ralston 23.08.05, 12:00 Ani chybi zbliża się koniec lata. Bociany na podełckich łąkach zbierają się już w stada i trenują intensywnie loty... A z drugiej strony - żniwa jeszcze przecież trwają. Za Suwałkami kombajny na pełnych obrotach pracują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manio15 Re: Koniec lata 23.08.05, 14:24 ralston napisał: > Ani chybi zbliża się koniec lata. Bociany na podełckich łąkach zbierają się > już w stada i trenują intensywnie loty... > A z drugiej strony - żniwa jeszcze przecież trwają. Za Suwałkami kombajny na > pełnych obrotach pracują. szkoda tylko że dość sucho i grzybów ni ma. Ale starzy Mazurzy mówią że zima będzie juz zaraz i będzie sroga - wnioskują tak po wrzosach , które juz kwitna i to kwitną "od dołu" - co by to nie miało znaczyć. Sam widziałem juz żurawiny na targu co jest zjawiskiem absolutnie nieznanym w sierpniu ! m Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Koniec lata 23.08.05, 14:25 To samo o wczesnej zimie przepowiadali mi ludziska we Wiżajnach. Ale tam zawsze zimniej... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Koniec lata 23.08.05, 23:07 U nas pierwsze żółte liście lecą, chyba faktycznie zapowiada się wczesna zima:( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Koniec lata 24.08.05, 10:04 Ja liczę na ciepłą a przynajmniej bezdeszczową jesień. Jakieś rowerowe wypady jeszcze w tym roku planuję... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Koniec lata 30.08.05, 13:49 A przy okazji ostatniego wypadu do Ełku - nie zauważyłem już bocianów. A ściślej rzecz biorąc nie zauważyła moja żona, bo ja nie zauważyłem, że ich nie ma. Odleciały? Odpowiedz Link Zgłoś