Dodaj do ulubionych

Nocleg dla rodziny w Czechach

IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 22:29
Witam, szukam jakiegoś miłego i taniego noclegu dla rodziny 2 + 3 w Czechach południowych (w drodze do Włoch) może ktoś coś podpowie.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • geomax Re: Nocleg dla rodziny w Czechach 28.03.11, 07:55
      Skąd jedziecie ? Tzn gdzie by Wam pasował taki nocleg ? Ja mogę polecić pensjonat w okolicach Ołomuńca: www.myslivna.eu/
      Adam
      • Gość: jaszczur Re: Nocleg dla rodziny w Czechach IP: *.toya.net.pl 28.03.11, 13:57
        Najlepszym rozwiązaniem będzie nocleg na granicy Czechy-Austria. Proponuję nocleg w Mikulovie . Jest tam wiele możliwości (kwatery, pensjonaty i hotele). Jeśli pasowało by Wam miejsce mogę polecić kilka miejsc noclegowych . W jednym z nich jest nawet apartament 6-cio osobowy , który dla Waszej rodzinki byłby najlepszym rozwiązaniem.
        Napiszcie czy odpowiada Wam miejsce to podam szczegóły, jeśli miejsce jest nieodpowiednie podajcie inne może coś się poradzi.
        • Gość: marck Re: Nocleg dla rodziny w Czechach IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.11, 20:29
          Witam, proszę o te namiary, nocleg w okolicach granicy to faktycznie najlepsze rozwiązanie!
          • Gość: jaszczur Re: Nocleg dla rodziny w Czechach IP: *.toya.net.pl 29.03.11, 23:38
            Pensjonat w którym mają apartament 6cioosobowy - Panorama Pension ul.Hliniste 9 Mikulov,tel. +420 625 510 094, +420 607 876 165. - telefony z przed kilku lat.

Siostra właścicielki - Pani Vera ma drugi w samym centrum ceny podobne (350-450 cK/os/doba/śniadanie), w tym byłem w pokoju dwuosobowym i nie wiem czy maja większe -Pension Moravia ul.Postovni 1 tel.+420 519 511 644 / www.moravia.penzion.com
            Mają też swoje wino- niezłe :-)

Prawie obok jest hotel Rewa ul. Ceska 1 lub 2 - nocleg w pokoju 5 os. kosztował 1500cK.

W tym miasteczku jest wiele innych miejsc noclegowych , ale rezerwowałbym nocleg wcześniej ponieważ są dni kiedy nie ma nic wolnego- Święto winobrania, dni miasta itp.
            Szukając noclegu omijajcie hotele przy głównej drodze(nr48) są nawet dwa razy droższe.

Nocując w tym mieście koniecznie musicie zarezerwować trochę czasu by zobaczyć rynek i zamek(chociaż z zewnątrz). Na rynku kilka knajp z dobrym jedzeniem - polecam U Rycerza w malowanej kamienicy (najdroższa -ale smaczna). Przy rynku sklepy , bankomat itp. Przy wylocie na Austrię - Billa market i stację benzynowe.

Ciekawostką jest ruch kołowy - odbywa się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara dookoła rynku i zamku ulicami jednokierunkowymi . Wyjeżdżając z rynku i chcąc przejechać w prawo 200 metrów , trzeba jechać w lewo 2 km.

Bardzo fajne miejsce - gorąco polecam.
            Gdybym był jeszcze potrzebny zaglądam tu co 2-3 dni więc proszę pisać.
            Pozdrawiam .
            • utrat Re: Nocleg dla rodziny w Czechach 30.03.11, 11:02
              pisales o poludniowych Czechach, a nie poludniowych Morawach :)
              • marysiowamama Re: Nocleg dla rodziny w Czechach 31.03.11, 18:40
                Podepnę się pod pytanie bo szukamy czegoś na maj dla rodziny 2+2 może macie namiary na tańsze miejsca bez posiłków. Zależy nam oby było w miarę tanio tak aby przespać noc i jechac dalej
                • Gość: Sad Re: Nocleg dla rodziny w Czechach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 19:47
                  Mam namiar na Bratysławę,
                  hostel Star,
                  zaraz przy autostradzie,
                  blisko Ikei, noclegi bardzo tanie
                  www.hostelstar.sk/pl/ipokoje-pokoj-dwuosobowy-na-dluzszy-czas-najtansze-zakwaterowanie.php
                  Można z Cieszyna jechać na Bratysławę, a nie na Brno i Mikulov
                  • Gość: jaszczur do marysiowamama IP: *.toya.net.pl 31.03.11, 22:43
                    Napisz czy tetanie noclegi mają być również w Mikulovie , czy gdzie indziej ?
                    • marysiowamama Re: do marysiowamama 01.04.11, 16:54
                      Powiem szczerze że nie wiem jeszcze dokładnie bo nie znam trasy ale też trasę możemy uzależnić delikatnie od noclegu jeśli będzie atrakcyjny cenowo. W jedną str chyba będziemy mieli nocleg a Austrii w Graz i podobno przez Czechy jedzie się autostradą więc super jak będziemy spali gdzieś na południu Czech. Drogę powrotną mamy Jezioro Garda - Kraków. Nie zalezy nam na posiłku an na super warunkach a raczej na tym aby robale po nas nie łaziły i aby zaoszczędzić ;) bo całe 2 tyg z Eurocampem we Włoszech wyszły nas pod namiotem 100 Euro a za 2 noclegi w Oekotelu wyszło 120 eu ;/

Ale widzę że ta Bratysława tania, muszę obadać z mężem jak wygląda trasa na Włochy przez Słowację
                      • Gość: jaszczur Re: do marysiowamama IP: *.toya.net.pl 01.04.11, 20:47
                        Jedyny TANI nocleg w Czechach jaki znam jest w miejscowości Novy Jicin . Jest tam Pensjonat na Skałkach*** , oprócz standardowych pokoi posiada "Chatową osadę" tzn. 8 drewnianyvh domków max- 5 osób ze wspólna toaletą , prysznicami i kuchnią . Cena 150cK/os. dzieci taniej.
                        Tu znajdziesz wszystkie info:
                        www.nemeckova.com

A tu zobaczysz jak wygląda kawałek NJ
                        webcam.novy-jicin.cz/cgi-bin/guestimage.html
                        W okresie wakacyjnym można szukać noclegów w akademikach i internatach. Dwa lata temu korzystałem z takiego noclegu w Pardubicach. Wynająłem pokój z kuchnią i łazienką w akademiku za śmieszne pieniądze , ale nie pamiętam dokładnie jakie.
                        • marysiowamama Re: do marysiowamama 02.04.11, 12:40
                          Super te domki i cena extra ale dla nas za blisko Polski. Będziemy ruszać spod Krakowa i trochę za krótki ten pierwszy kawałek nam wyjdzie.
                          Na razie cenowo wygrywa podlinkowany wczesniej hostel pod Bratysławą.
                          jak myślicie czy lepiej jechać wtedy przez Czechy i zjechać na Bratysławę i czy z Krakowa od razu kierować się na Słowację? Podobno przez Czechy lepsza droga jest.
                          I może macie namiary na hostele w Czechach?
                          I bardzo dziękuję wam za pomoc
                          • wislok1 Re: do marysiowamama 02.04.11, 21:35
                            Tylko nie droga przez Czechy i zjechać w Brnie na Bratysławę !
                            To jest betonowa autostrada z nawierzchnią jak kiedyś u nas koło Wrocławia.
                            trasa z Cieszyna na Brno do Wiednia
                            i z Cieszyna przez Bratysławę do Wiednia
                            czasowo wychodzi tak samo.
                            Od Żyliny jest nonstop autostrda. Przed Żyliną tylko odcinki Czeski Cieszyn-Jabłonków
                            i granica CZ-SK-Czaca
                            są zatłoczone i jedzie się wolno.
                            Od Jabłonkowa do granicy CZ-SK jest nowa droga, można jechac 100 km/h, z Czacy do Żyliny też jedzie się wygodnie 100 km/h
                            • wislok1 Re: do marysiowamama 02.04.11, 21:37
                              Pisząc o złej autostradzie mam na myśli odcinek Brno-Bratysława
                              • Gość: marck Re: do marysiowamama IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.11, 22:39
                                Witam, niestety ten hostel nie daje oznak życia. Rezerwacja 2 tyg temu przez net bez odzewu do dziś. Dziś dzwoniliśmy niestety osoba odbierająca nie zna: angielskiego, niemieckiego, polskiego ( w opisie hostelu można w tych językach rozmawiać). W poniedziałek może się uda. Pzdr
                                • wislok1 Re: do marysiowamama 03.04.11, 00:39
                                  Na Słowacji mówi sie do Słowaków po polsku.
                                  Powinni wszystko zrozumieć.Tylko mówić wolno.

Najlepiej wysłać maila, wszystko ma się na piśmie
                                  • marysiowamama Re: do marysiowamama 03.04.11, 12:29
                                    wislok1 ogromnie Ci dziękuję za praktyczne drogowe rady, zaraz przekażę mężowi jako że on kieruje u nas w rodzinie ;)
                                    Z tym hostelem trochę mnie zmartwiliście, my będziemy próbować we wtorek bo czekamy na powrót znajomych z którymi musimy się naradzić.
                                    Dzięki za rady
                  • Gość: marck Re: Nocleg dla rodziny w Czechach IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.11, 20:54
                    Witam, szukałem i myślę że coś znalazłem. W podanym wcześniej hostelu w Bratysławie nie było miejsc i musiałem szukać dalej i znalazłem :) Kilkadziesiąt kilometrów na południe są Węgry i tu jadę! W Bratysławie nocleg 2+3 to 50 euro, na Węgrzech znalazłem za ok 40. Pisałem do kilku miejsc mogę polecić (tańsze) apartamenty:
                    anitaapartmansopron.hu/en/ oraz www.ovarapartmanhotel.hu/angol/index.html
                    Mam już rezerwację. Dziękuję za pomoc.
                    Pozdrawiam
                    • marysiowamama Re: Nocleg dla rodziny w Czechach 18.04.11, 08:04
                      To mnie zmartwiłeś :( My też tam kilka dni temu zaklepaliśmy noclegi i też cisza na razie. Dzisiaj mam nadzieję że mąż tam zadzwoni i wyjaśni.
                      Do Ciebie w końcu się odezwali czy dzwoniłeś?
                      Znalazłam jeszcze sporo innych hosteli w Bratysławie www.polish.hostelworld.com/findabed.php/Hostele/Bratyslawa/Slowacja
                      Ale większość w centrum i drożej niż w tym wcześniej linkowanym
                      • wislok1 Re: Nocleg dla rodziny w Czechach 18.04.11, 23:44
                        Nie rozumiem, jak to : zaklepaliście i cisza ?
                        Wysyłacie maila i MUSICIE mieć potwierdzenie. Inaczej niczego nie zaklepaliście.
                        Znajoma w tym hostelu robiła rezerwację, wysłała mail i na drugi dzień miała potiwerdzenie.
                        • marysiowamama Re: Nocleg dla rodziny w Czechach 19.04.11, 12:11
                          Źle się wyraziłam, zrobiliśmy rezerwację i ok kilku dni cisza tak samo zresztą jak wcześniej ktoś tu pisał.
                          • wislok1 Re: Nocleg dla rodziny w Czechach 19.04.11, 22:46
                            A może po prostu do nich zadzwonić ?
                            Powołać się na fakt wysłania maila.
                            Znajoma jedzie z grupą, jest ich 8 osób.
                            Może wysyłają potwierdzenia tylko dla grup,
                            a indywidualni zwyczajnie wysyłają maila i to jest rezerwacja ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka