horny7 13.04.04, 15:58 Do aktualnych mieszkańców Ełku: Czy udało się komuś z WAS (lub Waszym znajomym), znaleźć dobrą pracą (mam na myśli zarówno zarobki i warunki pracy) bez koligacji i znajomości? Czy jest to fikcja? Ukłony, & Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarna2003 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 13.04.04, 21:11 horny7 napisał: > > Do aktualnych mieszkańców Ełku: > > Czy udało się komuś z WAS (lub Waszym znajomym), znaleźć > dobrą pracą (mam na myśli zarówno zarobki i warunki pracy) > bez koligacji i znajomości? > > Czy jest to fikcja? > > Ukłony, > & mam siostre cioteczna w Elku, ktora mowi mi ze bez znajomosci to tylko 'marne szanse', bo ona wlasnie stracila prace kilka miesiecy temu........... Odpowiedz Link Zgłoś
kris281 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 14.04.04, 20:53 Zmieniłem pół roku temu pracę (z Ełku do Poznania). Obecnie pracuję w dużej firmie informatycznej. Pracę otrzmałem bez żadnych układów. Niestety na taką pracę w Ełku nie ma szans bez układów. Odpowiedz Link Zgłoś
nikolettajasnowlosa Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 14.04.04, 20:59 a ja wlasnie znalazlam prace na miesiac w duzej firmie farmaceutycznej, mam tlumaczyc dokumenty na j. angielski. Mają dobrze płacic, no ale nie zapeszajmy bo jeszcze tam nie bylam. Prace znalazlam, zdejmując kartkę z tablicy ogloszen na uczelni i wsadzając do swojej kieszeni. Zadzwonilam, umowilam sie i w poniedzialek mam zaczynac. Praca nie jest w Elku (haha) ani Łodzi tylko... w Strykowie. Uklady moze sobie dopiero wyrobie... Ale zadecydowal moj refleks :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwuzel Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 14.04.04, 21:15 sam problemów z praca nie miałem i bez układów - specyfika zawodów, ale znalezienie pracy dla mojej małzonki (mgr biologi i podyplomówka z chemii- kris skads to znasz hehe:))to koszmar i stres ,wnaszym regionie ,wczesniej tez próbowalismy w Giżycku, to tylko szczęscie i układy i tylko w szkole a pensje w oswiacie to bida panie bida Trzym się w Poznaniu Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kris281 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 14.04.04, 21:23 Może jeszcze będę pracował w Ełku. Czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodychojrak na tamtym swiecie 21.05.04, 20:07 horny7 napisał: > > Do aktualnych mieszkańców Ełku: > > Czy udało się komuś z WAS (lub Waszym znajomym), znaleźć > dobrą pracą (mam na myśli zarówno zarobki i warunki pracy) > bez koligacji i znajomości? > > Czy jest to fikcja? > > Ukłony, > & Odpowiedz Link Zgłoś
nikolettajasnowlosa Re: na tamtym swiecie 23.05.04, 21:37 obecie o wielu rzeczach niestety decyduja uklady. z drugiej strony mam paru znajomych - niedorajdow, ktorzy potrafia gadac tylko o Zydach i ukladach, bo sa ofiarami zyciowymi i poza rozdawaniem ulotek nikt ich do niczego nie chce zatrudnic. Odpowiedz Link Zgłoś
malamagdusia Re: na tamtym swiecie 27.05.04, 19:10 nikolettajasnowlosa napisała: > obecie o wielu rzeczach niestety decyduja uklady. Zgadzam sie Toba. Masz jakiegos Prezesa w rodzinie. z drugiej strony mam paru > znajomych - niedorajdow, ktorzy potrafia gadac tylko o Zydach i ukladach, bo sa > > ofiarami zyciowymi i poza rozdawaniem ulotek nikt ich do niczego nie chce > zatrudnic. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 24.05.04, 01:06 Gdybym miał wrócić do Ełku to kupiłbym kunia, wyfasował jakąś starą dorożkę i woził latem turystów po okolicy a zimą robiłbym rodzinne kuligi częstując gości grzanym piwem z miodem i goździkami z dużego termosa. Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 24.05.04, 05:40 ty a gdzie ten kon by spal i sral? razem z toba na wersalce? moze i lepiej ze nie wracasz, :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabiberg Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 24.05.04, 08:35 sarna2003 napisała: > ty a gdzie ten kon by spal i sral? razem z toba na wersalce? > > moze i lepiej ze nie wracasz, :) Fu, jak brzydko. Kon spalby i wyproznialby sie w stajni. Dlaczego mialby to robic na wersalce? Nie wiem czy mialbys klientele w Elku na dorozki i kuligi. Moze latem troche byloby tych co przyjezdzaja od nas odwiedzic Heimat. Bedzie ich z kazdym rokiem mniej z przyczyn biologicznych. Chyba ze uczniowie ze szkoly pana Letzmanna:). Przydalby sie w Elku serwis wynajmu samochodow posiadajacych klime razem z kierowca. gabi Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 24.05.04, 09:19 > Nie wiem czy mialbys klientele w Elku na dorozki i kuligi. Moze latem troche > byloby tych co przyjezdzaja od nas odwiedzic Heimat. Bedzie ich z kazdym rokiem mniej z przyczyn biologicznych. Chyba ze uczniowie ze szkoly pana > Letzmanna:). To dobry i dochodowy interes. Pokazał to p. Linkiewicz. Pozdrawiam, & Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 27.05.04, 09:04 horny7 napisał: > To dobry i dochodowy interes. > Pokazał to p. Linkiewicz. > > Pozdrawiam, > & > > Eee... kokosów to się chyba na tym nie da zbić. Ale jak się da z tego utrzymać, to już dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gabiberg Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 27.05.04, 09:29 ralston napisał: > horny7 napisał: > > > > To dobry i dochodowy interes. > > Pokazał to p. Linkiewicz. > > > > Pozdrawiam, > > & > > > > > > Eee... kokosów to się chyba na tym nie da zbić. Ale jak się da z tego utrzymać, > > to już dobrze. Jednak ktos wprowadzil to w Elku. Czy jest to dorozka czy bryczka? Prosze o wiecej wiadomosci. W przyszlosci jak odwiedze Elk moze za dwa lata jak mi Heidi podrosnie to moze sama przejade sie ta dorozka. gabi Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 27.05.04, 10:26 Witam. Rzeczony p. Linkiewicz posiada takie odjazdowe duuuże wozy, zaprzężone w 2 zadbane konie. Na jednym mieści się ok. 15-20 osób; jadącym przygrywa harmonia ;) Z tego co zauważyłem najczęściej jeżdżą nad Selmęt Wlk. (Szeligi, Buczki). A zimą organizuje kuligi. Polecam. PS. Co do opłacalności to rzeczone przez kogoś "kokosy" to może nie są, ale na pewno zarobić można nieźle. Pozdrawiam, & Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 27.05.04, 10:49 Zawsze cieszą mnie takie przykłady. To, że są ludzie którzy potrafią coś sensownego zorganizować, daje nadzieję innym. Gdyby jeszcze udało się poprawić promocję miasta i okolic i zwiększyć liczbę turystów - to zrobiłoby się miejsce dla wielu takich firm i firemek, które z organizacji atrakcji turystycznych mogą żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 25.05.04, 00:40 sarna2003 napisała: > ty a gdzie ten kon by spal i sral? razem z toba na wersalce? > > moze i lepiej ze nie wracasz, :) A co to ja jakaś caryca Katarzyna, że z koniem mam sypiać;) Odpowiedz Link Zgłoś
gabiberg Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 24.05.04, 08:23 Wszedzie bez ukladow i znajomosci ciezko o dobra prace. Szczegolnie w takich malych miastach jak Elk. Albo za cialo. gabi Odpowiedz Link Zgłoś
viki1976 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 24.05.04, 19:08 Napiszę...szczerze...nie jest to możliwe...ani w Warszawie z której przeniosłam się do Ełku, ani w Ełku, w którym znalazłam pracę z ogłoszenia na TV Ełk... i ... jest to praca w ...biurze zakładu produkującego....na strefie SSE- prezes jest to beznadziejny gość...dyrektor nie umie przekazać o co mu chodzi do końca...a kierownik...śpi cały dzień przed komputerem.... Czuję się rozczarowana... zarabiam o 150% mniej w porównaniu z pracą w Warszawie - a zadań ma dużo więcej...Szukam jednak nadal nowej pracy...z ogłoszenia oczywiście bo znajomości w Ełku mam mało...prawie wcale... No cóż...taka jest prawda.... a najlepiej, żebyśmyu gnili w robocie po 12 h/na dobę - bo zawsze można zrobić więcej... Kosztuje mnie to sporo nerwów....bo szef nie jest zadowolony z naszych efektów pracy i z mojej pracy również, ponieważ pomimo tego, że pracuję najlepiej jak tylko potrafię to...nrozczarowałam prezesa, a po tym co mi powiedział - co myśli - do tej pory jestem poruszona i wstrząśnięta...Najchętniej już bym tam nie poszła...nie zależy mi na tej pracy wcale... Odpowiedz Link Zgłoś
horny7 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 25.05.04, 08:08 viki1976 napisała: > Napiszę...szczerze...nie jest to możliwe...ani w Warszawie z której > przeniosłam Nie zgodzę się z Tobą. W Warszawie pracę zmieniałem już kilkakrotnie i zawsze bez układów. Pozdrawiam, & Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 27.05.04, 09:10 Pełna zgoda z Hornym. W Warszawie można znaleźć niezłą robotę i bez układów. Nie znaczy, że ich nie ma. Takie twierdzenie byłoby nadużyciem. Ale nieszczęściem tego kraju jest to, że większość zasobów finansowych krąży przez Warszawę. Poza stolicą jest ciągle ciężko z pracą. Ostatni rok był pod tym względem i tutaj nie zaciekawy, ale teraz wyraźnie się ruszyło. Z tego co wiem sporo, mniej może znanych firm europejskich, ale solidnych i dochodowych planuje inwestycje w Polsce. Czekali na nasze wejście do Unii. Pozostaje mieć nadzieję, że nie wszystko to wyląduje z centralami znowu w Warszawie, Poznaniu czy na Śląsku. Że może ktoś zacznie zaglądać i do Polski B... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 25.05.04, 00:55 Znowu gdybanie. Gdybym przyjechał do Ełku to sprzedawałbym baloniki na sznurku nadmuchane helem. Takie rzeczy pojawiają się z rzadka bo tylko na odpustach. Miałbym butle z helem i tysiące kolorowych baloników, a dzieciaki najładniejszych ełckich mam dostawałyby baloniki za darmo. W bezwietrzne dni wypuszczałbym na długim 200 metrowym sznurku 100 balonów razem z flagą i logo mojej firmy a po zmierzchu oświetlałbym to ostrym reflektorem. A mężowie najładniejszych ełckich mam dostawaliby dobre bo morawskie piwo prosto z beczki - ale już nie za darmo:) Odpowiedz Link Zgłoś
sarna2003 Re: DOBRA PRACA BEZ UKŁADÓW [?] 25.05.04, 04:54 ale z ciebie dyzio marzyciel z tymi balonikami z helem, a kto by placil za te 'tysiące kolorowych baloników'???????/ hel wcale nie jest taki tani, wiem bo kupowalam butle z helem na urodziny......uwierz mi te baloniki to zaden interes. a co ciebie tak te piekne mamy interesuja? dlaczego nie chcesz obdarowywac brzydkie mamy???? bo co one winne ze bozia poskompila im urody? ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś