką i nie zajmuje się pilnowaniem ważnych dla ciebie terminów.
      • Gość: Kocio-kocio-kocio Re: Blog Roku 2008 IP: *.gprs.plus.pl 18.01.09, 00:50
        I po co to owijanie w bawełnę, w dodatku aroganckie? Nie lepiej
        uczciwie przyznać, że celowo nie chcecie informować o imprezie
        organizowanej przez konkurencję?

Dobrze, że chociaż Onet całościowo patrzy na blogosferę, a nie
        udaje, że 'bloXosfera = blogosfera'.
        • paulinaa Re: Blog Roku 2008 20.01.09, 15:45
          ale przecież dopiero w tym roku po raz pierwszy w konkursie mogą brac udział
          wszystkie blogi, wcześniej były tylko blogi onetu
          • proces7 Re: Blog Roku 2008 20.01.09, 16:05
            paulinaa napisała:

> ale przecież dopiero w tym roku po raz pierwszy w konkursie mogą brac udział
            > wszystkie blogi, wcześniej były tylko blogi onetu

No to jak to się stało, że w ubiegłym roku Blogiem Roku został blog z Bloksa?
            Nielegalnie brał udział w konkursie czy jak?
          • daria_nowak Re: Blog Roku 2008 20.01.09, 19:58
            I dlatego wygrała bloxowa Goferka???
            preclowastrona.blox.pl/html/
      • roman_j Re: Blog Roku 2008 19.01.09, 16:51
        ols napisał:

> Administracja nie jest twoją niańką i nie zajmuje się pilnowaniem
        > ważnych dla ciebie terminów.

Ols, gdyby tak mi odpowiedział jakiś forumowy troll, to bym tylko wzruszył
        ramionami. Ale kiedy czytam taką odpowiedź w wykonaniu przedstawiciela
        administracji, to zastanawiam się, czy to skutek przepracowania, nerwowej
        sytuacji w firmie (czytaj niepewności dalszego zatrudnienia), czy jakiejś innej
        poważnej przyczyny, dla której udzielasz mi odpowiedzi, którą tylko cienka linia
        oddziela od tego, co nazywa się chamstwem. Zastanawiam się też nad dwoma
        sprawami: czy tak samo odpowiedziałbyś mi, gdybym prowadził bloga z pierwszej
        dziesiątki popularnych blogów na Blox.pl? czy jeśli ktoś z Bloz.pl osiągnie
        sukces w tym konkursie, to też to przemilczycie? Tak by wypadało, jeśli nie
        chcecie być uznani za hipokrytów.
        Poza tym wydawało mi się, że liczna reprezentacja blogerów z Blox.pl w tym
        konkursie jest portalowi na rękę. Widzę jednak, że nie i przyznam, że nieco mnie
        to dziwi. Ale pewnie Wy się lepiej znacie na marketingu niż ja...
        Mimo wszystko pozdrawiam. Przynajmniej dopóki jeszcze piszę na tej platformie.
        • proces7 Re: Blog Roku 2008 19.01.09, 18:14
          roman_j napisał:

> Ols, gdyby tak mi odpowiedział jakiś forumowy troll

Jestem wprawdzie trollem, bo tak nazwała mnie administracja, więc mylić się nie mogła, bo jest kompetentna, ale poczytaj, bo ja podobne dylematy miałem w ubiegłym roku:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=75053304&v=2&s=0

> sukces w tym konkursie, to też to przemilczycie? Tak by wypadało, jeśli nie
          > chcecie być uznani za hipokrytów.
          > Poza tym wydawało mi się, że liczna reprezentacja blogerów z Blox.pl w tym
          > konkursie jest portalowi na rękę.

W ubiegłym roku ten konkurs wygrał blog z Bloksa i raczej zostało to przemilczane, odsunięte w cień. Sądzę, że udział ludzi z Bloksa jest na rękę portalowi Gazety, bo przecież zyskuje wejścia od konkurencji. Natomiast rozgłaszanie tego w portalu prowokuje już tylko wejścia ZANIEDBYWALNE, które są nic nie warte dla statystyk portalowych
          To jest na zasadzie takiej, że jeden z blogopisaczy nazwał Cię tu "bełkoczącym neostradowcem" i Ty byś nie chciał by tacy u Ciebie komentowali, nie chciałbyś być idolem dla "trolli" na przykład. Ale ich wizyty, podnoszące Ci ranking byłyby przyjemne, prawda?
        • ols Re: Blog Roku 2008 20.01.09, 10:50
          roman_j napisał:

> czy tak samo odpowiedziałbyś mi, gdybym prowadził bloga z pierwszej
          > dziesiątki popularnych blogów na Blox.pl?
          oczywiście

> czy jeśli ktoś z Bloz.pl osiągnie
          > sukces w tym konkursie, to też to przemilczycie?
          serdecznie pogratulujemy i tyle. to jest konkurs indywidualny (i to wcale niejedyny), a nie wyścigi platform blogowych.

Zapomniałeś o terminie - ludzka sprawa. Nie rób z tego jakiegoś internet drama z administracją, która cię skrzywdziła.
    • babeczkaa Re: Blog Roku 2008 18.01.09, 08:45
      ten konkursest organizowany od kilku lat, ja się zgłosiłam

w kategorii profesjonalne, hmmm zresztą tych, którzy lubią mojego bloga zapraszam do głosowania...
      pozdrawiam
      babeczkaa
      • roman_j Re: Blog Roku 2008 19.01.09, 16:53
        babeczkaa napisała:

> ten konkursest organizowany od kilku lat, ja się zgłosiłam

To wiem. Ja się zgłosiłem rok temu. W tym roku niestety przegapiłem termin.

> w kategorii profesjonalne, hmmm zresztą tych, którzy lubią mojego
        > bloga zapraszam do głosowania...

Przepraszam, ale nie mogę. Głosując na bloga z Blox.pl działałbym na szkodę
        Blox.pl, a na to jestem wciąż jeszcze zbyt lojalny... wink)
        • babeczkaa Re: Blog Roku 2008 19.01.09, 17:45
          hahhaha, dobre smile
          • dagny14 Re: Blog Roku 2008 20.01.09, 09:36
            Faktycznie,dobre...
            A Bloxowych jest sporo w konkursie;szkoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka