to_nie_my 23.09.10, 12:36 Jaka trasa byłaby najlepsze (najłatwiejsza/najszybsza) do przejechania pomiędzy Warszawą i Tokajem. Cy dam radę dojechać do Tokaju przed północą, gdy wyjechadę z Wawy ok. 15? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Seber_F Re: Warszawa - Tokaj IP: 80.85.225.* 23.09.10, 13:07 Zobacz na ten wątek, w którym pisałem o dojeździe na Węgry - forum.gazeta.pl/forum/w,806,116189570,116189570,Trasa_Rzeszow_Barwinek_Koszyce_Budapeszt.html - w Twoim przypadku mysle, ze trasa przez Tarnów i dalej na Koniczną jest optymalna. Na Słowacji za Koszycami odbiłbym na Slovenske Nove Mesto i przez nie do Tokaju, chyba ze wolisz jechać na węgierskie Tornyosnémeti i za nim - w Garadnie - na Tokaj. Odpowiedz Link Zgłoś
to_nie_my Re: Warszawa - Tokaj 24.09.10, 08:43 dzięki za informację, na początku myślałem o trasie na Rzeszów/Barwinek, ale ta na Tarnów też wygląda zachęcająco. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Warszawa - Tokaj 12.10.10, 12:38 i nie jedź przez Koszyce bo to kosztuje dodatkowo winietkę i jest dalej... jak napisałem za Svidnikiem na Vranow a potem Trutnov Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: Warszawa - Tokaj 23.09.10, 13:11 Planery podają czas ok. 9 godzin, ale zapewne bez korków przy wyjeździe z W-wy na Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: Warszawa - Tokaj 12.10.10, 12:35 Do Tokaju z Warszawy najlepiej jechać przez Radom, Kielce, Tarnów, Jasło, Krosno, Barwinek a po stronie słowackiej za Svidnikiem na Vranov nad Toplu i Trebisow i dalej do przejścia w Satoraljajhuely (po stronie słowackiej Nove Mesto). Stamtąd do Tokaju juz rzut beretem. Przy dobrych wiatrach jest to do zrobienia w 7 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
to_nie_my Re: Warszawa - Tokaj 12.10.10, 16:15 jeszcze raz dzięki za info - była dokładnie taka trasa jak napisał simon_r. niestety nie było aż tak dobrych wiatrów i podróż trwała trooooochę dłużej. ale i tak było warto - festiwal wina w tokaju był niezły :) pozdrawiam toniemy Odpowiedz Link Zgłoś